Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Νηστίσιμο Εκμέκ: Αγιορείτικη συνταγή

Τα γλυκά είναι μια απόλαυση, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να στερηθεί λόγω Σαρακοστής. Πολλά, μάλιστα, από τα αγαπημένα μας εδέσματα έχουν μια νηστίσιμη εκδοχή, εξίσου νόστιμη και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πιο υγιεινή. Ένα από αυτά είναι και το νηστίσιμο εκμέκ.

Το νηστίσιμο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια καταπληκτική αγιορείτικη συνταγή την οποία αξίζει να δοκιμάσετε.Επιπλέον, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο… θελκτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ½ κιλό καταϊφι, 1 βιτάμ, 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια, 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο, το οποίο μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Για να φτιάξετε το σιρόπι θα χρειαστείτε: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη.

Πώς το φτιάχνουμε: Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα: Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμεμε μια σπάτουλα πάνω στο ψημμένο καταϊφι.

Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Το νηστίσιμο εκμέκ μας είναι έτοιμο!

dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου