Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Βρήκαν Βυζαντινό πλοίο στο Βόσπορο! Φωτογραφίες από τη σημαντική ανακάλυψη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σημαντικότατη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Κωνσταντινούπολη. Οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στις ανασκαφές του υποθαλάσσιου τούνελ στο Βόσπορο, ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα βυζαντινό πλοίο το οποίο χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται πως είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία ναυάγια που έχουν βρεθεί ποτέ στον κόσμο.
Το θέμα το έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Ομέρ Ερμπίλ από την εφημερίδα Radikal, που δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες από το ναυάγιο. Οι αρχαιολόγοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν εργαζόμενο να φωτογραφήσει οτιδήποτε.

O Γιώργος ετοιμάζει βαλίτσες και κανό

Αφού πήρε βαθειά ανάσα από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται για το μακροβούτι. Κανονικό. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες τους, έχει άμεση ανάγκη από διακοπές.

Οι επίσημες έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου, αλλά νωρίτερα αναζητούνται ευκαιρίες για long weekend. Δηλαδή, για αποδράσεις από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα. Και Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει εξορμήσεις στην Κόρινθο, στο εξοχικό της μητέρας του, απ’ όπου εύκολα μπορεί να βρεθεί σε παραλία της Πελοπονήσσου. Θέλει ακόμη να πάει μια βόλτα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα οποία λατρεύει, έχει πρόσκληση για Κρήτη και Ρόδο ενώ φέτος δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην Ουρανούπολη ή τη Χαλκιδική, ώς άνοιγμα στο νέο του αντιπρόεδρο.