Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Επιασε τόπο η κίνηση ματ του Αλαφούζου

Κώστας Καίσαρης

Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 επί της ΑΕΚ πέτυχε για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Εφτασε τους 32 βαθμούς, έπιασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 5η θέση και ο δρόμος για την Ευρώπη είναι πλέον ορθάνοιχτος. Ετσι έπιασε τόπο η κίνηση-ματ του Γιάννη Αλαφούζου να μοιράσει τους φακέλους με τριχίλιαρα και διχίλιαρα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι.

Να τους «φτιάξει», να τους τονώσει την ψυχολογία και το ηθικό. Και ιδού λοιπόν που ο αναγεννημένος Παναθηναϊκός έκανε χθες στο ΟΑΚΑ τη νίκη της χρονιάς. Απέδειξε ότι παραμένει μεγάλη ομάδα. Οτι αντέχει στα δύσκολα. Αυτή είναι δημοσιογραφία του 1960, που ζει όμως και βασιλεύει και το 2013 για όσους αρέσκονται να παραμυθιάζουν, αλλά και για όσους αρέσκονται να τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Υπάρχει όμως ταυτόχρονα και πραγματικότητα.

Οτι για όσους δεν θέλουν να αγνοούν τι σημαίνουν σαν ποδοσφαιρικά μεγέθη η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός το ματς έμοιαζε με Βύζας Μεγάρων-Θρασύβουλος Φυλής για το πρωτάθλημα της Football League. Κίτρινες φανέλες οι μεν, πράσινες οι δε και ποδόσφαιρο β' διαλογής (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο). Και επειδή ακόμη και στα χειρότερα ματς υπάρχουν τρία αποτελέσματα, κέρδισε ο Θρασύβουλος Φυλής. Στο πρώτο γκολ που βάζει ο Παναθηναϊκός (πέρα από το κατ' αρχήν λάθος του Κουτρουμπή), η άμυνα της ΑΕΚ είναι ακόμη πιο κάτω από το επίπεδο της Football League.

Μόνο σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην αντίπαλη μικρή περιοχή, με τους αμυντικούς να είναι σε απόσταση τουλάχιστον πέντε μέτρων, όπως ο Βιτόλο, στο πρώτο γκολ. Ο Παναθηναϊκός αμέσως μετά έκανε ακόμη μεγαλύτερο δώρο στην ΑΕΚ. Ο Πίντο παραπατάει, σωριάζεται στο έδαφος, αλλά ο Κατίδης σούταρε άουτ. Στο 70', αντίθετα, ο Σο δεν είπε όχι στο δώρο των αμυντικών της ΑΕΚ, που ανενόχλητος να πηδήξει στο φάουλ του Σεϊταρίδη και να κάνει το 2-0.

Από εκεί και πέρα, ο καθείς είναι ελεύθερος να επιλέξει ποια από τις δύο αναγνώσεις του ματς του αρέσει. Είτε οι θριαμβολογίες και τα πανηγύρια για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού είτε να δει την αλήθεια κατάματα για το ιμιτασιόν ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου