Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων με ελικόπτερο!



Κατερρίφθη το ελικόπτερο από τη  φρουρά των φυλακών


Μία βλάβη στο ελικόπτερο και οι πυροβολισμοί των σωφρονιστικών υπαλλήλων που ήταν στις σκοπιές των φυλακών Τρικάλων απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την απόδραση του βαρυποινίτη Π. Βλαστού  που γινόταν με τη βοήθεια τεσσάρων συνεργατών του.


Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr το απόγευμα (17.00) επιχειρήθηκε απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τις φυλακές, μεταξύ αυτών και ο Π. Βλαστός.


(To ελικόπτερο πάνω από τις φυλακές Τρικάλων)

Το ελικόπτερο πετούσε επί μισή ώρα πάνω από τις φυλακές και με ένα γάντζο προσπαθούσε να ξηλώσει τη περίφραξη του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου να ανέβουν οι κρατούμενοι και να επιβιβαστούν σ' αυτό για να αποδράσουν.

Αμέσως η αστυνομική φρουρά άρχισε να πυροβολεί και το ελικόπτερο καταρρίφθηκε μέσα στις φυλακές, με αποτέλεσμα ο Π. Βλαστός να τραυματιστεί σοβαρά. Ο δικηγόρος του βαρυποινίτη, Φ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε το συμβάν και τον τραυματισμό του κρατούμενου.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου τραυματίστηκε επίσης, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν το παραμικρό και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.





Αυτή τη στιγμή επικρατεί κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο σημείο έχει σπεύσει και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

Zougla.gr
trikalanews.gr

http://www.efenpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου