Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Όλη η Κλιματολογία σε ένα γράφημα

go-galt.org
Προφανώς, οι εικονιζόμενες αλλαγές στην θερμοκρασία της Γης δεν έχουν σχέση με εγκαταστάσεις, ή μη, ΑΠΕ...

Έχω βαρεθεί να υπενθυμίζω (για όσους δεν ζούσαν την 10ετία του 1970) ότι έκανε πράγματι πολύ κρύο και έμεινε στην μνήμη όσων ζούσαν τότε, επειδή, κατά σύμπτωση, το 1973 είχαμε και το πρώτο πετρελαϊκό εμπάργκο μετά τον Πόλεμο του Γιομ Κιπουρ στην Μέση Ανατολή. Πέρα από τα πολλά σχετικά πρωτοσέλιδα και άρθρα, μέχρι και βιβλία είχαν γραφτεί για τους επερχόμενους παγετώνες, τότε...

Και όλη η ρητορική, τότε, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν για το ...θερμοκήπιο, που θριάμβευε μεταξύ 1980 και 2000, έγινε "πολιτική" της Δύσης από το 1990 και μετά (όταν επανενώθηκαν οι Γερμανίες) θαυμάσια ιδεολογία με πολλές εφαρμογές, τους χάλασε η σούπα όταν άρχισε πάλι το ...κρύο, άρχισαν τα μαγειρέματα, Climategate και όχι μόνο. Μια από τις "μούφες" είναι και ότι δήθεν "το 97% των επιστημόνων λένε ότι υπάρχει θερμοκήπιο"... "It is astonishing that any journal could have published a paper claiming a 97% climate consensus when on the authors' own analysis the true consensus was well below 1%. It is still more astonishing that the IPCC should claim 95% certainty about the climate consensus when so small a fraction of published papers explicitly endorse the consensus as the IPCC defines it."

Σαφώς και έχουν φτιαχτεί συμφέροντα ένθεν και ένθεν της ...συζήτησης. Μόνο που κάπου έχει ξεχαστεί η ...επιστήμη... Οι "απόψεις" εύκολα αγοράζονται. Τα δεδομένα, εάν διασταυρωθούν ότι δεν είναι μαγειρεμένα, δεν αγοράζονται.

Αν καταλαβαίνετε αγγλικά, 10-12 λεπτά υπομονή. Πριν το δείτε, κάνετε μια επανάληψη στην έννοια του feedback. "ανάδραση", "μοντέλα"...



Και μην ξεχνάτε... Ότι κι αν ισχύει, ή πιστεύετε ότι ισχύει με το ...Κλίμα, οι ΑΠΕ εν έχουν σχέση με αυτό επειδή (α) μετά 40 χρόνια ύπαρξης και 20 χρόνια επιδοτήσεων είναι ...ασήμαντες, και (β) δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή, ούτε εξοικονομούν σημαντικά καύσιμα.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου