Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα

Οι γκάφες των Αγγλων συνεχίζονται. Αφού έχασαν τα κλειδιά του «Γουέμπλεϊ», έσβησαν και την Ολυμπιακή Φλόγα για να μπορέσει να μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του σταδίου.

Η φλόγα είναι σε ένα περίτεχνο καζάνι και αφού είχε σβηστεί άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 ώρα Ελλάδος. Οι Βρετανοί έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα (φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας) στις 1.14 τα ξημερώματα για να βάλουν το καζάνι σε άλλο σημείο του σταδίου.

Μια χώρα εθισμένη στο μίσος…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Λίγα ιστορικά… διήμερα, σαν και αυτό της 30ης και 31ης Ιουλίου του 1920, προσφέρονται για τόσο ξεκάθαρα όσο και εκκωφαντικά συμπεράσματα, αναφορικά με το που μπορεί να ψάξει και να εντοπίσει κανείς τη γονιδιακή παθογένεια ενός λαού. Ώστε στη συνέχεια, να επιχειρήσει να εξηγήσει την εθνική κακοδαιμονία, που ανά περιόδους οδηγεί σε εθνικές τραγωδίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, το «άγγιμα» της Ιστορίας αφορά την Ελλάδα, και θυμίζει με έντονο ύφος, πόσο… βουτηγμένη στο μίσος είναι η εθνική διαδρομή του τόπου μας. Από την Επανάσταση κιόλας, τότε που πριν ακόμη ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία το 1821 φέρει απτά αποτελέσματα, στη χώρα είχε ξεσπάσει Εμφύλιος, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε… επανακλείδωμα του ζυγού.

Περιπτώσεις Β.Παπαχρήστου και Μ.Ρεπούση: Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η ΔΗΜΑΡ!

Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και κυρίως για το κυβερνητικό κόμμα της ΝΔ εξελίσσεται η ΔΗΜΑΡ, ειδικά προς την δεξιά πλευρά της ΝΔ, καθώς η υπόθεση Βούλας Παπαχρήστου, αλλά και οι εξτρεμιστικές απόψεις της Μαρίας Ρεπούση περί παύσης του εκκλησιασμού των παιδιών στα σχολεία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την βασική κυβερνητική συνιστώσα.

Οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που έστω "με κρύα καρδιά" ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου βλέπουν το κυβερνητικό κόμμα να μην αντιδρά στην 100% άδικη αποβολή από την Ολυμπιακή Ομάδα της πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου κατόπιν της μισαλλόδοξης απαίτησης της ΔΗΜΑΡ. Η αντίστοιχη Γερμανίδα αθλήτρια που αποκάλεσε "ξυπόλητους" τους Έλληνες αθλητές καλύφθηκε πλήρως από την γερμανική Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι κάποιοι "χάκεψαν" τον λογαριασμό της στο twitter!