Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Όλοι είμαστε κλέφτες, εκτός από τους υπουργούς, τους βιομηχάνους και τους εφοπλι(η)στές!!!...

Το ξεπούλημα του δημοσίου που εμείς έχουμε πληρώσει, τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται παράλληλα με δήθεν αποκαλύψεις για την διαφθορά.
Γνωστή τακτική πλέον.
Το ξεπούλημα στο χώρο της υγείας έπρεπε και αυτό να έχει το άλλοθι του. Το σύστημα υγείας το έριξαν έξω οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί λέει ο θρασύτατος επιχειρηματίας-εκδότης-βιβλιοπώλης-υπουργός.
Θα μπει κόσμος στη φυλακή λέει το φερέφωνο των φασιστοειδών κυβερνητών.

Να πῶς παρακάμπτεται η λογιστική διπλοεγγραφή

dailymail.co.uk
Από την αρχή της δικής μας κρίσης (κάπου μεταξύ 2007 και 2010) είχα την απορία πώς θα συντηρηθεί ένα μη βιώσιμο χρέος. Το μη βιώσιμο χρέος, έμαθα στο σχολείο, αντιμετωπίζεται μόνο με αναδιάρθρωση. Δηλαδή συνδυασμό (α) διαγραφής, (β) έκτακτης "αύξησης κεφαλαίου" (π.χ. το χαράτσι), (γ) πωλήσεις παγίων υπέρ της μείωσης χρέους, (δ) μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων ώστε αφ' ενός να υπάρξει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, (ε) μείωση εισαγωγών και αύξηση εξαγωγών (υποτίμηση το λένε) κλπ. Αυτά έμαθα στο σχολείο. Ένα άλλο που έμαθα είναι ότι στην λογιστική δεν μπορείς αποφύγεις την διπλοεγγραφή (double entry accounting), αν και ήξερα ότι οι Κεντρικές Τράπεζες, με τους μηχανισμούς δημιουργίας χρήματος την παρακάμπτουν, στην ουσία τυπώνοντας χρήμα. Όταν το χρήμα που τυπώνεται αντιστοιχεί σε, ή είναι αποτέλεσμα αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας, τότε αυτή η παράκαμψη του double entry accounting δεν είναι πληθωριστική. Όταν το χρήμα τυπώνεται για να καλύψει έξοδα ή τρύπες, τότε υπάρχει πληθωρισμός, ή υπερπληθωρισμός. Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά θυμάμαι την φραντζόλα το ψωμί 2 δραχμές το κιλό, και τώρα το "αρτοσκεύασμα" κάνει περί τα 2 ευρώ το κιλό.