Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κατ’ εικόνα, καθ’ ομοίωσιν

Παλαιότερα, πολύ παλιά, πριν από ενάμιση χρόνο δηλαδή, ο ευαίσθητος μπούας που διοικεί τα υπόλοιπα αποθήκης της πασοκάρας, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας. Στο μεσοδιάστημα που σκάναρε τα αμυντικά σχέδια της χώρας για να πάρει «ψηφιακές φωτοτυπίες» στη σπιταρόνα του, του έρχονταν μερικές καλές ιδέες, τις οποίες εμπνεόταν από το απέραντο χακί. Είχε πει (τον Ιούνιο του 2010) ότι τα «δρακόντεια μέτρα, τα -πολλές φορές- άδικα» που «αναγκαζόταν» να πάρει η κυβέρνηση ΓΑΠ στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη «άσκηση». Ναι, βρε κουτά, ο «Παρμενίων» του συνταξιούχου, του ανέργου, του πολυτέκνου και του ημιμπατίρη ήταν ο παργαλάτσος που φάγαμε από τον Γιώργαρο και την παλιοπαρέα. Ασκηση με αληθινά πυρά, σε αληθινούς στόχους. Μια χαρά πήγε η «άσκηση». Απαντες οι πολίτες κατερρίφθησαν. Ωστόσο, 29 κατασκευαστές αναλύσεων ερμηνεύουν διαφορετικά την ιστορική λέξη «άσκηση» που είπε ο Βαγγέλας για το Μνημόνιο 1. Ως «άσκηση» θρησκευτικού χαρακτήρα, όχι στρατιωτικού. Ούτως ειπείν, συνελόντι, ασκαρδαμυκτί και τούμπαλιν προς έω, από το πολύ το κυρ ελέησον στις περικοπές θα γίνουμε όλοι ασκητές! Οι όσιοι λιγούριοι, μεγάλη η χάρη μας και μικρό το Ε9 μας.

Ευχέτης

Αρα είναι ορθή η ερμηνεία νούμερο 2. Τα Μνημόνια συνιστούν άσκηση πνευματική προς ενδυνάμωσιν της πίστεως. Μετακινούν βουνά και σε θρέφουν δίχως φαγητό. Το είπε, με άλλα λόγια, κι ο Ράιχενμπαχ (ο ισαπόστολος του Φούχτελ και διάπυρος ευχέτης Ελλήνων προς Μέρκελ). Οταν δημοσιογράφοι τού είπαν (χθες) ότι καλό θα ήταν να την ξανασκεφτούν οι δανειστές την ελληνική συνταγή -μια και το ΔΝΤ και η Ε.Ε. παραδέχονται καθ’ εκάστην ότι τα έκαναν ρόιδο-, εκείνος το ξέκοψε με τα ακόλουθα: «Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς “Task Force”, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση».

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι «παρά τη λάθος συνταγή, εσείς έχετε γίνει τόσο σπουδαίοι ασκητές, ώστε ζείτε ακόμα. Εμείς σας τσεκάρουμε κάθε τόσο και, αφού έχετε σφυγμό, ω θαυματουργοί Ελληνες, θα συνεχίσουμε να σας ταΐζουμε με κοπανιστό αέρα».

Με τη βοήθεια της τρόικας και των πεφωτισμένων εθνοσωτήρων, στην πεφιλημένη πατρίδα μας μαγειρεύουμε το τίποτα και περισσεύει και για αύριο!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου