Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παιδιά που έδωσαν το καλό παράδειγμα το 2010

Η χρονιά τελειώνει και ο Άγιος Βασίλης είθισται να φέρνει τα δώρα του στα καλά παιδιά! Στην περίπτωση όμως των συγκεκριμένων, ίσως θα έπρεπε να κάνει και κάτι παραπάνω. Ιστορίες αυτών των παιδιών μπορούν να δώσουν ένα μάθημα γενναιοδωρίας, ηθικής και γενναιότητας σε κάθε ενήλικα. 

Εννιάχρονος σώζει τον μικρό του αδερφό

Ο Λόγκαν Χερν έσωσε τον μόλις δύο χρονών αδερφό του με τεχνητή αναπνοή. Το περιστατικό συνέβη στο Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο εννιάχρονος ήρωας κράτησε τη ψυχραιμία του, βλέποντας το μικρό αγοράκι να πλέει αναίσθητο στην πισίνα του σπιτιού τους. Ο Λόγκαν έτρεξε αμέσως, παραμερίζοντας τον αλλόφρονα πατέρα του και έκανε τεχνητή αναπνοή στον αδερφό του. Ο μικρός σώθηκε.

Άστεγο αγόρι μπαίνει στο πανεπιστήμιο

Η μητέρα του, έδιωξε τον 14χρονο Βίκτορ Καρδένας από το σπίτι. Για αρκετό καιρό δεν είχε φαγητό, ούτε μέρος να μείνει. Παρόλα αυτά κατάφερε να επιβιώσει χάρη στη καλοσύνη των φίλων του από το σχολείο, οι οποίοι του προσέφεραν κατά καιρούς καταφύγιο. Είπε την ιστορία του μπροστά σε μια κάμερα. Η καθηγήτρια στο σχολείο του συγκινήθηκε και τον υιοθέτησε. Έπειτα ο Βίκτορ έμαθε γλώσσες και κέρδισε υποτροφίες. Το ερχόμενο φθινόπωρο θα σπουδάσει βιοχημεία στο πανεπιστήμιο με πλήρη υποτροφία.

Υιοθετημένο αγόρι έδωσε 60,000 δολάρια σε ορφανοτροφείο

Ο 16χρονος Άλεξ Γκριφιθ είχε υιοθετηθεί όταν ήταν βρέφος από ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία. Ζύγιζε λιγότερο από δύο κιλά και είχε εγκεφαλική παράλυση. Το ζευγάρι τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του και τώρα μάζεψε 60,000 δολάρια για να σχεδιαστεί και να χτιστεί μια παιδική χαρά στο ορφανοτροφείο.

Έφηβοι βρήκαν και επέστρεψαν 7,700 δολάρια σε μια χήρα

Μια παρέα εφήβων καθώς περπατούσε στο δρόμο βρήκε μια γυναικεία τσάντα που περιείχε 7,700 δολάρια. Αποφάσισαν να επιστρέψουν τα χρήματα και τελικά αποδείχτηκε πως προορίζονταν για την κηδεία του συζύγου της. Η παρέα των οχτώ εφήβων από το Κάνσας πήρε έπαινο από την Αστυνομία μαζί με 150 δολάρια ο καθένας.

Μαθήτρια με σύνδρομο down έγινε βασίλισσα του χορού

Η Ρέιτσελ Κουπερστάιν μπορεί να έχει το σύνδρομο down, όμως αυτό δεν την αποτρέπει από το να ζει κανονικά τη ζωή της. Όχι μόνο συμμετέχει στην ομάδα μαζορετών στο λύκειο της στο Σαν Φρανσίσκο αλλά στέφθηκε και βασίλισσα του χορού των τελειόφοιτων, έναν τίτλο που οι συμμαθητές της ανυπομονούσαν να της προσφέρουν!

http://kala-nea.gr/?p=11289#more-11289#ixzz19h2jdVgj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου