Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

“Θαλασσινά τοπία” στο Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ

Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ» εγκαινίασε πριν μερικές ημέρες την έκθεση «Θαλασσινά τοπία» από τη συλλογή της Πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, και διακρίνεται το μόνιμα υψωμένο πλέον διακριτικό έμβλημα της Διοίκησης του Α/ΓΕΝ.

Με την έκθεση αυτή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το κορυφαίο ελληνικό εικαστικό ίδρυμα, με έργα από την συλλογή της πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.


Πιο συγκεκριμένα, εκτίθενται 19 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα πάντα τη θάλασσα: Μιχάλης Οικονόμου, Βάλιας Σεμερτζίδης, Πολύκλειτος Ρέγκος, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Κυριάκος Κατζουράκης, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Νίκος Παραλής, Ιωάννης Γιαζής, Καίτη Μαυροκεφάλου, Δημήτριος Μπραέσσας, Κωνσταντίνος Σοφιανόπουλος, Δημήτρης Γιολδάσης, Πέπη Σβορώνου-Κοκκινίδου, Δημοσθένης Κοκκινίδης. Τον Συντονισμό της έκθεσης έχει μάλιστα ο κ. Γιάννης Σκαλτσάς, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ.Η θάλασσα, σήμα κατατεθέν για την Ελλάδα αλλά και συνεκτικό στοιχείο, δημιουργεί μια σχετική αίσθηση ότι δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς θάλασσα αλλά και θάλασσα χωρίς Ελλάδα.

Όραμα του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου μέσω της έκθεσης αυτής είναι να συμβάλλει στο χώρο του πολιτισμού, όπως συνέβαλε και στη διατήρηση της εθνικής ακεραιότητας και ελευθερίας, κάνοντας σαφές ότι ελευθερία και πολιτισμός αποτελούν ένα πολύ σημαντικό δίπολο.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου