Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Παθαίνουν εγκεφαλικό επειδή... δεν πίνουν καφέ!

Οι γυναίκες που πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μειώνουν έως 25% τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά όσες δεν πίνουν καθόλου μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν, προειδοποιούν Σουηδοί ερευνητές.

Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 34.670 εθελόντριες, ηλικίες άνω των 49 ετών. Μεταξύ 1998 και 2008, 1.680 από αυτές υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο, με εκείνες που έπιναν από 1 έως 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα να έχουν 22-25% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού – και όσες δεν έπιναν καθόλου, να κινδυνεύουν περισσότερο να το εκδηλώσουν.

Η Σελήνη και η ηλιακή έξαρση έφεραν τον όλεθρο στην Ιαπωνία;

Από το Defence Net (βλ. άρθρο από: The Voice of Russia):

Ο σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία και έφερε σκηνές από την ταινία "Το τέλος του κόσμου" στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, ίσως προκλήθηκε από τη θέση της Σελήνης και τις ηλιακές εκρήξεις που συντελούνται αυτό τον καιρό, δήλωσε ο υποδιευθυντής της Ρωσικής Ακαδημίας των Επιστημών Arcady Tishkov. Μάλιστα κατ'αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να έλθει και ένα πραγματικό "τέλος του κόσμου" όπως τον ξέρουμε, καθώς οι ηλιακές εκρήξεις προβλέπεται να ενταθούν.