Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Η μεγαλύτερη απάτη σε λόγια απλά. Πας μη Έλλην πλούσιος. Δες, κατανόησε, δράσε...

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον....αν και αυτόν χλωμό τον βλέπω να μην ξεπουλιέται.
Αφού μας έσωσαν 5 φορές έως σήμερα, αφού αποφάσισαν το -ντροπιαστικό για τον αρχικά αναφωνούντα- πρόγραμμα Εύρηκα για την ακόμα μεγαλύτερη σωτηρία μας, τώρα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ευδαιμονούντες για τον GAP και Benni.
Δείτε τώρα πόσο απλά στήθηκε η μεγαλύτερη απάτη των αιώνων για να καρπωθούν οι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι γνωρίζοντες (Πας Μη Έλλην πλούσιος....για να παραφράσω).
Υποτίθεται λοιπόν ότι η ιστορική και σωτήρια εκείνη ημέρα της 21ης Ιουλίου, θα εξασφάλιζε την μείωση του χρέους κατά 21%, και θα μετέφερε - επιμήκυνε το χρέος για την διευκόλυνση της αποπληρωμής. Ωραία.....
Η ουσιώδης απόφαση στο "σύμφωνο" της 21ης Ιουλίου, αφορούσε την χρονική μετακίνηση -το περίφημο "rollover"- δηλαδή η μετακύλιση των ομολόγων και η αντικατάσταση των παλαιών ύψους 135 δις ομολόγων. Έως εδώ καλά....
Και ενώ όλοι πανηγύριζαν για την σωτηρία εκ του ΓΑΠ της Μέρκελ, του Μέγκα, του Δαλάϊ Λάμα και άλλων ακραιφνών συντελεστών, και ενώ όλοι οι καθηγητές πήραν γραμμή για να αναδείξουν το γεγονός του "σκληρού μαθήματος" στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους, έλα να σου πω τι ακριβώς γίνεται (και αν έχεις οικονομίες και άκρες, μπες και συ...!!).
Τα υπέροχα Ελληνικά ομόλογα αποτελούν το πιο hot προϊόν στον πλανήτη. Πιο hot και από την ενέργεια. Πιο hot και από τα στημένα του Ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (ρε μπας και την συμφωνία την έκανε ο Αχιλλέας με τον Μάκαρο;).

ΔΕΣ και ΦΡΙΞΕ.
-- Οι γνωρίζοντες, αγοράζουν σήμερα τα ομόλογα με έκπτωση 64% (!!!), δηλαδή στα 36 λεπτά ανά ευρώ!!!! Οι μόνιμες υποβαθμίσεις, η απαξία, οι συχνές (κατά λάθος και εξ επίτηδες) αναφορές από όλους (επίσημοι, ανεπίσημοι, δημοσιογράφοι, επίτροποι, καθηγητές, ο Δαλάι Λάμα...) περί
χρεωκοπίας κλπ, έχουν καταστήσει λογική αυτή την απαξίωση και φυσιολογική αυτή την τιμή.
-- Η κυβέρνηση επισήμως με την εγγύηση των άλλων εθνοσωτήρων που συμμετείχαν στο πακέτο διάσωσης της 21ης Ιουλίου, θα ανταλλάξει τα σημερινά απαξιωμένα ομόλογα, με αποτίμηση στο 75% με 80% της σημερινής τους αξίας (κούρεμα 20%-25%, εξ ου και η τεράστια επιτυχία με 2 φορές πλατινένιο δίσκο της πρόβλεψη μείωσης κατά 21%)
-- Να το "σπάσω" και άλλο; Όποιος συμμετείχε στη "διάσωση", έχει εγγυημένο κέρδος πάνω από 100% (αγοράζει 36 λεπτά, θα πουλήσει τουλάχιστον 75%). Να δεις πως το έλεγε εκείνος ο σοφός λαϊκός καλλιτέχνης....."στην υγεία του κορόϊδου" ή κάπως έτσι.....Δηλαδή αντί να χάσουν και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι, όλοι αυτοί οι κόνδορες που επί μήνες γυροφέρνουν το πτώμα που έχουν αφήσει με τις αξιολογήσεις τους και τις διαροές τους, θα έχουν εγγυημένο κέρδος άνω του 100%. Άντε γειά......

Το ότι ενυπόγραφα το γράφουμε τόσο καιρό στο Loutraki One και στο Olympia ότι τα συμφέροντα των λίγων με την ανοχή των λιγότερων είναι παραπάνω από το συμφέρον της πατρίδας και την τύχη των πολιτών της, μάλλον μας έχει κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι μεν, φαιδροί δε.......ειδικά αφού οι περισσότεροι πια έχουν καταλάβει, αλλά αποσβωλομένοι πως κοιτούν τα ufo να περνούν.

Ίσως καλοί μας φίλοι και αναγνώστες σας γίνει πιο εύπεπτο πια το γιατί ο Βενιζέλος έλεγε για τα περί Αργεντινής, ή γιατί η φορολογία είναι οριζόντια, ή γιατί έχουν αφήσει ανεμπόδιστη την εγκληματικότητα την ίδια στιγμή που για οικονομία μείωνουν και κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα.
Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι το χάος, η αναρχία, η απαξία, η ανέχεια και η εξαθλίωση είναι ο καλύτερος αποπροσανατολισμός στα σχέδια της κονόμας, και αυτής εγγυημένης από την κυβέρνηση και την ΕΕ με σχέδιο που θα έχει συμφωνηθεί σε όλα τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια (ήδη στη Γερμανία εγκρίθηκε το πακέτο διάσωσης);

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ; Αν έχεις φρίξει με αυτό, άκου και το άλλο. Το κόλπο αυτό, δεν είναι τίποτα μπροστά στο μεγάλο κόλπο του προγράμματος Eureka για το ξεπούλημα της Εθνικής Περιουσίας μέσω της μεταβίβασης του σε εταιρεία του Λουξεμβούργου που αντί 125 δις θα τους εκχωρηθούν τα πάντα.

Και για όσο δεν ξυπνάμε, και δεν ξεκολλάμε από το μεγάλο μας ΕΓΩ και το παραμύθι που μας έχουν εντρυφήσει τόσο καιρό, για τόσο θα ετοιμάζουν και άλλα.

Γ.Δ.Μ για το Loutraki One και το Olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου