Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αλέξης Θάτσερ

Και εις ανώτερα σύντροφοι...

Οι τριήμερες προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή μας έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουμε τι τελικά είναι η νέα κυβέρνηση που εκλέχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Τώρα που έφυγαν οι Λαφαζάνηδες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πίνει για να ξεχάσει τον πόνο της θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλάχθηκε από τα «βαρίδια» από τους ακροαριστερούς τρελούς και έχει μια πιο ορθολογική συμπεριφορά. Ματαίως περιμέναμε να δούμε ένα συμπαγές κυβερνητικό σχήμα το οποίο με σοβαρότητα θα οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Θα εφάρμοζε τη συμφωνία που ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπέγραψε και θα ξεκινούσε ένα διάλογος για το χρέος, απρόσκοπτα, σύντομα και με την Ελλάδα να έχει το πλεονέκτημα της δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις. Κι εν πάση περιπτώσει, χωρίς τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη, για τον οποίο περιμένουμε κάποτε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ή ακόμη και σε κάποιο... λαϊκό δικαστήριο, θα είχαμε μια κυβέρνηση σοβαρή.

Φευ, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να κυβερνηθεί το επόμενο διάστημα από ένα περίεργο «μόρφωμα». Από ένα σχήμα που έχει δύο επικεφαλής. Τον Τσίπρα και την «ομάδα των 53» που κατά κύριο λόγο εκπροσωπείται από τον Τσακαλώτο και βεβαίως κορυφαίους υπουργούς που έχουν δημιουργήσει το δικό τους μετερίζι στην κυβέρνηση.

Τι είδαμε στη Βουλή; Έναν Τσίπρα εντελώς διαφορετικό από τον Τσίπρα του Ιανουαρίου. Πάει ο ριζοσπάστης Ευρωπαίος αριστερός ηγέτης. Έγινε ο μνημονιακός πρωθυπουργός και ακραιφνής υποστηρικτής ενός σκληρού προγράμματος... νεοφιλελεύθερης συνταγής. Ακόμη και οι κορώνες για τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή και τις διάφορες λίστες έγιναν σε χαμηλούς τόνους. «Πάνω απ' όλα η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση» είπε ο πρωθυπουργός σφραγίζοντας την μετάλλαξή του σε έναν αστό που πάει τα παιδιά του στο ιδιωτικό σχολείο, φορά ακριβά ρούχα, φωτογραφίζεται με τον Ομπάμα, περνά καλά, βολεύει τους δικούς του, κλείνει deal στο παρασκήνιο. Άντε και εις ανώτερα κ. Τσίπρα.

Από την άλλη όμως έχουμε το αντίπαλον δέος του... Αλέξη Θάτσερ. Τους δήθεν αριστερούς. Π.χ. ο Δρίτσας που αντιδρά στην πώληση του λιμανιού αν και ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί γι' αυτό. Ή ακόμη και η... κυρά Τασία που έγινε και αντιπρόεδρος ή η κυρά Σία που θέλει να φύγουν τα θρησκευτικά αν και ο πρωθυπουργός έχει προσκυνήσει την χείρα της Εκκλησίας. Τι να πει κανείς π.χ. για τον Τσακαλώτο που έκανε ομιλία «αριστερού» υπουργού που εκφράζει αμφιβολίες για το μνημόνιο αλλά πάει και τρώει και πίνει με τους δανειστές; Ή ο κ. Χουλιαράκης που δηλώνει μέλος μιας... αριστερής κυβέρνησης που πέτυχε μια τεράστια επιτυχία με τη συμφωνία;

Ο Τσιρώνης επίσης που θα καταργήσει τον διαγωνισμό για το Ελληνικό αν και ο πρωθυπουργός του έχει δεσμευτεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Και υπάρχουν κι άλλες ανοησίες και εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις. Όπως π.χ. ο Καμμένος που ανακοίνωσε εθελοντική θητεία για τις γυναίκες και του τράβηξε το αυτί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κυρ Πάνο να κάθεται σούζα.

Αυτά κι άλλα πολλά είδαμε και θα δούμε ακόμη περισσότερα. Διότι οι συνιστώσες είναι εδώ, η μετάλλαξη είναι εδώ και οι συγκρούσεις θα έλθουν με μεγάλη ένταση. Η συγκατοίκηση των «μεταλλαγμένων» με τους «τρελαμένους» είναι εδώ. Στην υγεία μας βρε παιδιά.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου