Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γιατί οι ηλικιωμένοι κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς;

Ποιος είναι ο λόγος που οι ηλικιωμένοι τα… έχουν καλά με το κρεβάτι;
Η απάντηση βρίσκεται σε μια ορμόνη ή άλλη ουσία, η οποία δρα κάνοντάς τους να σηκώνονται νωρίς. Η ομάδα του Στίβεν Μπράουν στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης καλλιέργησε κύτταρα νέων σε ορό αίματος από ηλικιωμένα άτομα άρχισαν να ξυπνούν και να κοιμούνται σαν να ήταν κι αυτοί ηλικιωμένοι!

«Δεν υπάρχει σάλιο»

Του Δημήτρη Μυ

Σωθήκαμε; Αν ακούσουμε την κυβέρνηση και τα (περισσότερα) media, η διάσωσή μας είναι πια μια βεβαιότητα. Μήπως χρεοκοπήσαμε; Αν ακούσουμε τους οίκους αξιολόγησης και κάποιους γκουρού της διεθνούς οικονομίας, μπορούμε να κόψουμε φλέβες. Υπάρχει ωστόσο μια απλή και ασφαλής μέθοδος για να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Αρκεί να κοιτάξει το πορτοφόλι του...

«Η διοίκηση Σαμαρά διέλυσε το Κολέγιο!»

Ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ των γονιών που τα παιδιά τους σπουδάζουν στο Κολέγιο έχει ξεσπάσει με αφορμή την κατρακύλα του Κολεγίου Αθηνών, ενός από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζει διαρκώς το επίπεδο των σπουδών του.

Η μεγάλη θύελλα ξέσπασε πέρσι, αν και συγκαλύφθηκε για ευνόητους λόγους από τα ΜΜΕ, όταν αποκαλύφθηκε ότι Ελβετός καθηγητής είχε πουλήσει τα θέματα των εξετάσεων για τα αμερικανικά πανεπιστημία (το γνωστό IB) στους γόνους βαθύπλουτων οικογενειών. Έτσι, γιοί βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών πέρασαν στα φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια χωρίς να το αξίζουν αλλά έχοντας εξαγοράσει τα θέματα.

Το υπουργείο κρύβει το λογαριασμό

Μεταξύ άλλων, αναρωτιέται κανείς πόσο έχει συνέχεια
η κυβερνητική πολιτική
Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ετοιμη από καιρό ήταν η φωτογραφική ρύθμιση που φυτεύτηκε στο νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας -ευνοεί τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου και φεσώνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών- ενώ η τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Τ. Μπιρμπίλη αρνούνταν κάθετα να την υιοθετήσει.

Ποιός γράφει τους λόγους του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου;


Καλά ρε άνθρωπέ μου (εσύ που γράφεις τους λόγους του κ.Παπανδρέου): είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεις στο λόγο του προέδρου τη λέξη "πανθομολογούμενες";
Τι περίμενες δηλαδή;

Δείτε στο βίντεο τα αποτελέσματα :

Εκτός «Ντυνάν» τίθεται ο Γ. Αποστολόπουλος

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι στις 11 Αυγούστου η κλινική «Γαία» που ανήκει στον όμιλο «Ιατρικό Κέντρου» του Γ. Αποστολόπουλου θα βρεθεί εκτός του «Ντυνάν». Μάλιστα ο υπουργός, εμφανώς ενοχλημένος από εξώδικα που έχει λάβει από τον όμιλο Αποστολόπουλου, προανήγγειλε ότι στις 12 Αυγούστου θα κάνει έλεγχο στο νοσοκομείο για να διαπιστώσει αν έχει αποχωρήσει η κλινική. Για να φθάσουμε στο σημείο αυτό χρειάσθηκε ομόφωνη (!) γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου τα\ου Κράτους ότι υπάρχει πρόβλημα όχι μόνο με την σύμπραξη «Γαία» – «Ντυνάν», αλλά και συνολικά με την αδειοδότηση του «Γαία».