Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριάκος… Τσιπροτάκης

Του Αδέξιου Δεξιού

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το προφίλ του πρωθυπουργού που χτίζουν με ιδρώτα τόσο οι επικοινωνιολόγοι του όσο και τα μέσα του «κουμπάρου».

Με δυο κινήσεις από την μακρινή Νέα Υόρκη ο κύριος Μητσοτάκης κατοχύρωσε κι επισήμως πλέον αυτό που πρώτο έγραψε το Antinews. Ότι είναι ένας Τσίπρας με γραβάτα.

Εκτός κι αν νομίζει ότι οι Έλληνες που τον ψήφισαν για να απαλλαγούν από τον εθνομηδενισμό και την λαίλαπα των συριζαίων, αισθάνθηκαν περήφανοι όταν είδαν την απίστευτη κυβίστηση που έκανε κατά την διάρκεια την συνάντησης με τον Ζάεφ.

Ή όταν έκανε... στροφή 360 μοιρών που θα έλεγε κι ο Τσίπρας σχετικά με τον όλεθρο στο Μάτι.

Ας κάνει μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα κι ας διαβάσει και τα σχόλια στο Antinews για να δει ποια είναι η πραγματικότητα μετά από τις ντροπιαστικές κωλοτούμπες.

Πραγματικά μένουμε άναυδοι. Τέτοια υποταγή και ανακολουθία δεν την περιμέναμε.

Είναι δυνατόν να μην έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες στο τιμόνι της χώρας και να προβαίνει σε αυτά τα αδιανόητα πολιτικά εγκλήματα;

Άραγε δεν μπορούσε να είναι πιο διπλωματικός με τον Ζάεφ; Έστω για να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα περήφανο και ανεξάρτητο κράτος, καθώς κι ότι σέβεται τις ψήφους που έλαβε μόλις τον Ιούλιο.

Ούτε καν μια τυπική νύξη δεν έκανε για την γλώσσα και την εθνότητα που είχε κάνει προεκλογική σημαία.

Κάτι ψέλλισε για τα εμπορικά σήματα και έτερον ουδέν. Λες και το αίσχος των Πρεσπών βαρύνεται μόνο από αυτό το ζήτημα.

Για να μην αναφερθούμε στον πρωτοφανή παραγκωνισμό του υπουργού Εξωτερικών από την διπλωματική σύμβουλό του και τα ποταπά χαριεντίσματα με την σκοπιανή αντιπροσωπία που μόνο τιμή δεν περιποιούν για την ελληνική διπλωματία.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για το Μάτι, όπου αίφνης φταίει η κλιματική αλλαγή για την τραγωδία. Λες και δεν υπήρξε η συριζαίικη ανεπάρκεια, ούτε κι ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Και εις ανώτερα κύριε πρωθυπουργέ!

Και κάτι ακόμη. Με ποια θεσμική ιδιότητα παρίστατο η σύζυγος του πρωθυπουργού στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ;

Αν έχει την ευγενή καλοσύνη το Μαξίμου ας μας απαντήσει.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου