Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τα ματωμένα ράσα και το 1821


Τα ματωμένα ράσα και το 1821

  • Γράφτηκε από  Κωνσταντίνος Χολέβας
  • Χωρίς τον Ορθόδοξο κλήρο δεν θα πετύχαινε η μεγάλη εθνική εξόρμηση του 1821.
    Ορισμένοι προπαγανδιστές ξεπερασμένων ιδεολογιών αρνούνται τον ρόλο των Επισκόπων και μιλούν μόνο για τον «κατώτερο κλήρο». Κάνουν λάθος και από πλευράς ορολογίας και από ιστορικής απόψεως. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ανώτερος κλήρος είναι οι Επίσκοποι, οι πρεσβύτεροι (ιερείς) και οι διάκονοι. Ενώ στον κατώτερο κλήρο ανήκουν ο υποδιάκονος και ο αναγνώστης, οι οποίοι είναι λαϊκοί.

Αιματηρή απόδραση - Τα όπλα του Βλαστού είχαν οι βαρυποινίτες Αλβανοί; (Vid)



Με τα όπλα που προορίζονταν για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού φαίνεται πως εξοπλίστηκαν οι βαρυποινίτες Αλβανοί, τουλάχιστον πέντε από τους οποίους έχουν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων κατά τη διάρκεια του πρωτοφανούς μακελειού!
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, ενώ εισήχθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.