Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Χίτλερ ήταν οφσάιντ

Υπάρχει μια διεθνής παράγκα που επιτρέπει σε αμαρκάριστους αστυνομικούς να μπουκάρουν σε ξένες χώρες και να... σκοράρουν

Η είδηση είναι ότι ο SYRIZA έχει ένα όργανο που λέγεται «Συντονιστικό για το Προσφυγικό». Εκπρόσωπος του οργάνου, ο Γιώργος Κυρίτσης, τον οποίον βάζουμε δι' ολίγον στον μούσκιο και θα ασχοληθούμε με εκείνον λίγες λέξεις αργότερα. Εικαζόταν (μέχρι να ανακαλυφθεί το μυστηριώδες όργανο του SYRIZA) ότι το μόνο αξεσουάρ που διέθεσε αυτό το κόμμα για το Προσφυγικό ήταν εκείνο της Χριστοδουλοπούλου - το γνωστό σε όλους φουσκωτό, που τρύπαγε στο Αιγαίο και στη συνέχεια γινότανε κάτι σαν τρανσφόρμερ. Από τρύπια βάρκα μετασχηματιζόταν σε πολυεργαλείο σολάριουμ της Ομονοίας, το οποίο είχε και την έξοχη επιλογή του διακτινισμού. Πατούσες ένα κουμπί και ο πρόσφυγας - λαθρομετανάστης, που ήρθε εδώ έπειτα από την ανεπίσημη μεν αλλά ελκυστική πρόσκληση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, «χανόταν» σε άλλη χώρα. Ενώ λιαζόταν αμέριμνος και υπολόγιζε το ύψος της επένδυσης που θα έταζε στον Μάρδα (που περιμένει ακόμα τους πλούσιους βεδουίνους) ακουγόταν η λέξη «εξαφανιζόλ» και... εξαφανιζόταν.

Αηδία

Τώρα που η πολυμηχανή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έχει ψιλοχαλάσει και δεν εμπιστεύεται κανείς τον Τσακαλώτο για να του δώσει δανεικά κι αγύριστα ανταλλακτικά για να τη φτιάξει, τα μιλιούνια των προσφύγων ξέμειναν ανά την επικράτεια. Στην Ειδομένη έγινε μέγα τουρλουμπούκι με τους λαθρομετανάστες. Προσπάθησαν να περάσουν τα σκοπιανά σύνορα και το αποτέλεσμα ήταν να εισβάλουν Σκοπιανοί αστυνομικοί σε ελληνικό έδαφος για να επιβάλουν την... τάξη!

Τώρα ερχόμαστε στο θέμα «Γιώργος Κυρίτσης - εκπρόσωπος Συντονιστικού SYRIZA για το Προσφυγικό». Για την μπούκα των Σκοπιανών στην Ελλάδα είπε το ακόλουθο: «Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα (σ.σ.: παραβίασης της συνορογραμμής), εκτός αν νομίζουμε ότι η παραβίαση της επικράτειας είναι κάτι το οποίο μετριέται όπως μετριέται στο ριπλέι το οφσάιντ».

Η φράση του δεν έχει καθόλου «πλάκα». Οταν έχουν χυθεί ποταμοί αίματος για να λευτερωθεί κάθε χιλιοστό από αυτά τα άγια χώματα, τέτοιες φράσεις περί «οφσάιντ» μόνο ανατριχίλα προκαλούν και οργή και αηδία.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου