Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Προκλητική ενθρόνιση μητροπολίτη

Η προκλητική ενθρόνιση του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας , πρώην αρχιγραμματέα της Ιεράς συνόδου έδειξε την κάθε άλλο από την ταπείνωση που θα έπρεπε να επιδείξει τους καιρούς αυτούς ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η εκκλησία.

Τι σήμαινε η παρουσία του Πρωθυπουργού στην ενθρόνιση και των υπολοίπων υπουργών Λοβέρδου Δένδια .
Τι ξεπλήρωνε ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του με την στήριξή του στο νέο μητροπολίτη όταν δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες παρουσίες στο παρελθόν;

Η ενθρόνιση του μητροπολίτη Ν Ιωνίας που έγινε μετά βαΐων και κλάδων ήταν το λιγότερο προκλητική ειδικά σε καιρούς φτώχιας και πείνας που περνούν οι Έλληνες όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από εκκλησιαστικά μέσα.


Δηλαδή εκεί βρήκε η εκκλησία να δείξει την δύναμή της; να επιδείξει την γκλαμουριά της ; Και να σκανδαλίσει τους πιστούς; Που είναι η ταπείνωση που πρέπει να τους χαρακτηρίζει;
Ήταν ανάγκη να δείξουν γι άλλη μια φορά το πόσο απερίσκεπτοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν αυτήν την τελετή ειδικά σε μια φτωχή περιοχή σαν τη Νέα Ιωνία που οι γειτονιές της γράφουν ιστορία καθημερινά στις σελίδες της ανέχειας;

Όμως δεν ήταν αυτό το μόνο αξιοσημείωτο στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη . Το πιο κραυγαλέο από όλα ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού και υπουργών του.
Έχετε δει ποτέ τον πρωθυπουργό να παραβρίσκεται σε ενθρόνιση ;

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η παρουσία του ήταν καθαρά ξεπλήρωμα υποχρέωσης απέναντι στον πρώην αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος.
Ένα ξεπλήρωμα που έχει να κάνει με το πρόσφατο σκύψιμο της κεφαλής της εκκλησίας στα παρανοϊκά σημεία του αντιρατσιστικού νόμου που επιτρέπει τον ευνουχισμό του χαρακτήρα της αλλά και της κατήχησης που πρέπει να προσφέρει.


Αν και τα σημεία του αντιρατσιστικού νόμου που προσβάλουν κι ευνουχίζουν την παρουσία των κληρικών στην καθημερινότητα του λαού δεν έχουν γίνει ακόμη κατανοητά από κανέναν (είναι έτσι συνταγμένα βλέπετε), κρύβουν κινδύνους όμως που θα φανούν στην πράξη μελλοντικά.

Ήταν γνωστές οι συναντήσεις αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού άλλωστε γι αυτόν τον ξεπεσμό ,όμως τη μεγάλη ώθηση για να πει το μεγάλο ναι ο αρχιεπίσκοπος στον αμφιλεγόμενο νόμο την έδωσε ο σημερινός μητροπολίτης Ν.Ιωνίας για να κλείσει και αυτό το θέμα εις βάρος της ελευθερίας του λόγου των κληρικών και όχι μόνο. Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου άλλωστε επηρέαζε πολύ τον αρχιεπίσκοπο.
Είναι επίσης γνωστό το γεγονός ότι ο πρώην αρχιγραμματέας και νυν μητροπολίτης Ν. Ιωνίας έπαιζε σημαντικό ρόλο στην γνωμοδότηση για τη διαχείριση των μεγάλων κονδυλίων για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας αλλά και το ξελάσπωμα της κυβέρνησης στο κοινωνικό έργο πρόνοιας που θα έπρεπε να κάνει η ίδια αλλά και δεν ήθελε και δεν τα κατάφερνε.

Η άποψη και η θέση του σημερινού μητροπολίτη είχε πάντα βαρύτητα για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και λόγω γνώσεων αλλά και ικανοτήτων του . Ήταν ο δούρειος ίππος για να καταφέρει η κυβέρνηση να βάλει το πόδι της στα εκκλησιαστικά δρώμενα όχι για το κοινό συμφέρον αλλά για τις διευκολύνσεις που χρειαζόταν για να πετάξει από πάνω της την αντίδραση της εκκλησίας σε θέματα που θα ισοπέδωναν διακριτικά την ορθόδοξη πίστη. Το ξώπορτο του Τσίπρα που είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο Πρωθυπουργός, δεν είναι προνόμιο μόνο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και χαρακτηριστικό της κυβέρνησης γι αυτό ξέρουν καλά να το χρησιμοποιούν.

Η σχέση μάλιστα του πρώην αρχιγραμματέα με τις φιλανθρωπικές δράσεις της εκκλησίας είναι τέτοια, που η δυναμική του μαγνητίζει τα βλέμματα των κυβερνώντων και τους ανοίγει την όρεξη για μια καλή σχέση με τον ίδιο.

Έκανε τα χατίρια της κυβέρνησης στα θέματα του υποτιθέμενου ρατσισμού αλλά και στην σιωπηρή συναίνεση του μεγάλου «ναι» για την κατασκευή του τζαμιού.
Να σημειώσουμε ότι κανείς ως τώρα πρωθυπουργός δεν έχει παραβρεθεί σε ενθρόνιση μητροπολίτη ούτε καν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ενθρόνιση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου .
Αυτό ίσως να λέει πολλά.


Όπως πολλά λέει και η παρουσία των παρακάτω προσώπων :
Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (τον συνέφερε η προώθηση του αντιρατσιστικού νόμου. Θα τον διευκόλυνε στις κινήσεις του σε σχέση με θέματα παιδείας βιβλίων θρησκευτικών κλπ όλοι ξέρουμε).
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδιας ,( τον διευκόλυνε ο αντιρατσιτικός αφού σε συνεργασία με την εκκλησία όσο ήταν υπουργός δημόσιας τάξης θα προχωρούσε σε ξεκαθάρισμα θεμάτων ρατσισμού που κατά τη γνώμη τους κρυβόταν στους κόλπους της εκκλησίας ).

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος ( συχνός καλεσμένος εβραϊκών μαζώξεων .Κινητήριος δύναμη για να προσεγγίσουν την εκκλησία και να γίνουν τα ραντεβού του κυρίου Ντέιβιντ Χάρις με τον αρχιεπίσκοπο ώστε να προωθηθούν ζητήματα που έβαλαν οι Εβραίοι σχετικά με την αφαίρεση παραγράφων από τα ιερά βιβλία της εκκλησίας που κατηγορούν τους ίδιους ). Η Άννα Διαμαντοπούλου που είχε επίσης πολύ καλή συνεργασία με τον πρώην αρχιγραμματέα για να προωθηθούν συμφέροντα ξένα και έβρισκε πάντα ανταπόκριση από τον ίδιο.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης , ο Νίκος Παπάς του Σύριζα , ο Αργύρης Ντινόπουλος , ο Χαράλαμπος Αθανασίου ,ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος . Το κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά έχει την δική του ευθύνη όχι γιατί παραβρέθηκαν στην ενθρόνιση, μακάρι να βρισκόνταν σε όλες τις ενθρονίσεις, αλλά για τον λόγο που τους ανάγκασε να βρεθούν στην συγκεκριμένη ενθρόνιση.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου