Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Aπό την Ευρώπη των λαών στη Γερμανική Ευρώπη

Αν κάποιος σήμερα σας έλεγε ότι η Ευρωπαική Ένωση ήταν ναζιστική ιδέα, θα τον πιστεύατε?

Δύσκολη απάντηση. και όμως έτσι είναι.

Να και η απόδειξη

Το 1941, μετά την κατάκτηση της Τσεχίας από τους ναζί ο Υπουργός του Χίτλερ, Γκέμπελς, απευθυνόμενος στους ηττημένους, είχε πει, ''Μη νομίσετε ότι φέρνοντας τη νέα τάξη πραγμάτων, στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε άλλα Έθνη. Αλλά η ελευθερία των επί μέρους χωρών πρέπει να ασκηθεί σε αρμονία με τους όρους του παρόντος, και με απλά πρακτικά ζητήματα. Όπως ακριβώς ένα μέλος μιας οικογενείας, δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων μελών, έτσι και ένα μεμονωμένο Έθνος, δεν έχει το δικαίωμα, να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων. Πιστεύω να γνωρίζετε από την ιστορία, ότι οι Γερμανοί μπορούν να είναι ένας καλός φίλος, ή ένας τρομερός εχθρός.

Για να πραγματοποιήσει - μεταξύ άλλων παράλογων απαιτήσεων - και αυτό του, το όραμα - ο Χίτλερ αιματοκύλησε την Ευρώπη, και είναι πλέον γνωστές οι θηριωδίες και τα απάνθρωπα εγκλήματα των ναζί, για τα οποία όμως οι Γερμανοί δεν έχουν πληρώσει καθόλου επανορθώσεις,

Για να τεθεί ένα τέλος στους συνεχείς πολέμους και να εδραιωθεί η ειρήνη, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, πού κατέληξαν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ορισμένα φωτισμένα μυαλά, όπως κυρίως ο Ρόμπερτ Σουμάν, διάσημος νομικός και Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, τα έτη 1948 - 52 υπήρξε ο πρωτεργάτης της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Σε συνεργασία με τον "Ζάν Μοννέ", συνέταξαν το 1950 το γνωστό πλέον "Σχέδιο Σουμάν" πού θεωρείται η γέννηση της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Πρόκειται για τον κοινό έλεγχο της παραγωγής Άνθρακα και Χάλυβα.

Στο διευρημένο αυτό Σχέδιο, το 1951, προσεχώρησαν, ο Καγκελάριος της Γερμανίας Αντενάουερ και οι Κυβερνήσεις Ιταλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και των Κάτω Χωρών.

Τα επόμενα έτη, τόσο στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.), όσο και στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) έχουν προσχωρήσει συνολικά 27 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Οι Θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, περιληπτικά, είναι οι ακόλουθες.

Η δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς, βασισμένης στον ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό, καθώς και σε έναν χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, χωρίς εσωτερικά σύνορα, που εγγυάται την ελεύθερη κυκλοφορία, προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, και την ελεύθερη εγκατάσταση.

Την κοινή εξωτερική πολιτική, και την πολιτική ασφάλεια.

Την σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και των θεμελιωδών ελευθεριών, όπως:

Τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και της προσωπικής και οικογενειακής ζωής.

Την ελευθερία σκέψεως, εκφράσεως, συνειδήσεως, και Θρησκείας.

Την απαγόρευση βασανιστηρίων και αναγκαστικής εργασίας. Και πάρα πολλές άλλες ελευθερίες και δικαιώματα.

Δυστυχώς δεν έχουν περιληφθεί σ΄ αυτό το σύμφωνο ρητές διατάξεις για την έμπρακτη εφαρμογή για διασφάλιση των συνόρων της Ε.Ε. από πάσης φύσεως επιβολές και εισβολές κι αυτό το έχει πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα.

Μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου άρχισε ένας καινούριος αμείλικτος πόλεμος. Ο ψυχρός πόλεμος και οι Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίστηκαν σε δύο μεγάλα στρατόπεδα, το Δυτικό με τα Δημοκρατικά Κράτη, και το Ανατολικό με τα Σοσιαλιστικά (κομμουνιστικά) Κράτη, πού τα χώριζε ένα μεγάλο τείχος, το τείχος του Βερολίνου, πού χώριζε τη Γερμανία σε Δυτική και Ανατολική.

Σε μία διεθνή συνδιάσκεψη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Βιατσεσλάβ Μολότωφ, παρουσία και του Υπουργού εξωτερικών της Αμερικής, Άλεν Ντάλες, είχε πει.

Με τον Αμερικανό Υπουργό διαφωνούμε σε 99 ζητήματα, στο μόνο πού συμφωνούμε, είναι να μείνει η Γερμανία διηρημένη.

Αλλά το θανάσιμο λάθος έγινε, και η Γερμανία ενώθηκε.

Έτσι, η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και με κάποιες διαφορές.

Σήμερα η Ελλάδα, με απόλυτη ευθύνη των απαράδεκτων και αμετανόητων πολιτικών μας, βρίσκεται πάλι, σε κατάσταση κατοχής και δυστυχίας.

Όχι, αυτή τη φορά, δεν κατακτήθηκε από τις σιδηρόφραχτες μεραρχίες του 3ου Ράιχ. Οι δικοί μας εθελόδουλοι και οικονομισάριοι πολιτικοί μας, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και βολεμένοι βουλευτάδες, χωρίς ίχνος πατριωτισμού, και αξιοπρέπειας, κάλεσαν τους διεθνείς τοκογλύφους τού Δ.Ν.Τ. και το 4ο Ράιχ,της γαλουχημένης στα νάματα της κομουνιστικής νεολαίας, του αλήστου μνήμης, αιμοσταγούς, Χόνεκερ, Καγκελάριας Ανγκελας Μέρκελ, σε βοήθεια, αφού πρώτα, οι ίδιοι, κατέκλεψαν, λήστεψαν, καταχρέωσαν το Κράτος, μετέτρεψαν την Δημοκρατία σε κλεπτοκρατία και διέλυσαν τα πάντα.

Η Ελλάδα έχει ασφαλώς ή ίδια, την απόλυτη ευθύνη, για την κατάστασή της. Όμως η Γερμανία ήταν εκείνη πού την χρησιμοποίησε, ως άλλοθι για να επιβληθεί, οριστικά το Βερολίνο στην Ευρωζώνη.

Και τι μας είπε η Frau Angela Merkel, στις 26/10/2011?

Ότι, δηλαδή, δεν μπορεί η Ελλάδα να διαταράσσει τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ότι, θα υπάρξει ένα ενισχυμένο καθεστώς παρακολούθησης, σε σχέση με την εκπλήρωση των Ελληνικών υποχρεώσεων.

Αυτό θα είναι δεσμευμένο με ένα μνημόνιο κατανόησης.

Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία εκεί, και θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των μέτρων πού έλαβε η Ελλάδα.

Νομίζω ότι είναι καλύτερο ένα μόνιμο σύστημα εποπτείας, από μία "τρόικα" που ταξιδεύει πήγαινε - έλα - κάθε λίγο.

Μπορεί βέβαια να μη θυμάται κανείς, σήμερα, τις προ 70 ετών δηλώσεις του αλήστου μνήμης υπουργού του Χίτλερ, Γκέμπελς, στους κατακτημένους Τσέχους, αλλά υπάρχει και η καταγραφή της Ιστορίας.

Αν το τείχος δεν είχε πέσει, πιθανότατα η σημερινή καγκελάριος, δεν θα μας ταλαιπωρούσε, και δεν θα μας εκβίαζε, και η Ενωμένη Ευρώπη, θα προσέβλεπε στην ανάπτυξη και ευημερία των χωρών της και όχι στη πτώχευση.

Οι νουνεχείς πρώην Καγκελάριοι, της Γερμανίας, Χελμουντ Σμίτ, Χέλμουντ Κόλ, καί Γκέρχαρντ Σρέντερ, έχουν καταγγείλει πολλές φορές, δημόσια και πολύ σκληρά, τη Διάδοχό τους, Ανγκελα Μέρκελ, για την παράλογη πολιτική της, η οποία είναι και η πηγή των προβλημάτων στην Ευρωζώνη, γιατί εθνικοποιεί την Ευρώπη, και απομακρύνεται από τον στόχο μιας αληθινής Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο Χέλμουντ Σμίτ, είχε προβλέψει ότι με την πολιτική της, οδηγεί στην γεωγραφική συρρίκνωση του Ευρώ, που θα καταλήξει στην εθνικιστική διάλυση της Ευρώπης.

Ο Χέλμουντ Κόλ, παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ, απηύθυνε δραματική έκκληση και κάλεσε τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα. Ζήτησε δε ξεκάθαρα, να πάψη το Βερολίνο, να λειτουργεί ηγεμονικά, εθνικιστικά και αντιευρωπαϊκά.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, εξαπέλυσε εξ ίσου σκληρές κατηγορίες, κατά της Ανγκελας Μέρκελ, για λαϊκισμό, και εξήγησε πως το Ευρώ ωφέλησε σημαντικότατα τη Γερμανική οικονομία σε βάρος εκείνων του Νότου, καλώντας το Βερολίνο να τις χρηματοδοτήσει. Η εσκεμμένη επιλογή της Ελλάδος, για να εξοντώσει τους Έλληνες, ήταν τραγικό λάθος, και είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ανθελληνικού κλίματος στη Γερμανία, με επακόλουθο και τη διαμόρφωση αντίστοιχου αντιγερμανικού κλίματος στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος δη των Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμουντ Γκάμπριέλ, είχε πει για την Κυρία Μέρκελ, ότι είναι ντροπή να εξευτελίζει τόσο βάναυσα την Ευρωπαϊκή Ιδέα, για να αποσπάσει φτηνά χειροκροτήματα.

Γιατί όμως οι πρώην Καγκελάριοι της Γερμανίας αντέδρασαν τόσο σκληρά στην πολιτική της Μέρκελ?

Ο κύριος και βασικός λόγος είναι, γιατί βλέπουν ότι η πολιτική τους, της Ευρωπαϊκής Γερμανίας, έχει αντικατασταθεί, με την πολιτική της Γερμανικής Ευρώπης. Και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, και πού μπορεί να φτάσει.

Και ο διάσημος Κοινονιολόγος Ουλριχ Μπέκ, είχε πει μιλώντας στο Βήμα. Θυμώνω με την Μέρκελ πού θέλει να κάνει την Ευρώπη Γερμανία.

Όμως, η Κυρία Μέρκελ δεν έχει καμία διάθεση για να ακούσει όλα αυτά. Η Ελληνική κρίση για την οποία κανείς άλλος εκτός από εμάς έχει την απόλυτη και εξωφρενική ευθύνη, ήταν το πρόσχημα για την οριστική Γερμανική υπέρβαση του θεσμικού πολιτικού πλαισίου της Ενωμένης Ευρώπης.

Προσωπικά, έχω επισκευθεί πολλές φορές τη Γερμανία, διηρημένη και ενωμένη. Έχω γνωρίσει αρκετούς Γερμανούς και εκτιμώ την εργατικότητά τους και την οργανοτικότητά τους.

Ξέρω πόσο πολύ θέλουν να ξεχάσουν το σκοτεινό παρελθόν. Πόσες προσπάθειες έχουν καταβάλει οι προηγούμενοι Καγκελάριοι γι΄ αυτό. Αλλά η σημερινή Καγκελάριος η Frau Angela Merkel, μεγαλωμένη σε μια άλλη διαφορετική πολιτική κοσμοθεωρία, φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της Ευρώπης των λαών, όπως την οραματίστηκαν οι πρωτεργάτες της.

Σπύρος Βασιλείου

proslalia.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΓΚΑΣ Ο ΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΥΣΠΗΡΩΣΗ.
    Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΡΒ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, 1η Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 24.7 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ.....
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ....

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΠΑΜ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠ ΤΙΒΙ ΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΡΡΡ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΝΔΡΙΟ ΣΤΟ 02.31.15, 15ΛΕΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ….
    Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ 7 ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΤΙ ΠΟΥΝ….ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ 1993… ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΩΣΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    0 ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 1964 ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΙΚΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1827 ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ 1932 ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΡΤΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΠΗΡΑΝΕ ΜΙΖΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ….ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΓΚΟΛΝΤΜΑΝΣΑΚΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ-ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή