Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Varenna στην λίμνη Lecco, σαν παραμύθι

 
Γράφει η Yellrose

Ρομαντικές αναμνήσεις από το Μιλάνο έχω λίγες. Αλλά από τις λίμνες Como και Lecco της Λομβαρδίας πολλές! Η Βαρέννα είναι ένα από τα πιο ρομαντικά και γραφικά μέρη που έχω πάει επανειλλημένα. Η Βαρέννα από το Μιλάνο απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα.



Η ομορφιά της Βαρέννας έγκειται στο μικρό της μέγεθος το οποίο σε κάνει να νοιώσεις αμέσως οικειότητα, στην υπέροχη θέα με την λίμνη, στο ότι προσφέρει ειδυλλιακά δρομάκια για βόλτα και σε μία συνδιασμένη ομορφιά τοπίου, χρωμάτων και κτιρίων. Αν την συγκρίνουμε με την διασημότερη Isola Bella στην λίμνη Maggiore (Lago Maggiore) στο Πιεμόντε θα δούμε ότι η Βαρέννα σε καλωσορίζει "μυστικά και δειλά" (αυτό συμβαίνει γιατί όταν φθάσεις στην Βαρέννα από το λιμανάκι όπου θα παρκάρεις, θα κατέβεις και θα περπατήσεις μία ονειρική promenade χωρίς να ξέρεις τι βρίσκεται πίσω από το βουνό). Η Isola Bella από την άλλη πλευρά είναι μεγαλοπρεπής, εντυπωσιακή, εξωστρεφής με φανταστικά ξενοδοχεία. Η ομορφιά της Βαρέννας σε υπνωτίζει σταδιακά.

Εκκίνηση από το χώρο στάθμευσης. Στα δεξιά της φωτογραφίας δεν φαίνεται αλλά από εδώ υπάρχει γραμμή με καραβάκι που σε πάει στην απέναντι όχθη στο Menaggio (το οποίο μου αρέσει ιδιαίτερα και ίσως γράψω και για αυτό κάποια άλλη φορά).


Στην κάτω φωτογραφία θα δείτε την promenade που... ξεδιπλώνεται σταδιακά μέχρι να φθάσεις στο χωριό περνώντας από κάποια μαγαζάκια, μία γκαλερύ, ένα εστιατορίο ή δύο αν θυμάμαι καλά και μετά στον κολπίσκο όπου υπάρχει μία καφετέρια (bar) και παγωταρία (gelateria). Εκεί μία φορά είχα παραγγείλει...ακούστε...βότκα με γεύση liquirizia (liquorice). Αξέχαστο! Δεν το βρήκα πουθενά αλλού!!

πηγή http://www.igougo.com/journal-j42774-Varenna-Laghi_Italiani_Romantici_Pt._1.html

Στο παραπάνω link θα βρείτε και λίστα ξενοδοχείων

Εδώ φαίνεται στα δεξιά η παγωταρία, πίσω από την οποία το bar. Αριστερά είναι η λίμνη η οποία δεν φαίνεται...

 

πηγή http://www.casadimezzo.com/

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Villa (έπαυλη) Monastero στην Βαρέννα, ένα σαγηνευτικό αξιοθέατο κτιρίων στην Βαρέννα που προσφέρεται ως διεθνές κέντρο για συνέδρια.




 
πηγή φωτογραφιών http://www.lombardiabeniculturali.it/




Αυτή η επόμενη φωτογραφία πάλι από Villa Monastero μοιάζει φτιαχτή αλλά είναι αληθινή!!

πηγή http://tripwow.tripadvisor.com/

Λίγος προσανατολισμός κατά που πέφτει η Βαρέννα σε σχέση με τον Μιλάνο, το Μπέργκαμο και το Λέκκο και Κόμο. Το αριστερό πόδι της λίμνης με κυρία πόλη το Κόμο στο νότιο μέρος είναι και το πιο γνωστό. Το Bellaggio βρίσκεται ακριβώς στην μέση.


Δύο χαρακτηριστικά δρομάκια..


Varenna - © Raffaella Isidori - Canon Powershot


Πανόραμα...Βαρέννα και το Castello di Vezio

πηγή http://artcafe.deagostinipassion.com/it/gallery/image/varenna-1

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου.

Chiedo scusa dai nostri lettori italiani in quanto non è sempre possibile tradurre i post. Si fa, a volte, salti mortali, per poter aggiornare il blog cosi come lo vorremmo. Sicuramente quando si tratta di parlare della Grecia, la lingua principale sarà l'italiano come abbiamo fatto in passato. Spesso traduciamo in italiano i nostri post di natura teologica. Per qualsiasi chiarimento, non esitate di contattarci. Grazie mille!

sandemetriobo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου