Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Παραμιλητός βίος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κυνηγάει τόσο πολύ τη δημοσιότητα ώστε την υποχρεώνει να τον κυνηγήσει και αυτή - με κακές διαθέσεις

Η περίφημη φωτογράφιση του πριγκηπικού ζεύγους της Συριζολάνδης είχε και παράπλευρες απώλειες. Αμφισβητήθηκε η περί τα οικιακά κατάρτιση της συζύγου του κ. Βαρουφάκη. Η κυρία Χριστίνα Σιδέρη, με ανάρτησή της στο facebook, επισήμανε:

«1. Δε σερβίρουμε ποτέ με τις ξύλινες κουτάλες που μαγειρεύουμε και δη το χταποδάκι που έχει και 12 ευρώ το κιλό. Χρειάζεσαι τσιμπίδα, καλή μου, και ένα κουτάλι για τη σάλτσα του, αν θέλεις να κάνεις παπάρα (φαντάζομαι μετά τη φωτογράφιση).
2. Δε σερβίρουμε ποτέ το ψωμί σε σαλατιέρες ή μπολ και δη πορσελάνινα. Πάρε και καμία ψωμιέρα. Πάνινη ή ψάθινη, έχει ακόμα η ελληνική αγορά. Δεν έχει προλάβει να μας φαλιρίσει ο αντρούλης σου.
3. Δε σερβίρουμε ποτέ τυρί με ψάρι και βασικά δε σερβίρουμε το τυρί μαζί με το φαγητό. Πάντα μετά και πάντα μαζί με το φρούτο.
4. Δε σερβίρουμε ποτέ τα ψάρια σε γαβάθες, μόνο σε πιατέλες, και πάντα μαζί με μία δεύτερη πιατέλα όπου θα βάλουμε μέσα τα κόκαλα, αν τα καθαρίσουμε εμείς, ή μικρά πιατάκια, αν καθαρίζει ο καθένας τα δικά του».

Περί γαβάθας

«Επίσης τα σερβίρουμε με σπάτουλα ή τα ειδικά εργαλεία σερβιρίσματος για ψάρι. Πάντως όχι με αυτά που είναι για το σερβίρισμα του κρέατος.
5. Το λευκό κρασί δεν χάσκει ποτέ πάνω στο τραπέζι χωρίς το απαραίτητο σκεύος για να το παγώνει. Ελεος, χρυσή μου, το λευκό κρασί ζεστό είναι σαν το κατρουλιό. Αντε να μη σου χρεώσω ότι δεν το έχεις σε καράφα και είναι εκεί με την ετικέτα λες και κάνεις διαφήμιση στην εταιρεία παραγωγής. Μα ούτε τα βασικά πια;
6. Ούτε πιάτα σαλάτας δεν έχει η προίκα σου, μαντάμ, και την έχεις βάλει στο μεγάλο πιάτο; Το ψάρι πού θα το φας; Από τη γαβάθα;
7. Τα ζεστά σκεύη τα βάζουμε πάνω σε αξεσουάρ που είναι ειδικά γι' αυτό το λόγο. Δεν αραδιάζουμε τις γαβάθες πάνω στα ξύλα κοπής.
8. Αντε και σερβίρισες τυρί, βάλτο σε μία τυριέρα να μπορείς να το κόψεις με άνεση, στην τελική αυτό μπορείς να το βάλεις σε ξύλο κοπής.
Ασχολίαστο το τραπεζομαντιλάκι που είναι σαν τα τσίτια ή σαν κακού γούστου ταπετσαρία. Η αλλαγή των ρούχων σε μάρανε. Η αριστερά του βλαχοstyle».

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου