Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αποχαύνωση...

Η τηλεόραση, είναι το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό προϊόν μέχρι σήμερα. Διαμορφώνονται συνειδήσεις, επιβάλλονται απόψεις, καθοδηγείται ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Από τα μικρά παιδιά με τα διαβολικά καρτούν, μέχρι τους ηλικιωμένους, άβουλους μπροστά στην οθόνη.  Για όλους η μόνη αλήθεια είναι πως "το είπε η τηλεόραση".

Και τώρα που έκλεισε η τηλεόραση;

Τι είναι η ΕΡΤ. Ένα "βήμα" για τον κάθε Έλληνα και η προβολή του σε όλο τον κόσμο.

Άλλα όταν πας να κλείσεις το κύριο προπαγανδιστικό προϊόν... ε, δεν το κάνεις και τόσο απλά. Σε μια νύκτα. Εκτός κι αν είναι η αρχή νέας προπαγάνδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένας δεν σκέφτηκε τους εργαζόμενους χωρίς όνομα, που εργάζονται για να γίνουν όλα αυτά. Αυτούς ούτε τους ακούει κανείς ούτε τους λυπάται.

Αν η ΕΡΤ γέμισε από διεφθαρμένους δεν φταίει ο απλός εργαζόμενος. Και μάλιστα παρά την προπαγάνδα, υπάρχει και ένα κομμάτι με τεράστια αξία, ένα αρχείο πραγματικός θησαυρός.

Και έχουμε τώρα μια ΕΡΤ που έκλεισε''' αλλά δεν έκλεισε, που της τράβηξαν το διακόπτη κι όμως λειτουργεί, και μάλιστα με τα ίδια πρόσωπα στην οθόνη. Εμένα αυτό μου φαίνεται ξέπλυμα.

Ο "πρωθυπουργός", θα μπορούσε να κάνει απλές κινήσεις για να μειώσει το κόστος του δημοσίου και να απολύσει κόσμο που με τόση ένταση ζητάει η τρόικα.

Πρώτα πρώτα να αξιοποιήσει την "τεράστια" εργασία που έκανε ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος και η κουστωδία του που ξανα-ετοίμασαν τους οργανισμούς που πρέπει να συγχωνευτούν ή να κλείσουν.

Μετά να εισπράξει το αγγελιόσημο.

Μετά να βάλει "χέρι" στους υπαλλήλους της βουλής, όπως ο ίδιος ξανα-υποσχέθηκε, μια και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν τους χρειάζεται κιόλας, κλπ κλπ κλπ.

Άρα γιατί κλείνει την ΕΡΤ.

Γιατί μέσα από το σαματά που θα γίνει, θα παρουσιαστούν ορισμένα πρόσωπα καθαρά και ηρωοποιημένα, και... το καινούργιο consept θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενο.

Και δεν αναφέρομαι σε πολιτικούς χώρους. Αναφέρομαι σε επιλογές διαμόρφωσης συμπεριφοράς του πληθυσμού. Σε πλήρη έλεγχο του νου. Χωρίς να ξεφεύγουν εκπομπές με εθνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο. Μόνο αν έχουν να "πουν" κάτι.

Η λύση 'οπως και πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ έτσι και τώρα, είναι μια. Κλείστε το "χαζοκούτι". Δεν θα χάσετε τίποτε αν δεν "ενημερώνεστε". Μην πιστεύετε ό,τι σας σερβίρουν.

"Μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία".

proslalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου