Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δέκα τρομακτικές συνέπειες από την έλλειψη ύπνου!

Μπορεί ο κάθε άνθρωπος να χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου ωστόσο υπάρχει ένα κατώτατο όριο που αν το ξεπεράσεις το σώμα σου θα αρχίσει να αντιδρά. Και μάλιστα με τρόπους που ενδεχομένως να μην καταλάβεις καν!

1) Προβλήματα μνήμης: Σύμφωνα με έρευνες η συστηματική έλλειψη ύπνου προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην βραχυπρόθεσμη μνήμη τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

2) Νεύρα: Πράγματα που συνήθως δεν σε ενοχλούν γίνονται πολύ πιο ενοχλητικά όταν δεν έχεις κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ!

3) Γήρανση του δέρματος: Ο κακός ύπνος συνδέεται άμεσα με τα χρόνια προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με την έρευνα, ο οργανισμός των ανθρώπων που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες καθημερινά, δυσκολεύεται περισσότερο να ανανεώσει τα κύτταρα της επιδερμίδας αλλά και να ανακάμψει από την ζημιά που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου.

4) Αλτσχάιμερ: Ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλό μας να «καθαρίσει» από τοξίνες που ευθύνται για διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ. Αντίθετα, η χρόνια έλλειψη ύπνου τις αφήνει και συσσωρεύονται...

5) Αργά αντανακλαστικά

6) Προβλήματα του ανοσοποιητικού: Η έλλειψη ύπνου «ρίχνει» σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα

7) Προβλήματα όρασης: Συμπτώματα όπως «θολούρα», διπλή όραση, ακόμα και παραισθήσεις, μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη ύπνου

8) Κατάθλιψη: Ο κακός ύπνος επηρεάζει σημαντικά την διάθεση μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποτελεί έναν παράγοντα που συμβάλλει στην κατάθλιψη

9) Γενετικές διαταραχές: Όλα τα παραπάνω πιθανώς να μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι ο κακός ύπνος επηρεάζει την ομαλή λειτουργία των γονιδίων. Σύμφωνα με έρευνα, όταν ένας άνθρωπος κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, πάνω από 700 γονίδια επηρεάζονται και δεν λειτουργούν κανονικά, μεταξύ των οποίων γονίδια που είναι υπεύθυνα για το ανοσοποιητικό και τις αντιδράσεις του οργανισμού στο στρες.

10) Θάνατος: Το φαινόμενο του «καρόσι» στην Ιαπωνία είναι πλέον ευρέως γνωστό και αναφέρεται στον θάνατο από την εξαντλητική εργασία, η οποία συνεπάγεται φυσικά και την έλλειψη ύπνου.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου