Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Αναστασιάδης - Αν μ΄αγαπάς


Σταμάτης Σπανουδάκης: «Η Μαργαρίτα Παπανδρέου εκδικείται τους Έλληνες μέσω του γιου της»Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, σε μια συνέντευξη-βόμβα που παραχώρησε στους Αδιάβροχους (Π. Λιάκος - Κ. Γιαννουλόπουλος) και στον Γιώργο Μητσικώστα στο ραδιόφωνο του Antenna 972, λέει μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

Η σημειολογία μιας εικόνας...

του Θάνου Σωτήρη

Ο Πρωθυπουργός κρατά στην αγκαλιά του ένα πανάκριβο iPad και χειροκροτεί στην μαθήτρια που φέτος δεν θα έχει διδακτικά βιβλία.
Στην οθόνη, βλέπει κανείς, ότι κατά την διάρκεια που η -χωρίς βιβλία- υποψήφια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αγόρευε από του βήματος της Βουλής, ο Πρωθυπουργός συνέτασσε ένα e-mail, εργασία που διέκοψε για να χειροκροτήσει.

Palazzo Sacrati Muzzarell Crema, Φερράρα

Φωτογράφος δεν είμαι και από τότε που μου χαρίσανε smartphone όπου βρεθώ και δω κάτι που μου αρέσει πατάω το κουμπί και ...ελπίζω για το καλύτερο. Για καλή μου τύχη αυτή η φωτογραφία δεν χρειάστηκε τροποποιήσεις διάφορες γιατί πολύ πιθανόν να την χαλούσα. Την τράβηξα στις αρχές του καλοκαιριού στο κέντρο της Φερράρας. Πρόκειται για την είσοδο στο ιστορικό κτίριο Palazzo Scarlati Muzzarelli Crema (στην Φερράρα υπάρχει και ένα άλλο κτίριο, πιο διάσημο που λέγεται Palazzo Scarlati Prosperi για να μην τα μπερδεύουμε). Η ιστορία του έχει εν συντομία ως εξής. Κτίστηκε στα τέλη του 14ου από την οικογένεια Sacrati, το 1511 πέρασε στην οικογένεια Muzzarelli, το 1540 και 1548 υπέστη ριζικές αλλαγές. Στις αρχές του 19ου αιώνα στην οικογένεια Crema και γύρω στα μέσα του αιώνα η πρόσοψη αλλάζει μορφή σύμφωνα με τα νεοκλασσικά πρότυπα. Το 1970 αναπαλαιώνεται και τώρα πιά ανήκει στο ίδρυμα της τράπεζας Cassa di Risparmio di Ferrara. Ένα "συνηθισμένο" κτίριο για μία πόλη με έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα και η οποία συγκαταλέγεται στις città d'arte της Ιταλίας.