Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τσώρτσιλ: ο άνθρωπος πίσω από τον Μουσολίνι; ο σφαγέας των Ελλήνων στον λιμό και στον εμφύλιο;

Sir Winston Churchill: Σύμμαχος ή σφαγέας των Ελλήνων;
Γιατί έγινε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια του Α΄ παγκόσμιου πολέμου. Η θεωρία της σύγκρουσης των ιδεολογιών δεν ευσταθεί. Δεν εξηγεί ούτε την σύγκρουση Μουσολίνι-Μεταξά, πολύ περισσότερο δεν εξηγεί την σύγκρουση Χίτλερ-Στάλιν, ούτε την συνεργασία που είχαν οι Ναζί με εταιρείες των ΗΠΑ. Λείπει και μια απάντηση σ’ ένα βασικό ερώτημα: Πώς εξοπλίστηκε η ηττημένη στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο Γερμανία; Ποιος χρηματοδότησε το κράτος που όφειλε τεράστιες αποζημιώσεις;

Τμήμα αυτών των ερωτημάτων θίγει ο στρ. ε.α. Γ. Αϋφαντής μιλώντας στον Γ. Παπαζήση:
  • Ο Μεταξάς δολοφονήθηκε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή επέμεινε στην ουδετερότητα της Ελλάδας και αρνήθηκε να δώσει το πρόσχημα της επίθεσης στον Χίτλερ. Το πρόσχημα αυτό του το έδωσε ο Αλ. Κορυζής που δέχτηκε βρετανικά στρατεύματα μικρής ισχύος ως ενίσχυση των Ελλήνων στον πόλεμο εναντίον Ιταλών και Αλβανών (Τσάμηδων). Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αλβανία. 
  • Την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 υπέδειξε στον Μουσολίνι ο Τσώρτσιλ. Την ίδια μέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ επέβαλε προσχηματικό ναυτικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τον θάνατο από ασιτία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην διετία 1941-1943. 
  • Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το 1943 μετά την «ενωτική» παρέμβαση των Βρετανών στον Γοργοπόταμο, που, ουσιαστικά, επέτρεψε την απευθείας διείσδυση των βρετανικών υπηρεσιών και την ισχυροποίηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με πυρήνα το ΚΚΕ.


karavaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου