Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η “ΥΠΕΥΘΥΝΗ” ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μετά από μια ακόμα ψηφοφορία στην Βουλή, αυτή την φορά για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ ψήφισε “παρών” με χέρια και με πόδια. Μια ακόμα “υπεύθυνη” στάση από ένα κόμμα που δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα στήριξης της κυβέρνησης.

Η ΔΗΜΑΡ ήρθε τον Ιούνιο του 2012 ως τσόντα στην νέα παράσταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας την θέση του διαλυμένου ΛΑΟΣ. Ο ρόλος της και η δικαιολογία της ήταν εξ’ αρχής η “υπεύθυνη” στάση για να μην μπούμε στην διαδικασία συνεχόμενων εκλογών και μπει σε περιπέτειες η χώρα (sic). Αναγκαστικά -και καλά- συνεργάστηκε με τους καταστροφείς, για να μην…καταστραφούμε.

Μπορεί να διαφωνούσε με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά ψήφιζε τα νομοσχέδια και όποτε δεν ήθελε να “λερώσει τα χέρια της” για να μην τους φέρει και σε δύσκολη θέση -τόσο διακριτικοί άνθρωποι είναι στην ΔΗΜΑΡ- ψήφιζε “παρών” ή “λευκό”.

Η δουλοπρέπεια και η υποτιθέμενη ουδετερότητα σε σημαντικά ζητήματα προκάλεσε ακόμα και τους επαίνους από τις άλλες 2 παρατάξεις της συγκυβέρνησης. Η ΔΗΜΑΡ τον περασμένο Ιούνιο αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, μην συμφωνώντας με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Εντάξει όμως, ο καιρός περνάει και επειδή εκεί στην ΔΗΜΑΡ είναι “καλά παιδιά”, τα ξέχασαν όλα αυτά και όχι μόνο ψήφισαν υπέρ της διάταξης για τους καναλάρχες, αλλά επιζητούν να βρίσκονται σε πάνελ, ακόμα και της Δ.Τ. Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές μπορεί η “υπεύθυνη” παράταξη να διαφωνεί συμφωνώντας και να συμφωνεί διαφωνώντας, ωστόσο αποτελεί την εφεδρεία για να παρέχει στήριξη όποτε δυσκολέψουν τα πράγματα και για να συνάπτει συμμαχίες με σκοπό την “αναγέννηση της κεντροαριστεράς”.

Η μεγαλύτερη ντροπή -αν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους- δεν είναι να έχεις μια κατάπτυστη θέση, αλλά να την κρύβεις πίσω από ουδετερότητα παριστάνοντας την έγκυο παρθένα. Και φυσικά γνωρίζουν στην ΔΗΜΑΡ ότι καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ, πως στις επόμενες εκλογές θα εξαφανιστούν από τον χάρτη, πληρώνοντας την αδυναμία τους να εκπροσωπήσουν οποιονδήποτε άλλο πέρα του εαυτού τους.

strangejournal.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου