Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σαλάτα φράουλα-ρόκα

Πικάντικη ρόκα μπλέκει το άρωμά της με την γλυκιά και ζουμερή φράουλα. Μια σαλάτα που εκτός από γεύση θα σου αφήσει και μια υπέροχη φρεσκάδα στο στόμα. Δοκίμασέ τη και με 2-3 λεπτές φέτες προσούτο και ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή σαμπάνια.

Συστατικά
1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στα τέσσερα
1/4 του φλιτζανιού σμέουρα
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1 ματσάκι ρόκα
Αλάτι
2 λεμόνια (θα χρειαστείς και το χυμό και το ξίσμα)
1 1/2 φλιτζάνι τυρί ricotta
2 κ.σ ζάχαρη
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο