Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

To φωτογραφικό... TOP-100!



«Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», αναφέρει ένα παλιό κινέζικο ρητό και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η φράση έχει πλήρη εφαρμογή στον αθλητισμό. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις 100 καλύτερες φωτογραφίες του 2010 και σας τις παρουσιάζει.


Ένας αθλητής σνόουμπορντ περνάει μέσα από τους Ολυμπιακούς κύκλους στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ. Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν... ιπτάμενο άνθρωπο!


Ο Μπερνάρντ Χόπκινκς... αποφασίζει να γρονθοκοπήσει τον διαιτητή Τόνι Γουίκς στην πλάτη κατά τη διάρκεια του αγώνα μποξ με τον Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ. Η γροθιά αυτή θα πέσει στον έκτο γύρο της αναμέτρησης μεταξυ των δύο πυγμάχων στο Λας Βέγκας και όπως φαίνεται ο ρέφερι πόνεσε αρκετά...


Ποιος είπε ότι στο χόκεϊ δεν πανηγυρίζουν; Οι Καναδοί Σίντνεϊ Κρόσμπι, Σκοτ Νιεντεγμάγιερ και Ντρου Ντάουντι κάνουν σαν... μικρά παιδιά μετά το νικηφόρο γκολ της εθνικής τους ομάδας χόκεϊ επί πάγου στον τελικό των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ απέναντι στις ΗΠΑ.


Πού είναι η μπάλα, οεο; Ε, κορίτσια; Η Άμπι Ουάμπαχ των ΗΠΑ μάχεται για την μπάλα με τη Σουηδέζα Καρολίν Σέγκερ, μόνο που καμία εκ των δύο δεν την έχει στην κατοχή της...


Όταν τα αντικείμενα πέφτουν βροχή καλό είναι να κρύβεσαι... Αυτό έκανε με μεγάλη επιτυχία παίκτης της Μπούρσασπορ, που πήρε... θέση πίσω από τα τουρκικά ΜΑΤ στη διάρκεια αγώνα με την Ντιγιαρμπακίρσπορ στη γειτονική μας χώρα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων τραυμάτισαν μάλιστα τον βοηθό διαιτητή, που όπως βλέπετε είναι πεσμένος στο έδαφος, ενώ ο αγώνας διεκόπη στο 17ο λεπτό.


Όταν είναι να πέσεις στο χιόνι, καλό είναι να το κάνεις είτε εντυπωσιακά είτε με στιλ... Η Καναδέζα Αντρέα Νζιεβόρ δεν τα κατάφερε λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού, πέφτοντας εντυπωσιακά στη διάρκεια του αγώνα κατάβασης στο αλπικό σκι γυναικών. Ένας αγώνας που έγινε στο πλαίσιο της χειμερινής Παραολυμπιάδας.


Και έπεσε και... έφαγε λάσπη! Ο λόγος για τον αναβάτη της φωτογραφίας, που μετέχει στο εθνικό σπορ του Κιργιστάν, που ονόμαζεται Kok-boru ή αλλιώς τράβηγμα κατσίκας, που δεν κατάφερε να διατηρήσει την ισορροπία του, πέφτοντας από το άλογό του! Στόχος του παιχνιδιού αυτού είναι οι παίκτες να τραβήξουν ένα άψυχο σώμα κατσίκας μέχρι το αντίπαλο τέρμα και να σκοράρουν...


Σκόνη και θρύψαλα να γίνομαι μαζί σου... O οδηγός της Σάουμπερ, Καμούι Κομπαγιάσι συγκρούεται με άλλο όχημα και βγαίνει εκτός αγώνα στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας για τη Φόρμουλα 1.


Δεν είναι ό,τι καλύτερο να πέφτεις σε ένα από τα μεγάλα ιππικά event της Αγγλίας και δη του Λίβερπουλ. Ο Τζέισον Μαγκουάιρ όμως... ατύχησε για τα καλά με το άλογό του να πέφτει με το κεφάλι κάτω έπειτα από μία υπερπήδηση εμποδίου...


Δεν οδηγάνε... πετάνε! Ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ογιέ με τον συνοδηγό του, Ζουλιέν Ινγκρασιά, έχουν αναπτύξει τέτοιες ταχύτητες, που δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Οδηγούν ένα Citroen C4 και είναι στην πρώτη τους μέρα στο τουρκικό Ράλι.


Άλμα με φόντο τις πυραμίδες της Αιγύπτου! Ο μοτοσικλετιστής Ρόμπι Μάντισον βλέπει τις πυραμίδες της Γκίζα στην έρημο Σαχάρα με τον δικό του... τρόπο στη διάρκεια της προπόνησής του ενόψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος freestyle motocross.



Όσο φτωχός και αν είσαι, τις μεγάλες σου αγάπες δεν τις αφήνεις έτσι. Μικρά παιδιά κάνουν ασκήσεις με μπάλα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.



Οι Ρον Αρτέστ και Κόμπε Μπράιαντ των Λος Άντζελες Λέικερς πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, μετά τη νίκη τους σε βάρος των Φοίνιξ Σανς στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Πίσω τους διακρίνονται οι τσιρλίντερς των Λιμνανθρώπων που χοροπηδούν από τη χαρά τους.



Ο Ουκρανός Βιτάλι Κλίτσκο σηκώνει τα χέρια του ψηλά για να γιορτάσει τη νίκη του επί του Πολωνού Άλμπερτ Σοσνόφσκι στην αναμέτρηση για τον τίτλο των βαρέων βαρών στο μποξ που έγινε στη Γερμανία.



Όταν ο φωτογραφικός φακός... μεγαλουργεί το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο! Η φιγούρα του Λούκας Νιλ της Εθνικής Αυστραλίας αντανακλά στο νερό στη διάρκεια της προπόνησης των... καγκουρό λίγο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ και ενώ προετοιμάζονταν για τον εναρκτήριο αγώνα τους στο Μουντιάλ με τη Γερμανία.



Ο Σιμπίβε Τσαμπαλάλα χορεύει μαζί με τους συμπαίκτες του στη Νότια Αφρική για το γκολ που έβαλε κόντρα στο Μεξικό στο πρώτο ματς του Μουντιάλ που διοργάνωσε η χώρα τους. Άλλωστε οι Αφρικανοί έχουν παράδοση στον χορό...



Ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα πετάει στα... ουράνια μετά το γκολ της Αργεντινής επί της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δυστυχώς για εκείνον, όμως, η ομάδα του δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό...



Ο Γιαπωνέζος Τακάσι Οκάντα... αλλάζει τα φώτα στον Πορτορικανό ΜακΓουίλιαμς Αρόγιο με μια πολύ δυνατή και συνάμα εντυπωσιακή γροθιά! Ο Οκάντα ήταν και ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα μποξ στη Νέα Υόρκη.



Ο Άγγλος Ντέιβιντ Φλάτμαν φαίνεται να έχει πάρει αρκετά ψύχραιμα το γεγονός πως το αυτί του έχει ματώσει. Άλλωστε σε έναν αγώνα ράγκμπι, τέτοιοι τραυματισμοί είναι μες στο πρόγραμμα...



Όταν ο προπορευόμενος ποδηλάτης πέφτει, συνήθως... παίρνει και άλλους στον λαιμό του! Έτσι έγινε με τον Μαρκ Κάβεντις, του οποίου η πτώση στον Γύρο Ελβετίας σηματοδοτεί και την πτώση και άλλων ποδηλατών...



Ό,τι και αν έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο συνιστούσε είδηση! Πόσω μάλλον όταν τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής, με τα φλας να αστράφτουν διαρκώς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της...



Έλα, λίγο ακόμα έχουμε... Οι Τζόγια Κουίν, Κόλιν Κάρολ, Μπέκι Νιλ και Τζον Μίντε λαμβάνουν μέρος στον επίπονο αγώνα κουβαλήματος στο Κορκ της Ιρλανδίας. Στο πλαίσιο των αθλητικών αυτών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανόταν και αγώνας ρίψης κινητού τηλεφώνου!



Για έναν τερματοφύλακα το χειρότερο είναι να βλέπει την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα του... Ο γκολκίπερ της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο δέχεται γκολ από τους Ισπανούς στο Μουντιάλ και σίγουρα δεν το χαίρεται...



H αγωνία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της Ισπανίδας φιλάθλου, που βλέπει τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας της με τη Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο...



Ο Βρετανός Πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να παίξει πόλο στη Νέα Υόρκη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προσφέρει γέλιο, πέφτοντας από το άλογό του...



Η Σερένα Γουίλιαμς ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση ενός πόντου στον αγώνα με τη Βέρα Ζβοναρέβα στα τελικά των γυναικών στο Γουίμπλεντον.



Ο Τζον Χάιτινγκα έχει πάρει στην... πλάτη του τον Γουέσλι Σνάιντερ και υψώνει τη γροθιά του για να δείξει τη χαρά του την ώρα που οι Άριεν Ρόμπεν και Ντιρκ Κούιτ... ξεσπούν σε πανηγύρια μετά το τέλος του ημιτελικού του Μουντιάλ με την Ουρουγουάη.



Όταν είσαι ο κορυφαίος, αξίζει μόνο το καλύτερο! Οι φανταστικοί Ισπανοί έχουν μόλις ανέβει στο βάθρο των νικητών στο Μουντιάλ μετά τον νικηφόρο τελικό με τους Ολλανδούς και το... γλεντούν με την ψυχή τους!


Μαθητές Σαολίν παρουσιάζουν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες στη σχολή Ταγκού Γούσου στο Ζενγκτσού. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε...


Ο Ολυμπιονίκης Γιουσέιν Μπολτ... ξεπροβάλλει σιγά σιγά από μία πόρτα για να κοιτάξει τι γίνεται στην αίθουσα λίγο πριν ξεκινήσει συνέντευξη Τύπου για την Γκόλντεν Λιγκ στο Παρίσι...


Ο μοτοσικλετιστής της Χόντα, Ιταλός Μάρκο Σιμοντσέλι προσπαθεί να... συνέλθει μετά την πτώση του σε άσκησή του πριν από το γερμανικό Γκραν Πρι.


Η πίεση και το πάθος για τη νίκη αποτυπώνται στο πρόσωπο του αθλητή καταδύσεων Γιαχέλ Καστίγιο. Ο Μεξικανός βρίσκεται εν μέσω μία προσπάθειάς του στο αγώνισμα των 3 μέτρων στους Αγώνες της Καραϊβικής και Κεντρικής Αμερικής. Εντέλει πήρε το χρυσό μετάλλιο.


Φορώντας καπέλο και γυαλιά αλλά και με τα μαλλιά της να πέφτουν στο πρόσωπό της και να το καλύπτουν, η Αμερικανίδα Πόλα Κρέιμερ προσπαθεί να στείλει το μπαλάκι του γκολφ μες στη 15η τρύπα στη διάρκεια του ProAm γύρου του τουρνουά γκολφ Evian Masters.


Πρόβατα και ποδηλάτες συμπορεύονται στη διαδρομή του 17ου ετάπ του Γύρου Γαλλίας. Τα ζώα βρέθηκαν στον... δρόμο των ποδηλατών στην κούρσα από το Πο στο Τουρμαλέτ.


Αναμφίβολα πρόκειται από τις πιο παράξενες αλλά και πιο όμορφες φωτογραφίες που βρήκαμε. Όσο και αν δεν φαίνεται πρόκειται για δύο ξιφομάχους που αναμετρώνται στους Παναμερικανικούς αγώνες, τον Αντόνιο Λεάλ από τη Βενεζουέλα και τον Ζοάο Αντόνιο Σόουζα από τη Βραζιλία.


Ο Βραζιλιάνος Ιόραν Ετσετσούρι είναι έτοιμος να πέσει με τα... μούτρα μες στο νερό μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να περάσει ένα εμπόδιο στα 2000 μ. στιπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη.


Ελβετοί πιτσιρικάδες μαθαίνουν να παλεύουν. Δεν πρόκειται όμως για απλή πάλη, αλλά για την ελβετική αλπική πάλη που ονομάζεται Σβίνγκεν και είναι το πιο παλιό άθλημα στη χώρα.


Ένα ζευγάρι Ιταλών παρακολουθεί έναν αθλητή να κάνει κατάδυση από βράχο στην Αυστραλία. Το θέαμα είναι αναμφίβολα συναρπαστικό. Τόσο που και οι δύο έχουν σταματήσει να τρώνε και να πίνουν και απλά τον κοιτούν να βουτάει...


Ο Πακιστανός Βαχίμπ Ρίαζ πανηγυρίζει χοροπηδώντας, καθώς κατάφερε να βγάλει εκτός αγώνα τον Άγγλο Εόιν Μόργκαν σε αγώνα κρίκετ των δύο ομάδων στο Λονδίνο.


O Άγγλος Σαμ Όλνταμ έχει αφήσει τα χέρια του από τη δοκό, έτσι ώστε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του σε αγώνες γυμναστικής στη Σιγκαπούρη.


Ο Άγγλος οδηγός της ΜακΛάρεν, Λιούις Χάμιλτον, κλείνει τα μάτια του για να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της νίκης του στο βελγικό Γκραν Πρι.


Τραυματισμένη και καταπονημένη η Ουγγαρέζα Μπάρμπαρα Μπιούκα κάθεται στην άκρη της πισίνας στο περιθώριο του αγώνα πόλο με τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.


Η Αγγλίδα Σάρα Χάντερ είναι έτοιμη να ξεσπάσει σε λυγμούς, καθώς προσπερνά το τρόπαιο που έχασε η ομάδα της από τη Νέα Ζηλανδία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι στο Λονδίνο.


Ο Γάλλος Τέντι Ρινέρ έχει μόλις νικήσει τον Γερμανό Αντρέας Τέζλερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο τζούντο του Τόκιο. Η νίκη του Ρινέρ τού έδωσε τον τίτλο στην κατηγορία των +100 κιλών.


Αν και έχουν γεμίσει αίματα και έχουν πρησμένα μάτια συνεχίζουν τις γροθιές! Η Κορεάτισσα Κιμ Τζου Λι χτυπά με μανία την Τζουζέα Ναγκάβα από τις Φιλιππίνες σε αγώνα μποξ. Η Κιμ θα είναι αυτή που θα νικήσει...


O οδηγός της Φεράρι στη Φόρμουλα 1, Φερνάντο Αλόνσο ανοίγει σαμπάνια για να γλεντήσει την επιτυχία του στο ιταλικό Γκραν Πρι...


Ο ποδηλάτης της Team Radobank, Λόρενς Τεν Νταμ από την Ολλανδία, κάνει έναν μορφασμό πόνου μετά την πτώση του στο 16ο ετάπ του Γύρου Ισπανίας.


Ο Ρώσος Ντμίτρι Βασιλίεφ δείχνει έτοιμος να... προσγειωθεί μες στην πόλη! Ο αθλητής του σκι κάνει με αυτό το άλμα την προπόνησή του στο μαγευτικό Ίνσμπρουκ.


Αλλού η αθλήτρια, αλλού το έλκηθρο... Η Τατιάνα Ιβάνοβα από τη Ρωσία βρίσκεται εκτός του οχήματός της ύστερα από σύγκρουση που είχε σε αγώνα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του λουτζ στη Γερμανία.


Με τα χέρια του γεμάτα τατουάζ ο Άγγλος σταρ Ντέιβιντ Μπέκαμ πανηγυρίζει έπειτα από αγώνα της Μίλαν με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.


Ο Τάιγκερ Γούντς νευριάζει για τα καλά ύστερα από μία κακή του προσπάθεια στο 92ο PGA πρωτάθλημα γκολφ στο Γουισκόσιν. Ο αστέρας του αθλήματος δείχνει έτοιμος να σπάσει το μπαστούνι του!


Έναν ιδιαίτερο τρόπο ένδυσης επέλεξε ο αναβάτης αυτός. Με στιλ που παραπέμπει σε... Ρομπέν των δασών τρέχει σε αγώνα στη Σιένα...


Ο baseman των Τορόντο Μπλου, Αάρον Χιλ, αποτυγχάνει να κάνει... παιχνίδι με ένα μόνο χτύπημα στον αγώνα μπέιζμπολ με τους Μπόστον Ρεντ Σοξ. Ο αγώνας διεξάγεται στη Βοστόνη.


O Πέδρο Μιριέλ δέχεται σε ένα ευαίσθητο σημείο του το χτύπημα του ταύρου στη διάρκεια ταυρομαχίας στη Μάλαγα. Όπως θα διαπιστωθεί αργότερα, το χτύπημα ήταν στον μηρό και ο τραυματισμός δεν αποδείχθηκε σοβαρός.


Ο Στίβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ πανηγυρίζει όντας εκστασιασμένος το γκολ που έβαλε στο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.


Η μητέρα του αδικοχαμένου αθλητή λουτζ, Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, Ντόντο, θρηνεί για τον γιο της, κρατώντας τη φωτογραφία του. Ο Κουμαριτασβίλι σκοτώθηκε σε ένα τρομακτικό ατύχημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ.


Ο μπακ των Κλίβελαντ Μπράουνς, Τζερόμ Χάρισον... βουτάει με πάθος σε μία προσπάθειά του στον αγώνα με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς.


Ο αστέρας του ΝΒΑ και των Μαϊάμι Χιτ, ΛεΜπρον Τζέιμς ποζάρει με μία μπάλα στη διάρκεια της media day στο Μαϊάμι. Και το κάνει με βλέμμα που... σκοτώνει...


Άλλοι... παίζουν ξύλο και άλλοι τραβάνε φωτογραφίες, σχεδόν γελώντας! Ο Ντούγκλας Μάρεϊ των Σαν Χοσέ Σπαρκς και ο Τάνερ Γκλας των Βανκούβερ Κάνουκς πιάστηκαν στα χέρια σε αγώνα χόκεϊ στο Βανκούβερ.


O Μπεν Φρανσίσκο των Φιλαδέλφεια Φίλις αντιδρά, έχοντας χτυπηθεί στο κεφάλι από κράνος που έριξε ο Λόγκαν Οντρούσεκ των Σινσινάτι Ρεντς σε αγώνα μπέιζμπολ των δύο ομάδων.


O οδηγός της Γιαμάχα, Χόρχε Λορένθο κάνει μία εντυπωσιακή σούζα προτού περάσει τη γραμμή του τερματισμού στο Γκραν Πρι του Σεπάνγκ στη Μαλαισία. Ο Λορένθο τερμάτισε τρίτος σε αυτόν τον αγώνα.


Οι Αυστραλοί Μάικλ Κλαρκ και Σέιν Γουάτσον με μια κίνηση διαφορετική από αυτές των κλασικών πανηγυρισμών, δείχνουν τη χαρά τους στο περιθώριο αγώνα κρίκετ των Αυστραλίας και Ινδίας.


Ένας παλαιστής κάνει τη δική του επίδειξη στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Μεξικό. Όλα τα... λεφτά είναι η μάσκα του φυσικά!


Τα χέρια που φαίνονται στη φωτογραφία ανήκουν στην Ξένια Αφανασίεβα από τη Ρωσία. Η εν λόγω αθλήτρια γυμναστικής βρίσκεται σε μία εκ των προσπαθειών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.


Τι γροθιά, Θεέ μου! Ο πρωταθλητής Βιτάλι Κλίτσκο από την Ουκρανία ρίχνει μία γροθιά στον άτυχο Αμερικανό Σάνον Μπριγκς και στην κυριολεξία τον διαλύει!


Δύο νεαρά κορίτσια που ομορφαίνουν με την παρουσία τους το αυστραλέζικο Γκραν Πρι προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή. Εκεί που βρήκαν βέβαια καταφύγιο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες των μηχανών για τον αγώνα.


Εδώ έχουμε να κάνουμε με εναέριο εναγκαλισμό! Ο πίτσερ των Τέξας Ρέιντζερς, Νεφτάλι Φελίζ, πανηγυρίζει με την ψυχή του μαζί με τον κάτσερ Μπέντζι Μολίνα σε αγώνα μπέιζμπολ με τους Νιου Γιορκ Γιάνκις.


Παλαιστίνιοι αθλητές body building ετοιμάζονται για μια διοργάνωση της Γάζας. Στον συγκεκριμένο θεσμό έλαβαν μέρος 25 άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών.


Όταν οι αθλητές... γίνονται ένα κουβάρι από τους πανηγυρισμούς! Οι αθλητές της ομάδας μπέιζμπολ των Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς δεν κρύβουν τη χαρά τους για τη νίκη επί των Τέξας Ρέιντζερς.


Ένα πολύ όμορφο... πλάνο δείχνει τους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας εν ώρα ασκήσεων στην προπόνηση. Οι Άγγλοι προετοιμάζονταν για να παίξουν ένα διεθνές φιλικό με τους Γάλλους.


Ο Κινέζος αρσιβαρίστας Λου Γουόνγκ αντιδρά έντονα ύστερα από μία χαμένη του προσπάθεια στα 85 κιλά στους 16ους Πανασιατικούς Αγώνες του Γουαντσού.


Ο Κέβιν Γουέστγκαρθ δέχεται μία μπουνιά από τον Τζον Σκοτ σε αγώνα χόκεϊ. Το αποτέλεσμα είναι ο αθλητής των Λος Άντζελες Κινγκς να αιμορραγεί από το χτύπημα του άσου των Σικάγο Μπλάκχοκς και μία γυναίκα από πίσω να βιντεοσκοπεί με ένα ροζ κινητό.


Η ομάδα μπόμπσλεϊ της Λετονίας μάχεται για το καλύτερο σε αγώνα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ. Το όχημα... πιλοτάρει ο Έντγκαρς Μάσκαλανς.


Η Ιταλίδα Βαλεντίνα Μαρόκι έχοντας κλείσει τα μάτια της επιχειρεί μία προσπάθειά της από πλατφόρμα 10 μέτρων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.


Ο Αμερικανός Μπράιαν Κλέι βρίσκεται εν μέσω μιας προσπάθειάς του στο έπταθλο σε πρωτάθλημα στίβου στην Ντόχα. Το πάθος και η ένταση φαίνονται έντονα στο πρόσωπό του.


Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να βλέπουν κάθε μέρα κέρλινγκ. Ο Νορβηγός Τόμας Λόβολντ είναι έτοιμος για μια εντυπωσιακή ενέργεια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορτίνα Ντ' Αμπέτσο.


Υπό το βλέμμα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κάνει το... αεροπλανικό του και σκοράρει! Ο Βούλγαρος άσος βάζει γκολ κατά της Γουέστ Χαμ σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ στο Ολντ Τράφορντ.


Ο Άγγλος Πολ Κόλινγκουντ πηδάει ψηλά για να αποφύγει το χτύπημα της μπάλας του Αυστραλού Ρίκι Πόντινγκ, ενώ ο Γκρεγκ Κιεσβέτερ παρακολουθεί όλα όσα εκτυλίσσονται στον αγώνα που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.


Ένας εκ των πλέον πετυχημένων τενιστών των τελευταίων χρόνων είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ. Εδώ ο Ισπανός έχει... πετάξει τη ρακέτα του και χαίρεται όσο τίποτα στον κόσμο για τη νίκη του σε βάρος του Τόμας Μπέρντις από την Τσεχία στα τελικά του Γουίμπλεντον.


Ο Αμερικανός Γκέρεκ Μέινχαρντ διασταυρώνει το ξίφος του με τον Σέζαρ Μπρου από τη Βενεζουέλα. Οι δύο αθλητές αναμετρώνται σε Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σαν Χοσέ.


O αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο εκνευρίζεται ιδιαίτερα μετά την αποτυχία του να σκοράρει σε ματς της φάσης των ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.


Ο Αυστριακός Γκρεγκόρ Σκλιερενζάουερ ίπταται στην διάρκεια αγωνίσματος σκι σε τουρνούα της Αυστρίας, με τα μάτια του κόσμου να είναι... καρφωμένα πάνω του...


Μεξικανός φίλαθλος με ζωγραφισμένο το πρόσωπό του υψώνει τη γροθιά του και... αλαλάζει για γκολ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του κατά της Ν. Αφρικής στο Μουντιάλ.


O αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης με ένα χαμόγελο φανερής ικανοποίησης, περνάει μπροστά από την... προσωπογραφία του που είναι σε υδατογράφημα στη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του.


Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο στην κατάκτηση του νταμπλ του 2010 από τον Παναθηναϊκό. Μοιραία το υδατογράφημά του ήταν από τα πιο προσεγμένα. Πρέπει να σημειωθεί πως στη φιέστα οι «πράσινοι» περνούσαν μέσα από ένα εντυπωσιακό υδατογράφημα, στο οποίο αποτυπωνόταν η προσωπογραφία και το όνομα του καθενός.


Φουλ του... πράσινου. Λέιζεε πράσινου χρώματος ξεπροβάλλουν ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στη φιέστα του συλλόγου.


Ποιος να του το 'λέγε και να τον πίστευε; Ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Ποτουρίδης μαρκάρει τον Γάλλο σουπερστάρ της μπάλας, Ζινεντίν Ζιντάν στο 80 Φιλικό κατά της Φτώχειας στο Καραϊσκάκη.


Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς φόρεσε ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού στο Φιλικό κατά της Φτώχειας για να θυμίσει πως η μπάλα είναι σαν το ποδήλατο: δεν την ξεχνάς ποτέ...


O ισχυρός άνδρας της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης επέλεξε να κάνει τη διαφορά ως προς το ντύσιμό του. Προσέρχεται σε έκτακτη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας με άσπρη μπλούζα που αναφέρει πως πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας...


Οι Μόνχε και Τοροσίδης είναι έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον ρέφερι του αγώνα και τον Ρόμενταλ να σπεύδουν να τους ηρεμήσουν...


Ο Μάκης Ψωμιάδης αγριοκοιτάζει τον φωτογραφικό φακό την ώρα που προσπαθεί να ηρεμήσει τον Καρντόσο της Καβάλας, ο οποίος λίγο πριν αποβλήθηκε.


Πραγματικό στολίδι δείχνει αλλά και είναι και από κοντά, αλλά και από μακριά -όπως το έχει... πιάσει ο φακός- το νέο γήπεδο της Λάρισας, AEL FC Arena.


Εδώ έχουμε να κάνουμε με τρεις φωτογραφίες, αλλά σε μία! Ένας 26χρονος Ιρακινός λαθρομετανάστης κάνει άσεμνη χειρονομία στον Λιονέλ Μέσι και η φωτό δείχνει καρέ καρέ όλο το επεισόδιο με τον Αργεντινό να δυσκολεύεται να πιστέψει τι έγινε...


Ποιος είπε ότι πολίστες δεν μπορούν να δροσίζονται ενώ είναι μες στο νερό; Αυτό άλλωστε κάνει ο εικονιζόμενος Καραμπέτσος...


Όταν φτάνει κανείς στο απροχώρητο μπορεί να πετάξει και σκουφάκια μες στην πισίνα... Αυτό έκαναν οι πολίστες του Ολυμπιακού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα τους...


Για έναν περίεργο λόγο οι Κέβιν Μιραλάς και Λουκάς Βύντρα αποφάσισαν να φτιάξουν την ίδια ακριβώς στιγμή και όντας πλάι πλάι, τις κάλτσες του στη διάρκεια του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.


Ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς προσπαθεί να κάνει προς τα πίσω, φοβούμενος μην του έρθει κατά λάθος πάνω του η μπάλα από μεταβίβαση παίκτη της Ζελέζνικ.


Ο Χιλ της Σαρλεουά θέλει να σιγουρέψει ότι θα περάσει τον Έρτσεγκ του Ολυμπιακού σε μεταξύ τους παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Έτσι του τραβάει το σορτσάκι...


Σκούπες σε γήπεδο εν έτει 2010; Και όμως! Ένας νεαρός προσπαθεί να καθαρίσει το γήπεδο του Εργοτέλη από τα νερά, για να ξεκινήσει κανονικά το παιχνίδι των Κρητικών με τον Ολυμπιακό, που τελικά έγινε σε δύο... δόσεις...


Αλλού ο παίκτης, αλλού το παπούτσι... Ο Ντουντού έχει τραυματιστεί από χτύπημα που δέχθηκε από αντίπαλό του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ παράλληλα έχει χάσει και το παπούτσι του...

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου