Το γκρέιπφρουτ ανήκει στην «οικογένεια» των εσπεριδοειδών, μαζί με το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το σαγκουίνι, το λεμόνι και το λάιμ, και αποτελεί ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.
Ειδικότερα, συγκαταλέγεται στις εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός του σιδήρου και η σύνθεση του κολλαγόνου. Παράλληλα, το γκρέιπφρουτ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή, ενώ προσφέρει και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016
Εδώ μπορoύμε και ζούμε σε… χώρα, που δεν είναι… χώρα. Εκεί θα κολλήσουμε;

Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)