Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συμμαχία Μπόμπολα - Μαρινάκη

Όταν προεκλογικά «σάρωνε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ομάδα του τα μέσα ενημέρωσης που τον «έγλυφαν» από πάνω μέχρι κάτω ήταν πολλά. Κυρίως όχι παραδοσιακά έντυπα και εφημερίδες αλλά εκείνα που ο εφοπλιστής ελέγχει τα τελευταία χρόνια.

Κι όμως, ένα παραδοσιακό τζάκι, επιχειρηματικό και εκδοτικό, που κανονικά θα έπρεπε να απειλείται από τον Μαρινάκη, τον στήριξε με νύχια και με δόντια. Ο λόγος για τον Πήγασο του Μπόμπολα ο οποίος είτε με τη ναυαρχίδα του το Έθνος είτε με το Mega, έκανε πολλές αβάντες στον σωτήρα από τον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένας άξιος αντίπαλος.

Κι όλοι απορήσαμε γιατί ο Μπόμπολας να στηρίζει Μαρινάκη. Που κολλάνε τα συμφέροντά τους;

Μέχρι που μάθαμε ότι μετά το Μουντιάλ ο ραδιοφωνικός αθλητικός σταθμός «Sentra 103.3» που ανήκει στον Μπόμπολα, περνά στο Συγκρότημα Κουρτάκη (όχι αυτόν με τη ρετσίνα, τον άλλον) δηλαδή περνά στον έλεγχο του Β. Μαρινάκη.

Το deal έχει κλείσει και ο σταθμός που κόστισε στον Μπόμπολα πριν έξι χρόνια 4 εκατ. ευρώ θα μετακομίσει από τη Μεταμόρφωση στον Πειραιά.

Ο νέος ιδιοκτήτης, η εταιρεία «Παρά Ένα Α.Ε.» που εκδίδει τα Παραπολιτικά και λειτουργεί τον «Παραπολιτικά 90.1» σκέφτεται να τον μετατρέψει σε «Θρύλος FM» γιατί δε γίνεται ολόκληρη ομαδάρα να μην έχει τους ραδιοφωνικούς…Τσουκαλάδες της. Άλλωστε από την 1η Σεπτέμβρη πιάνει δουλειά στον Πειραιά ο νέος δήμαρχος, Γ. Μώραλης, να μην έχει κι αυτός έναν σταθμό να περνά τη γραμμή του.

Και η παραπάνω είδηση έρχεται να προστεθεί σε μια φημολογία για το διαδικτυακό στοίχημα, εκεί που γίνεται ο μεγάλος χαμός. Υπάρχει λοιπόν μια εταιρεία η οποία τελευταία διαφημίζεται πολύ. Με καταχωρίσεις, διαφημίσεις στην τηλεόραση, στο ίντερνετ και λοιπά. Ονομάζεται Stoiximan και πίσω βρίσκεται ο Μπόμπολας ο οποίος φέρεται να ελέγχει και το poker.gr.

Ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα ότι το Stoiximan, ο διαδικτυακός τζόγος του Μπόμπολα δηλαδή, θα περάσει ή έχει περάσει στα χέρια του Μαρινάκη. Κι αυτό συνδυάζεται με συνεχείς επιθέσεις που κάνει το Έθνος του μεγαλοεργολάβου στον ΟΠΑΠ.

Πάνω από τη Μεταμόρφωση πλανάται επίσης και μια άλλη φημολογία. Ότι μετά τη συχνότητα που αγόρασε ο Μαρινάκης σειρά παίρνει και η αθλητική εφημερίδα Goal ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν να πέσει στο τραπέζι η πώληση όλου του συγκροτήματος αφού η οικογένεια Μπόμπολα θέλει να απεμπλακεί από τα εκδοτικά.

Να θυμίσουμε ότι για τον Πήγασο η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε δώσει 200 εκατ. ευρώ, όμως από τότε η ταρίφα έχει πέσει ακόμη και κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή θα πάρει ο Μαρινάκης με τρεις χρονιές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν υπάρχει ένα γενικότερο deal μεταξύ Μπόμπολα και Μαρινάκη. Γιατί τότε θα αλλάξουν πολλά σε επιχειρηματικό και εκδοτικό επίπεδο.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου