Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δ. Μπάσης - Μιλάω Χρόνια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει η Bayer

Κολοσσιαίες αποζημιώσεις σε ασθενείς που μολύνθηκαν με τον ιό HIV

H γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer και τρεις ακόμα φαρμακευτικές εταιρείες πρόκειται να καταβάλλουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αιμοφιλικούς που τις κατηγορούν ότι τους χορήγησαν τη δεκαετία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 προϊόντα αίματος που ήταν μολυσμένα με τον ιό HIV, ανακοινώθηκε από πηγή που έχει πρόσβαση στην υπόθεση αυτή.

fatme - vgainoume apo to tounel

AN O EROTAS ZEI ~ KOSTAS TOURNAS MOREIRA by Elpidaki*

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;

Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.
Το σύνθημα «ψωμί και ελευθερία» που ακούστηκε στην Τυνησία τείνει να γίνει παναραβικό σύνθημα.

The sunshine boy

Παρακολούθησα εχτές μία ταινία-ντοκυμαντέρ για τον αυτισμό "Τhe sunshine boy"

Το φιλμ γυρίστηκε από την μητέρα ενός αυτιστικού αγοριού, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ταινιών. Η γυναίκα αυτή στην προσπάθειά της να κατανοήσει το γιό της, ταξιδεύει σε Μ. Βρετανία και Αμερική γνωρίζει ανθρώπους - ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα, γονείς αυτιστικών παιδιών και παιδιά που πάσχουν.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εμφιαλωμένο νερό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τρεις διαφορετικές κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, που πρέπει να τηρούν... και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές: το επιτραπέζιο, το φυσικό μεταλλικό νερό και το νερό πηγής. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κάθε άλλος προσδιορισμός στο εμφιαλωμένο νερό απαγορεύεται (π.χ. ιαματικό, θεραπευτικό, φυσικό μεταλλικό νερό πηγής κ.ά.).