Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα Φωτόπουλου: Φεύγω από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να ανεβάσω μιούζικαλ!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της αποχώρησης από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του φυσικού ηγέτη της, Νίκου Φωτόπουλου. Την πρώτη έκπληξη, ακολούθησαν εικασίες για τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση αυτή.
Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν οτι σύντομα ο Ν. Φωτόπουλος θα ενταχθεί και θα ενεργοποιηθεί πολιτικά με τον Σύριζα.
Το AmanToMatiMou επικοινώνησε με τον γνωστό συνδικαλιστή για μια συνέντευξη που κατέληξε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο Ν. Φωτόπουλος ανατρέπουν τα δεδομένα και θα προκαλέσουν σεισμό στο πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα.


ΑμάνΤοΜάτιΜου: Κύριε Φωτόπουλε, όπως γνωρίζετε, η απόφασή σας να παραιτηθείτε από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς.

Ν. Φωτόπουλος: Πράγματι, γνωριζω οτι πολλοί δεν το περίμεναν, αλλά είναι μια απόφαση που πάλευα στο μυαλό μου πολλά χρόνια και θεωρώ οτι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

ΑτΜμ: Ο κόσμος όμως σας έχει συνδέσει με την ΓΕΝΟΠ

Ν.Φ.: Το γνωρίζω και ευχαριστώ τον κόσμο για την αναγνώριση, αλλά ύστερα από τόσα χρόνια συνδικαλισμού αποφάσισα να εγκαταλείψω το χώρο και να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά με γεμίζει.

ΑτΜμ: Θα εννοείται, φαντάζομαι, την πολιτική.

Ν.Φ.: Κι όμως, δεν θα σχοληθώ με την πολιτική, αλλά με τη δεύτερη μεγάλη μου αγάπη: Το επόμενο διάστημα θέλω να σκηνοθετήσω ένα μιούζικαλ.

ΑτΜμ: Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Πείτε μας αν θέλετε κάτι περισσότερο γι αυτό

Ν.Φ.: Κοιτάχτε, από μικρός είχα τρεις μεγάλες αγάπες: Το ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Τσάκωνα και τα μιούζικαλ. Αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά για μένα, είναι ώρα να στραφώ στις άλλες δυο μου αγάπες: Θέλω να ανεβάσω την μεγάλη επιτυχία του Κώστα Τσάκωνα «Κλασσική περίπτωση βλάβης» σε μιούζικαλ.

ΑτΜμ: Μα η πρόσφατη εμφάνισή σας στο Συνέδριο του Σύριζα μας προϊδέασε όλους για την ενεργοποίησή σας με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ν.Φ.: Κι όμως, ο λόγος που βρέθηκα εκεί ήταν διαφορετικός: Αυτό τον καιρό ψάχνω πρωταγωνιστές και πιστεύω οτι ο καλύτερος για τον κεντρικό ρόλο, αυτόν του Κώστα Τσάκωνα, είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Είναι εξαιρετικός κωμικός και επιπλέον έχει παρόμοιο μουστάκι με του Κώστα. Στο συνέδριο του Σύριζα πήγα να τον συναντήσω και να του προτείνω τον κεντρικό ρόλο.

ΑτΜμ: Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Παπαδημούλης διέψευσε κατηγορηματικά οτι ο Σύριζα θα συνεργαστεί μαζί σας;

Ν.Φ.: Ακριβώς.Ο Δημήτρης γνωρίζει οτι με έχει κερδίσει η σκηνοθεσία και δεν με απασχολεί πλέον η πολιτική. Γι αυτό και διαψεύδει σε όλους τους τόνους οτι πρόκειται να ενταχθώ στον Σύριζα.


ΑτΜμ: Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί και τις σχετικές γνώσεις. Εσείς γνωρίζετε από σκηνοθεσία;

Ν.Φ.: Θα σας αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά, κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν: Εδώ και πολλά χρόνια, φεύγοντας από την επίπονη εργασία μου ως συνδικαλιστής, παρακολουθούσα νυχτερινά μαθήματα σκηνοθεσίας

ΑτΜμ: Σε ποιά σχολή;

Ν.Φ.: Στου Τάσου του Μπιρσίμ. Παλιός σύντροφος και έμπειρος σκηνοθέτης.

ΑτΜμ: Πώς υποδέχτηκαν στον Σύριζα το σχέδιό σας;

Ν.Φ. Με μεγάλο ενθουσιασμό μπορώ να πω. Η συνάντησή μου με τα στελέχη έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στον τύπο. Ειδικά ο Δημήτρης ο Στρατούλης, μου έδωσε να καταλάβω οτι η ιδέα μου είναι εξαιρετική και μου υποσχέθηκε κάθε βοήθεια στο εγχείρημά μου.


ΑτΜμ.: Έχετε αποφασίσει σε ποιούς θα προτείνετε τους υπόλοιπους ρόλους;

Ν.Φ.: Δεν έχω καταλήξει ακόμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι και οι υπόλοιποι ρόλοι θα μοιραστούν σε άτομα του κεντροαριστερού χώρου. Εκεί είναι άλλωστε ο φυσικός μου χώρος και επιπλέον, ο χώρος αυτός είναι γεμάτος κωμικά ταλέντα. Ο Νίκος Μπίστης, για παράδειγμα, θα ήταν μια έξοχη λύση για τον ρόλο του καρπαζοεισπράκορα βοηθού του πρωταγωνιστή, αν και τελευταία οι σχέσεις μας έχουν ψυχρανθεί.

ΑτΜμ.: Κύριε Φωτόπουλε, ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Ν.Φ.: Παρακαλώ



amantomatimou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου