Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημες

Υπάρχουν πολλές θεατρικές παραστάσεις που παίζονται από το 2010 (ή το 2008, ή το 2001, ή το 1990 ή από το ...1770), και μία από αυτές είναι εάν ο "κακός" είναι το ΔΝΤ ή η "Ευρώπη", ή η ΕΚΤ, ή οι ...Τράπεζες γενικώς και αορίστως.

Ο υπ' αριθμόν "1" προφανής κακός, είμαστε εμείς οι ίδιοι που πιστέψαμε (α) στην παιδεία χωρίς βαθμούς, (β) στην ευημερία με κλεμμένα και δανεικά, (γ) στις ξανθιές τσούλες της Τι-Βι (και τον Νίτρο στην ίδια κατηγορία τον βάζω) που έγιναν τα ινδάλματα μιας ολόκληρης γενιάς, (δ) στους πολιτικούς που μας υποδείκνυαν οι ντόπιοι πλασιέ ξένων εταιριών και (ε) στον εμφυλιακό διχασμό και τις επαναστάσεις του κώλου, νερό στον μύλο γεωπολιτικών διαφορών τρίτων.

Ο υπ' αριθμόν "2" κακός είναι αυτός που ωφελήθηκε από τις παραπάνω ανωμαλίες, που δεν είναι άλλος από αυτόν που τις καλλιέργησε. Δεν νομίζω ότι ήταν κανένα ΔΝΤ -- αλλά μπορεί και να κάνω λάθος... Είδε κανείς κανένα ...εμπορικό πλεόνασμα στο ΔΝΤ από το 1990 (ή το 1981) και μετά;

Πάρτε τώρα το ξανθό ίνδαλμα των ονείρων σας, βγάλτε του τα φτιασίδια, και συγκρίνετέ το με αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου