Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

«Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», το νέο βιβλίο της Νατάσσας Θάνου

 


 Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέφαλος το βιβλίο «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» της Νατάσσας Θάνου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πως να χωρέσει ένας Μέγας Αλέξανδρος σ’ ένα μικρό παραμύθι! Μα είναι ασύμφορο σαν να θέλουμε να κλείσουμε τον ουρανό σ’ ένα κουτί!

Βασικός μου σκοπός ήταν να εμφυσήσω στα Ελληνοπούλα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος Στρατηλάτης Έλληνας και να καμαρώνουν γι’ αυτό! Τη σφραγίδα της καταγωγής βάζουν ο Ηρόδοτος, ο Αυτοκράτωρ Ιουλιανός κ.ά. Ο Μέγας Αλέξανδρος καμάρωνε για το λίκνο της καταγωγής του απ’ τη Δυναστεία των Αργεαδών, τον αρχαίο βασιλικό οίκο!

Στο παραμύθι, ο Φίλιππος ο πατέρας του, ξεκινά από το Άργος όπου φαίνεται η Αργεία καταγωγή του! Στόχος του να χτίσει ένα υπέρλαμπρο παλάτι! Πηγαίνει στην Πασιφάη την ηλιοφωτισμένη πυθία κόρη του Ήλιου και αυτή του λέει: «θα κτίσεις το παλάτι σου σε μια πλούσια γη!» Έτσι και έκανε, πήρε την οικογένειά του, με σκοπό την εύρεσή της. Σημάδι θα ήταν οι 100 κατσίκες στο σημείο της γης.

Ο Φίλιππος τις βρίσκει και εκεί χτίζει το παλάτι του… Εκεί στην Πέλλα, σταμάτησαν και καλώντας τους καλύτερους αρχιτέκτονες,  έκτισαν το ανάκτορο των Αιγών, το Βασίλειο της Μακεδονίας… Και το στόλισαν με το ορυκτό: Τουρμαλίνη, την πέτρα της φιλίας και της αγάπης, προστατεύοντας το παλάτι από κάθε συμφορά…

Μεσα σ’ αυτό το παλάτι θα γεννηθεί ο μοναδικός: Μέγας Αλέξανδρος. Τα βήματά του παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, όπου τον ακολουθούν και μαθαίνουν από αυτόν, γεμίζοντας η ψυχή τους με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, με την ανδρεία και προπαντός την καλοσύνη του! Και το πιο όμορφο μήνυμα: δεν υπάρχει τίποτα αδύνατον γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει!

Το εν λόγω παραμύθι είναι βραβευμένο απ’ την Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Λίγα λόγια για τη Νατάσσα Θάνου

Η Νατάσσα Θάνου, γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα, του ήλιου, του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών, από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει, φωτίζει, την καρδιά της και την πλημυρίζει,  με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια. Τελειώνοντας το Λύκειο Λ. Αιδηψού Ευβοίας, μπαίνει στα ΙΕΚ, αποκτά το δίπλωμα: «Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» Και η δίψα της γνώσης συνεχίζεται με το Καποδιστριακό  για την προσχολική ηλικία και στην φιλοσοφία.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Παραμύθι

Σελίδες: 24

Διαστάσεις: 21×29,7 cm

ISBN: 978-618-5597-37-5

Τιμή: 12,72 ευρώ

Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος

 

Το βιβλίο: «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου