Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ποια είναι η Αγγελική Κιάου που έφερε το αλαλούμ στις Πανελλαδικές

Οταν η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, δικηγόρος και φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κιάου εκλήθη να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας στην κρίσιμη συγκυρία των Πανελληνίων εξετάσεων κανείς δεν φανταζόταν ότι σε μια εβδομάδα θα γίνονταν τόσα πολλά λάθη και αστοχίες!

Γονείς, εξεταζόμενοι μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατοι από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις Πανελλήνιες από την υπουργό της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης μπήκε λάθος θέμα το οποίο τελικά βαθμολογήθηκε ως σωστό, στη Νεοελληνική Γλώσσα επελέγη ένα εξαιρετικά απαιτητικό θέμα που ούτε η ίδια η συγγραφέας του Ελένη Αρβελέρ δεν θα επέλεγε, κατά δήλωσή της, ενώ προοιωνίζεται αισθητή πτώση των εισακτέων στις σχολές από τις επιλογές που γίνονται σε όλα σχεδόν τα μαθήματα ως τώρα.

Στο βιογραφικό της κυρίας Κιάου δεν σημειώνεται πρότερη ενασχόλησή της με τα ευαίσθητα θέματα Παιδείας. Είναι νομικός, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στον οποίο έχει διατελέσει ως αντιπρόεδρος και είναι μέλος της Ενωτικής Κίνησης Δικηγόρων. Στο βιογραφικό της Αγγελικής Κιάου προστίθεται η συνυπογραφή της αντίστασης των αριστερών πολιτών, προκειμένου να βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΜΙΑΝ (Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας).

Έχει υπογράψει «ναι» στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο και είναι μέλος της προδικτατορικής νεολαίας της Αριστεράς.

Κατά την τοποθέτησή της στη θέση της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας προ 15νθημέρου η κυρία Κιάου είχε δηλώσει αισιόδοξη ότι θα φέρει επάξια εις πέρας το δύσκολο θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων και είχε δηλώσει:

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, και αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά και εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι».


Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι μια άστοχη επιλογή υπουργού, ακόμη και σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες σε κρίσιμους τομείς διακυβέρνησης της χώρας. Η «αριστεροσύνη» της κυρίας Κιάου αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αρκετή για την διαχείριση ενός καυτού θέματος και η επιλογή της μπορεί να θεωρηθεί ως ένα πείραμα που απέτυχε ενόψει της ενδεχόμενης συγκυβέρνησης δυο ή τριών κομμάτων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου