Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γκρέιπφρουτ: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι παίρνουν φάρμακα

Το γκρέιπφρουτ ανήκει στην «οικογένεια» των εσπεριδοειδών, μαζί με το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το σαγκουίνι, το λεμόνι και το λάιμ, και αποτελεί ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Ειδικότερα, συγκαταλέγεται στις εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμμετέχει σε σημαντικές βιολογικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός του σιδήρου και η σύνθεση του κολλαγόνου. Παράλληλα, το γκρέιπφρουτ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο και φλαβονοειδή, ενώ προσφέρει και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Εδώ μπορoύμε και ζούμε σε… χώρα, που δεν είναι… χώρα. Εκεί θα κολλήσουμε;

Μπορείς την ίδια στιγμή να βρίσκεσαι σε δύο χώρες; Να πατάει το ένα σου πόδι στη μία και το άλλο στην άλλη; Να μπαίνεις από την εξώπορτα του σπιτιού σου σε ένα κράτος και να βγαίνεις από την αυλή σου σε άλλο; Μπορείς, αν ζεις στο Baarle, στην πόλη που είναι χτισμένη επάνω στα πιο τρελά σύνορα της Ευρώπης – ένα περίεργο, ακατάστατο μείγμα Ολλανδίας και Βελγίου, που κρατάει από τον Μεσαίωνα. Τα ευτράπελα που ζουν οι κάτοικοι των ολλανδο-βελγικών συνόρων είναι απίστευτα. Σπίτια που διαιρούνται στη μέση.