Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αν δεν είχαμε αναλάβει τους Αγώνες…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η 5η Σεπτεμβρίου του 1997 ήταν η ημέρα μιας εθνικής δικαίωσης. Ή τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε, όταν ο τότε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Υποκλοπές, Διώτης και Τσαλικίδης…: Τί χρώμα έχει η αλήθεια;

Το πόρισμα Διώτη για την αυτοκτονία Τσαλικίδη, ήταν: Αυτοκτονία αλλά συνδέεται και με την υπόθεση υποκλοπών...
Πώς γίνεται αυτό και με τι αποδείξεις έφτασε στο συμπέρασμα αυτό ο κύριος Διώτης;
Υπονοεί ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και αν ναι, γιατί;
Υπονοεί ότι ο Τσαλικίδης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών και αν ναι, από πού εξάγει το συμπέρασμα ο κύριος Διώτης;

Η Χάιντι και το μαύρο μας το χάλι

Θωμάς Σίδερης

Από το χαμένο dvd του Θέμου μέχρι το προβλέψιμο dvd της Τζούλιας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που φτιάχνεται με τα dvd. Το πώς και το γιατί δεν είναι του παρόντος και στο κάτω κάτω περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Στο σπίτι μας, στο Κερατσίνι, με το μόλις έσκασε η βόμβα των dvd στα σχολεία, άρχισαν χαρές και πανηγύρια. Η Νικολέτα, που θα πάει β’ λυκείου, μου είπε: “Μη χολοσκάς ρε μπαμπά. Όλο το καλοκαίρι προπαρασκευαστικά φροντιστήρια, ένας Hugh Jackman δεν είναι κακός μέσα στην τάξη”. Ο Θοδωρής, που θα πάει γ’ γυμνασίου, υποσχέθηκε στους συμμαθητές του τη μέρα του αγιασμού να δωρίσει στη σχολική βιβλιοθήκη όλα τα dvd του play station. Επειδή όμως έχει αρχίσει να ξυπνάει μέσα του και το ζώο, άφησε υπονοούμενα και για μία συλλογή των video clip της Ελένης Φουρέιρα. Για τη Βασιλική, που θα πάει δευτέρα δημοτικού, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ήταν και παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη αξία.