Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ

Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου -κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές-, εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα.

Ας πάρουμε τη διαμάχη ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Στις ημέρες μας έχει χάσει το νόημα της. Όχι επειδή δεν υπάρχει υλικό, για να τροφοδοτηθεί μια πολιτική διαμάχη, και μάλιστα μια πολύ σοβαρή διαμάχη. Αλλά επειδή τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά, λίγο έως πολύ, λένε τα ίδια πράγματα.

Στη Γαλλία το 1983 οι Σοσιαλιστές ακολούθησαν κάποια πολιτική. Μετά, ήρθε η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ακολούθησε την ίδια πολιτική. Μετά, ξανάρθαν οι Σοσιαλιστές με τον Μπερεγκοβουά και συνέχισαν την ίδια πολιτική. Μετά, ξανά η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ξανά η ίδια πολιτική. Μετά, ο Σιράκ κέρδισε τις εκλογές λέγοντας «εγώ θα κάνω κάτι άλλο» και, τελικά, έκανε κι αυτός τα ίδια.

Ποσόστωση - Ένα εθνικό έγκλημα, χωρίς τιμωρία...

Η ποσόστωση εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στην Ελλάδα

Πόσες φορές, πράγματι, αναφερθήκαμε στην υπάρχουσα ανισότητα που εξαναγκάζονται να βιώνουν οι Έλληνες της Θράκης, επειδή οι φοβικοί και νέο-οθωμανικού προσανατολισμού πολιτικοί της Αθήνας, πιστοί στο δόγμα της μονομερούς ελληνοτουρκικής φιλίας, είτε έχουν εγκαταλείψει την Θράκη, είτε έχουν δρομολογήσει την μετάβαση σε μία άτυπη συγκυριαρχία με την Άγκυρα, είτε έχουν εκδώσει αποφάσεις ή έχουν δημιουργήσει νόμους που υπηρετούν τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν στην περιοχή.