Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες στους δρόμους, θρηνούν τον Τσάβες




Με δάκρυα στα μάτια, χιλιάδες υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβεςπλημμύρισαν τους δρόμους του Καράκας λίγη ώρα μετά τηνανακοίνωση του θανάτου του προέδρου της Βενεζουέλας.

Φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν φωτογραφίες του, άναβαν κεριά στη μνήμη του και υπόσχονταν πως θα συνεχίσουν την… επανάσταση που ξεκίνησε εκείνος. «Ο Τσάβες ζει για πάντα!» και «Ο αγώνας συνεχίζεται!», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα της πενθούσας πρωτεύουσας.
«Πρέπει να αποδείξουμε ότι αυτό που έκανε δεν ήταν μάταιο», δήλωσε η 49χρονη Τζαμίλα Ρίβας, κλαίγοντας έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε ο Τσάβες και όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί με μια αίσθηση δυσπιστίας ότι ο ηγέτης τους έφυγε.
«Ήταν ο πατέρας μας. Το κίνημα του Τσάβες δεν θα τελειώσει. Είμαστε οι άνθρωποι του. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!» δήλωσε η 58χρονη, Νάνσι Γιοτίγια, στο κέντρο της πόλης του Καράκας, στην πλατεία Μπολιβάρ, που φέρει το όνομα του Σιμόν Μπολιβάρ, ήρωα της ανεξαρτησίας και ίνδαλμα του Τσάβες.
«Εγώ τον θαύμαζα. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος», δήλωσε η 50χρονη νοικοκυρά, Αλέιντα Ροντίγκεζ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου