Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Αγιάστε ξανά τα ύδατα!

Μα είναι δυνατόν; Το -κατά Γιώργο Τράγκα- «γκόλουμ» (και «σαύρα του Κολωνακίου»), που έχει στο παθητικό του μεγαλοπρεπέστατα χουνέρια όπως Ιμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, μπετατζίδικους Ολυμπιακούς και... ΟΝΕ, ξαναχτύπησε! Εγραψε μια πιλαφιάδα 2.405 λέξεων στο «Εθνος» για να πει τα ίδια και τα ίδια. (Οδηγίες ανάγνωσης προς αμύητους: προηγούνται τα λόγια Σημίτη κι ακολουθεί ελεύθερη απόδοση σε πειραϊκή διάλεκτο.) «Το ότι υπήρξαν και υπάρχουν φαινόμενα αδιαφορίας για το κράτος δικαίου δεν οφείλεται ειδικά στην πολιτική του ενός ή του άλλου κόμματος εξουσίας. Οφείλεται σε μια γενικευμένη κοινωνική στάση». Τι εννοεί ο ποιητής; Μαζί τα φάγατε! Κοινωνία άτιμη που παρασύρεις τα καλύτερα παιδιά όπως ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και ο Ακης. Η πασοκάρα μάτωσε φανέλα για τη διαφάνεια, αλλά ο άτιμος ο λαός έχει γραμμένη την τιμιότητα στα παλιά του τα Adidas. Αλλού, ο Σημιταράς ο τουρκοφάγος λέει: «Οικονομικά ή κοινωνικά θέματα [...] έπαιζαν και παίζουν έναν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με το “κυνήγι ενόχων”. Οι “αγανακτισμένοι” επεδείκνυαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και ζητούσαν οι υπεύθυνοι να “πάνε στο Γουδή”, δηλαδή να εκτελεσθούν».

Γουδοχέρι

Δίκιο δεν έχει ο εκσυγχρονισμένος; Να του κουνάς κρεμάλες; Αν δεν ήταν ευγενικός και καλλιεργημένος, θα σ' τα έγραφε πιο ωμά. Θα σου έλεγε δηλαδή: Γιατί μου κουνάς θηλιές και μιλάς για Γουδιά, ρε μπατίρη; Δεν σταυροκοπιέσαι που καταδέχομαι να ασχολούμαι μαζί σου και σου έκανα το χατίρι να γενώ πρωθυπουργός να σε γλιτώσω από την κακιά τη Δεξιά; Ενοχοι κατά δω δεν υπάρχουν. Αν έχεις στοιχεία, να τα πας στον εισαγγελέα, μικρολαμόγιο. Αντί να τρέχεις σε διαδηλώσεις και να αναρχοφέρνεις, δεν πας να τζογάρεις στο Χρηματιστήριο να κονομήσεις; Σου έχω σιγουράκια.

Και για το τέλος, το καλύτερο. Το απόλυτο μήνυμα του Κώστα Σημίτη. Ο λόγος που πάσχισε τόσο με τα ολίγιστα ελληνικά του να γεμίσει σελίδες στην εφημερίδα. Κοίτα τι λέει: «Στο κράτος δικαίου τιμωρούνται μόνο οι πράξεις που θεωρούνται από τον νόμο ως εγκλήματα και μόνο σε προβλεπόμενες από τον νόμο δικαστικές διαδικασίες. Το κράτος θα κατέρρεε, αν κάθε πολιτική απόφαση συνδεόταν με δικαστικούς αγώνες για να ελέγξουν τα δικαστήρια την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος». Δηλαδή, ο πολιτικός δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή. Ικανή ποινή είναι να χάσει την έδρα του...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου