Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι Κυνικοί Φιλόσοφοι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Νομίζω ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η φιλοσοφία των Κυνικών που περιφρονούσαν τα χρήματα και ζούσαν όσο γίνεται πιο απλά με χιούμορ και με ειρήνη με τον εαυτό τους και τους άλλους είναι ένα καλό αντίδοτο στη σημερινή εποχή που σπρώχνει τον κόσμο στην κατάθλιψη. Σήμερα όλοι, χωρίς εξαίρεση, είμαστε ψυχικά άρρωστοι. Τόσο πολύ που η ψυχιατρική πλέον δεν θεωρείται επιστήμη, αλλά φιλοσοφία γιατί δεν υπάρχουν ψυχικές αρρώστιες αλλά διαφορετικές στάσεις ζωής. Όταν όλοι είμαστε ψυχικά άρρωστοι κανείς δεν είναι ψυχικά άρρωστος. Η ιατρική επιστήμη στηρίζεται στην στατιστική και στην ανάλυση.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Αρχονταρίκι

Κόψαν τελικά και το αρχονταρίκι από την ΕΡΤ.
Όσο θλιβερό κι αν είναι αυτό θα πρέπει να πάμε λίγα χρόνια πίσω.
Με την παντοκρατορία Ρουσόπουλου, ο οποίος νόμιζε πως επειδή ήξερε το παιχνίδι από μέσα, θα μπορούσε να το παίξει μέχρι το τέλος προς όφελός του. Έχοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό που ίσως δεν θυμάστε λοιπόν, είναι πως από την εποχή αυτή που κουμάντο στην τηλεόραση έκανε ένας ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ (βρείτε τον) - δεν ξέρω για εξόφληση ποιου γραμματίου - κόπηκαν όλες οι εκπομπές που είχαν θέμα εκκλησιαστικό. Ακόμα και η Λειτουργία την Κυριακή το πρωί, σώθηκε τελευταία στιγμή. Και το αρχονταρίκι τη γλύτωσε τότε (ξέρω πως με μεγάλο ζόρι).