Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μ. Βρετανία: Ο πιο «παγωμένος» Δεκέμβριος του αιώνα

Ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο πιο κρύος που καταγράφηκε ποτέ στη Μ. Βρετανία από το 1910, όταν και άρχισαν να υπάρχουν σχετικές καταγραφές..., ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Η μέση θερμοκρασία τον Δεκέμβριο που πέρασε ήταν -1 βαθμός Κελσίου. Αυτή είναι πολύ πιο χαμηλή από τη μέση θερμοκρασία των 4,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφεται συνήθως την ίδια χρονική περίοδο.

Τα κορυφαία fails του 2010

ΔΕΙΤΕ: Συλλογή με ό,τι... χειρότερο κυκλοφόρησε

Δεν πληρώνουμε διόδια!!

Τα μέτρα του για να σταματήσει το κίνημα των διοδίων, παίρνει το υπουργείο Μεταφορών, την ώρα που οι κοινοπραξίες ανακοινώνουν διαδοχικές αυξήσεις. Όπως έχει παρατηρηθεί σε πολλούς σταθμούς διοδίων, το ποσοστό των πολιτών που δεν πληρώνουν είναι μεγάλο, καθώς περίπου 6 στους 10 δεν πληρώνουν!

Τα VIP ταξίδια του "τσάρου" συνεχίζονται

Παρά τον καταιγισμό των επικριτικών δημοσιευμάτων για τις VIP πτήσεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν δείχνει να πτοείται και συνεχίζει να προτιμά τις ανέσεις του κυβερνητικού αεροσκάφους από την ταλαιπωρία των κοινών αερογραμμών.

Το "βαθύ λαρύγγι”, ο... λάκκος του Κ. Καραμανλή και πως φάγανε τον Θ. Ρουσόπουλο

Καχύποπτο έναντι των στελεχών της ΝΔ, εμφανίζει τον Κ. Καραμανλή σε «intelligencereport» προς τη Siemens το “βαθύ λαρύγγι” του Μαξίμου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε έγγραφο που αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ “βουλιάζει καθημερινά όλο και σε πιο βαθιά νερά ο Πρωθυπουργός καθώς σύμφωνα με λόγια του ίδιου, «παντού μου σκάβουν το λάκκο...».

Τι έκανε και τι κάνει στο Παρίσι ο κ. Παπανδρέου;

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει, σήμερα κιόλας, να ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η φιλοσοφία του Φερέιρα

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει στο blog του για το «τρίποντο» του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και την πρόθεση του Φερέιρα να περάσει στην ομάδα κάποια στοιχεία της αγωνιστικής φιλοσοφίας που τον συνοδεύει.

“Μέσα στο κύμα”… Εκπληκτικές φωτογραφίες!

Τεράστια κύματα… δύσκολος φωτισμός… Ριψοκίνδυνες καταστάσεις… Επικές Φωτογραφίες! Το φωτογραφικό άλμπουμ “The Shorebreak Art of Clark Little” είναι απλά καταπληκτικό.

Ο διάσημος φωτογράφος Clark Little μπαίνει κυριολεκτικά μέσα σε κύματα ύψους 10-12 μέτρων και καταφέρνει να πετύχει εκπληκτικές λήψεις από την τέλεια οπτική γωνία και με ιδανικό φωτισμό, και όλα αυτά σε ελάχιστο χρόνο, με τεράστιο βαθμό δυσκολίας, αφού τα πελώρια κύματα έρχονται απειλητικά κατά πάνω του. Απολαύστε δείγματα της δουλειάς του καθως και τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται!

ΠΑΡΤΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :

Διετέθησαν μόλις χθές για :
Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού : 3.305.000 €
Πολιτικό Γραφείο Υπουργού Επικρατείας : 1.455.000 €
Πολιτικό Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης : 821.000 €
Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης : 2.225.000 €
--------------------------

ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ




Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Αφού εμένα εδίωξαν και σας θα σας διώξουν", είπε ο Κύριος στους μαθητές Του. Τα λόγια αυτά του Κυρίου ισχύουν όχι μόνον για τους μαθητές Του, αλλά και για την Εκκλησία και για κάθε πιστό. Δεν νοείται Εκκλησία ή απλός πιστός χωρίς δοκιμασίες από τους εχθρούς της πίστεως.

Δεν υπάρχει Εκκλησία χωρίς διώκτες. Αυτό σημαίνουν και τα λόγια του Αγγέλου προς τον Άγιο Αντώνιο, όταν ο Άγιος αναρωτήθηκε πώς μπορεί να μείνει κανείς πιστός μέχρι το τέλος με τόσες παγίδες του εχθρού απλωμένες στη γη. “Πάρε τις παγίδες του εχθρού” είπε ο Άγγελος “ και ουδείς σώζεται”.