Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Ζολώτα επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Κάποτε είχαμε κυβέρνηση για ανένδοτο και πλέον θα έχουμε κυβέρνηση ανέκδοτο. Διότι από όσα βλέπουμε τις τελευταίες ώρες και τις απέλπιδες προσπάθειες να μας πείσουν ότι οι επόμενες 100 ημέρες έχουν στοιχήματα και στόχους κι ότι ο Παπαδήμος θα σώσει την παρτίδα για χάρη της πατρίδας, μάλλον είναι για πολλά γέλια.

Αν κρίνουμε και από τα λόγια του πρωθυπουργού στον απερχόμενο Γιώργο, καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε ψυχίατρο: “Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την σταθεροποίηση της οικονομίας, τη δημοσιονομική εξυγίανση, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και θέλουμε όλοι να τον ευχαριστήσουμε για το έργο του. Τον ευχαριστώ προσωπικά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και η νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πιστεύω ότι, με τη συνεργασία όλων η νέα Κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της“.

Αυτά είπε για τον πρώην πρωθυπουργό, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (κατά τα φαινόμενα) και σίγουρα πρώην… σωτήρα της Ελλάδας.

Όσο για τα στοιχήματα που βάζει η νέα κυβέρνηση, η πάντα πρόθυμη τάξη των δημοσιογράφων μιλά για δανειακή σύμβαση, 6η δόση, υπογραφή νέου Μνημονίου και άλλα τέτοια που μάλλον αυτονόητα είναι παρά μεγάλες επιτυχίες.

Τα πραγματικά στοιχήματα του κ. Παπαδήμου και ορισμένων από τους υπουργούς του είναι πώς και πότε θα προλάβουν να μοιράσουν την πίτα.

Τα πραγματικά στοιχήματα είναι να δώσουν τους αυτοκινητόδρομους στους κατασκευαστές που είναι σε απελπιστική κατάσταση. Στον Μπόμπολα, τον Ιωάννου και κυρίως στους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς εργολάβους.

Είναι να μοιράσουν την ενέργεια και τα ιμάτια της ΔΕΗ στους επίδοξους αντικαταστάτες της άλλοτε κορυφαίας ελληνικής επιχείρησης. Στον Μυτιληναίο, το Μπόμπολα, τον Περιστέρη, κ.λπ.

Είναι να φτιάξουν ευνοϊκούς νόμους για τους εφοπλιστές, τον Αλαφούζο, το Μαρινάκη, τον Τσάκο, τον Οικονόμου προκειμένου να βγάζουν περισσότερα με λιγότερα έξοδα.

Είναι να μοιράσουν το τζόγο σε Έλληνες και ξένους που καραδοκούν για να γίνουν οι βασιλιάδες των… φρουτακίων.

Είναι να ξαναμοιράσουν την πίτα στα μέσα ενημέρωσης τώρα που η κρίση έχει πλήξει τα περισσότερα.

Είναι να διασώσουν όποιους θέλουν και να θάψουν όσους τραπεζίτες δεν το θέλουν.

Είναι γενικά να γίνουν οι μπίζνες με το… νόμιμο τρόπο χωρίς εμείς οι κοινοί θνητοί να το πάρουμε χαμπάρι. Έτσι δεν έγινε και με την κυβέρνηση Ζολώτα; Καθ’ όλα έντιμος άνθρωπος, πέθανε στην ψάθα, όμως οι από κάτω του αλώνισαν. Έσωσαν τον Κόκκαλη, μοίρασαν τις άδειες της τηλεόρασης, μοίρασαν την ενέργεια.

Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα στοιχήματα του κ. Παπαδήμου. Αν όχι αυτός, πρόθυμοι να μοιράσουν την πίτα θα βρεθούν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου