Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ 

Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.

Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;

Ισχύει το βάπτισμα των αιρετικών;

Baptism Marcellinus and Peter 
H βάπτιση, απεικόνιση πρωτοχριστιανικής τέχνης

Ισχύει το βάπτισμα των αιρετικών;
(Άγιος Κυπριανός, σύνοδος στην Καρχηδόνα, 
έκτη Οικουμενική, Φιρμιλιανός).

Μελέτη: Στέλιος Μπαφίτης
Επιμέλεια: Sophia Siglitiki Drekou



«Δια τούτο και ο άγιος ιερομάρτυς Κυπριανός ο χρηματίσας Καρχηδόνος Επίσκοπος, και όλη η περί αυτόν σύνοδος των ογδοήκοντα τεσσάρων Επισκόπων, η εν Καρχηδόνι συγκροτηθείσα, ακολουθήσαντες εις τον παρόντα Αποστολικόν Κανόνα τον αποβάλλοντα το βάπτισμα των αιρετικών απλώς, αλλά και εις τον ξη' αποστολικόν κανόνα, τον λέγοντα, ότι οι παρά των αιρετικών βαπτισθέντες, ή χειροτονηθέντες, δεν είναι δυνατόν, ταυτόν ειπείν, αδύνατον είναι να ήναι ούτε Χριστιανοί, ούτε κληρικοί, ακολουθούντες, λέγω, εις τους Κανόνας τούτους, Κανόνα εξέθεντο, δια του οποίου αποβάλλουσι το βάπτισμα των αιρετικών και σχισματικών ομού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΟΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Για το συγκεκριμένο Καρναβάλι αναφερθήκαμε ήδη σε άρθρο μας για την ιστορική προέλευσή του:

Τα πτωτικά πρότυπα της διαφήμισης

«Ψιτ! Αγαπούλα, ή ρίχνεις το νοίκι στο γήπεδο ή παίζω μπάλα αλλού...
- Πρόεδρε, εδώ υπάρχουν συμβόλαια.
- Έχω πληρώσει εγώ συμβόλαια...»

Από διαφημιστική καμπάνια εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Σ' αυτό τον κύκλο διαφημίσεων κεντρική φιγούρα είναι ένας «αγαπούλας» πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Λογάς, αμοραλιστής και αδίστακτος – όποτε μπορεί. Η περίπτωσή του παραπέμπει σε καπάτσο φτωχοδιάβολο που τα κατάφερε. Τον συνοδεύει και τον σημαδεύει το βλέμμα του πορτοφολά, όσο ψηλά κι αν έχει φτάσει στην διατροφική αλυσίδα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Ο Έλληνας Κορλεόνε του ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων, σ' αυτή τη διαφήμιση δεν έχει το παγωμένο και σκοτεινά φιλοσοφημένο βλέμμα του βετεράνου δολοφόνου, που κατάκτησε τον Όλυμπο της αβύσσου με αίμα, παραισθησιογόνες σκόνες, προδοσίες, εμπόριο όπλων και λευκής σαρκός και αδιάκοπες πολιτικές δολοπλοκίες.

Η Νίκη Τζαβέλα «διόρισε» την κόρη της στην Ευρωβουλή μέσω χάρης συναδέλφου της

Η ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Νίκη Τζαβέλα ξεπέρασε το εμπόδιο της απαγόρευσης πρόσληψης συγγενών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κόρη της Θεοδώρα.

Τη βοήθησε σε αυτό ο έτερος ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Σαλαβράκος ο οποίος δήλωσε την κόρη της στο δικό του επιτελείο και με αυτό τον τρόπο της εξασφάλισε την παρουσία της στις Βρυξέλλες.

Ο Άκερμαν, η Deutsche Bank και η Alpha Grissin

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Στην πρωτολογία του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας έκανε ένα λάθος: απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τον ρώτησε: «Ποιος κρατάει έξω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την Deutsche Aeolia κ. Σαμαρά»;

Αναφέροντας ότι η εν λόγω γερμανική εταιρεία «έχει κάνει έξι αιτήσεις για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, με εγγύηση χρηματοδότησης από την Deutsche Bank στο 35% της επένδυσης, αλλά άδεια δεν πήρε.