Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τις έχουν βγάλει έξω και τις μετράνε

Μεγάλο γέλιο πέφτει στην πιάτσα με αφορμή την ετήσια δημοσίευση του δήθεν πόθεν έσχες των βουλευτών.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία Πασοκονουδού και Σύριζα τις έχουν βγάλει έξω και τις μετράνε (τις δηλώσεις) προσπαθώντας να αποδείξουν ποιος έχει τα περισσότερα λαμόγια.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές μας έχουν έναν μέσο όρο περιουσίας, που για να την κάνει ένας μέσος Έλληνας θα πρέπει να ζήσει περίπου 900 χρόνια, και απ’ αυτά, τα 800 να δουλεύει.

Ένα άλλο συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ οι βουλευτές έχουν αποκτήσει τα περουσιακά τους στοιχεία με τίμιο τρόπο.

Και δεν λένε ποτέ ψέμματα.

Ούτε ο Μηταράκης, που καλούσε τον κόσμο να φέρει τα λεφτά του πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος αγόραζε διαμέρισμα 1,3 εκατομμυρίου ευρώ στο Λονδίνο. Και που επενδύει σε εταιρία που έχει συμφέροντα στην εταιρία του Μπόμπολα που εκμεταλλεύεται τις Σκουριές.

Ούτε ο Βενιζέλος με τα 27 ακίνητα και τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις. Και φυσικά ούτε η Ντόρα με τα 28 ακίνητα και τα 5 εκατομμύρια.

Ούτε ο Τσακαλώτος, που σαλπίζει τις σάλπιγγες της επανάστασης ενάντια στον καπιταλισμό και ταυτόχρονα “επενδύει” στα hedge funds της Black Rock και της JPMorgan στην καρδιά της Γουόλ Στριτ.

Ούτε ο Στουρνάρας που με 270.000 εισόδημα το χρόνο, καλεί τον κόσμο να ζήσει με 350 ευρώ το μήνα.

Ούτε ο συνδικαλισταράς Τσουκαλάς που βρήκε ιδιωτική εταιρεία να του δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ εφ άπαξ αποζημίωση.

Κανείς τους δεν λέει ψέμματα. Και κανείς τους δεν είναι λαμόγιο.

Όπως ακριβώς ο Άκης με τον Μαντέλη. Που όταν κατέθεταν το πόθεν έσχες τους όλα ήταν νόμιμα και διαφανή. Άσχετα αν μετά πήραν τον κακό τον δρόμο.

amantomatimou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου