Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πολλαπλά τα οφέλη του λεμονόνερου για την υγεία μας

Σε πολλά άτομα αρέσει η ξινή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις;

Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
Το λεμόνι είναι ένα οικονομικό και κοινό εσπεριδοειδές, δημοφιλές για τη μαγειρική και τη φαρμακευτική χρήση του. Νοστιμίζει πολλές συνταγές φαγητών και γλυκών, όπως το κέικ λεμονιού, το λεμονάτο κοτόπουλο, αλλά και πολλά ποτά και χρησιμοποιείται επίσης για γαρνίρισμα.

Αν αγαπούσαμε την Ελλάδα...

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στην εποχή μας υπάρχει μεγάλη σύγχυση όσον αφορά την πολιτική. Για τους παλιούς, πολιτικός είναι ο πολιτισμένος και πολιτική είναι η πολιτισμένη ζωή.

Αυτό το νόημα έδιναν στον πολιτικό και στην πολιτική οι παλιοί, γιατί ήταν δεμένοι με την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια.

Οι παλιοί που είχαν αυτές τις αντιλήψεις ονομάζονται στην εποχή μας υποτιμητικά «μικροαστοί», επειδή δεν ενθουσιάζονταν με τις μεγάλες γενικές ιδέες περί διεθνισμού κ.α..

Τώρα ο πολιτικός κόσμος άλλαξε. Όλα τα πολιτικά κόμματα από τα πιο αριστερά μέχρι τα λεγόμενα δεξιά ανταγωνίζονται ποιο θα φανεί πιο αριστερό απ΄ το άλλο, με αποτέλεσμα, στην πράξη, να μην διακρίνονται σε τίποτα το ένα κόμμα από το άλλο. Παράδειγμα, όλα τα κόμματα ψηφίζουν τις αυξήσεις των αποδοχών των βουλευτών. Καμία διαφωνία. Κανένα κόμμα δεν είναι διαφορετικό απ΄ το άλλο. Κι αν δεν είναι διαφορετικοί γι’ αυτό που τους ενδιαφέρει άμεσα, για ποιο πράγμα θα είναι διαφορετικοί;