Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νέες απειλές Έρογλου για το φυσικό αέριο

Ο υποθαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν ανήκει μόνο στους Ε/κ, αλλά έχουν δικαιώματα οι Τ/κ και η Τουρκία, υποστήριξε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, προτείνοντας στην ε/κ πλευρά να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου ότι αρχίζουν οι γεωτρήσεις την 1η Οκτωβρίου, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι "η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να ξεκινήσει αυτή την ενέργεια" γιατί θα γίνει πονοκέφαλος για κάποιους. Έχουν ήδη αρκετούς πονοκεφάλους, πρόσθεσε, εννοώντας προφανώς την ε/κ πλευρά, δεν πρέπει να προσθέσουν άλλους, κατέληξε.

Ώρα διαλείματος

Εκείνος που αποφασίζει για την τύχη μας

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Στην επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας, η ψυχολογική προσέγγιση του υποκειμένου που μας ενδιαφέρει, ξεκινά πολλές από το παρουσιαστικό του. Το πρόσωπο δεν είναι απλώς ο καθρέπτης της ψυχής μας. Εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τυχόν συμπλεγματικές παρορμήσεις, ενίοτε καλά κρυμμένες πίσω από τον μεγαλο-ιδεατισμό ενός «εγώ» που δεν εισέπραξε στη διαδρομή της ζωής που προηγήθηκε, τα χειροκροτήματα που θα περίμενε.

Απαλλαγή όλων μέχρι το 1997, παραμονές Χρηματιστηρίου

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Οταν ο υπουργός -Ευάγγελος Βενιζέλος- παρακάμπτει τη νομιμότητα και αυτό γίνεται γνωστό, ο ίδιος νομοθετεί άρον άρον για να καλύψει την παρασπονδία του και να μη βρεθεί αντιμέτωπος με το άλλο «δημιούργημά του», τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο υπουργός, στην πράξη, ομολογεί πλέον ότι, κατά παρέκκλιση του νόμου 2362/95 έδωσε εκτάκτως στις 14 Ιουλίου 100 εκατ. ευρώ στην Proton Bank από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που του επισήμαναν εμπεριστατωμένα τα δύο στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Σ. Μαραβελάκης και Κ. Αναγνωστόπουλος) και που αρνήθηκαν να συμπράξουν.