Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 


Toυρκικές δυνάμεις πήραν την βάρκα Έλληνα ψαρά!

17.2.21

Ο Δικηγόρος του Γιατρού Σ. Σκιαδόπουλου στο corfutvnews

 

17.2.21

Νέο αντιτουρκικό ξέσπασμα Μακρόν: «Ορκίζομαι ότι θα εξοντώσω όλους τους τζιχαντιστές στη Β. Αφρική»

 


Στοχοποιείται πλέον η τουρκική διείσδυση σε Λιβύη και Β. Αφρική από Γαλλία-ΗΠΑ


ΟΓάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ορκίστηκε σήμερα Τρίτη, να εντείνει τις προσπάθειές των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για «αποκεφαλισμό» όλων των φιλότουρκων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Βόρειο Αφρική.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει άμεση μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή, αλλά θα γίνει έκκληση για την συμμετοχή και άλλων χωρών στην κοινή δύναμη της ΕΕ.
17.2.21

Γιατί οι στρατοί επιστρέφουν στα όπλα διασποράς – Το ελληνοτουρκικό μέτωπο

 

Σε προηγούμενα άρθρα του ο γράφων έχει αναφερθεί στο μεγάλο κόστος των σύγχρονων πλατφορμών μάχης (μαχητικά αεροσκάφη, πλοία επιφανείας, υποβρύχια, άρματα μάχης κλπ) που έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αριθμών στους οποίους είναι διαθέσιμα και έχει αυξήσει δραματικά τους χρόνους που απαιτούνται για την κατασκευή και την αναπλήρωσή τους σε περίπτωση απώλειας.

Αντιθέτως, η ενίσχυση των ικανοτήτων των βλημάτων, όσον αφορά το βεληνεκές, την ακρίβεια πλήγματος και τη λειτουργία τους μέσα σε πλέγματα "αναγνώρισης – κρούσης", έχει οδηγήσει σε ένα μοντέλο προβολής ισχύος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως βληματοκεντρικός πόλεμος (projectile centric warfare) και αποτελεί παρακλάδι του δικτυοκεντρικού πολέμου (network centric warfare).

17.2.21

Με πολλά νεύρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεσπάει στο ρωσικό εμβόλιο και στη Μόσχα!

 



Ιδιαίτερα στριμωγμένη φαίνεται να είναι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που έχει ακούσει τα εξ αμάξης για το θέμα των εμβολιασμών, ακόμα και στη Γερμανία. Εννοείται για την αποτυχία του σχεδίου της και τις καθυστερήσεις. 

Αυτή τη φορά όμως αντί να απαντήσει ή να ασκήσει κριτική στις εταιρείες που είχαν υποσχεθεί άλλα και κάνουν άλλα, κάνει ένα βήμα μπρος και περνάει στην αντεπίθεση και τα βάζει με τη Μόσχα, αφήνοντας υποψίες για το ρωσικό εμβόλιο, αν βέβαια καταλάβαμε καλά...
17.2.21

H TAINIA ΜΑΣ: " Η Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας "

 

17.2.21

Κίνηση-«καμπανάκι»: Το ΥΠΟΙΚ «σκουπίζει» τα διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου!



 Όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορέων του Δημοσίου που έχουν μείνει εκτός Τράπεζας της Ελλάδος και κεντρικού ταμειακού προγραμματισμού από το υπουργείο Οικονομικών «σκουπίζει» η κυβέρνηση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και υπό την απειλή εξαιρετικά αυστηρών κυρώσεων στους φορείς που δεν θα συμμορφωθούν.

17.2.21

Το ανέκδοτο της ημέρας!

Καλά ίλεγα ιγώ να μη κάνω τ εμβόλιου!
Μόλις τόκανα ψόφησ το σκλί μου!

 

17.2.21

Στρατηγός Καμπάς για ΚΥΤ Φυλακίου: “Απ’ το 2015 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε καμιά επέκταση – Καταστροφική εθνικά αν γίνει”


Καταστροφική για την περιοχή αλλά και εθνικά θα είναι οποιαδήποτε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου με αύξηση της χωρητικότητας της, γι’ αυτό και το ΚΥΣΕΑ έχει διαχρονικά αποφασίσει να εξαιρούνται ο Έβρος και γενικά η Θράκη από επέκταση ή δημιουργία νέων δομών

Αυτό επισημαίνει ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος γνωρίζει άριστα την περιοχή μας και τις ιδιαιτερότητες της, αφού διετέλεσε Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης, Διοικητής του Δ’ Σώματος

17.2.21

Μηταράκης: Πληρωμένες καμπάνιες και φωτογραφία-μήνυμα ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει και στηρίζει όσα κάνει


Οι εκλογές κοντά είναι....Οψόμεθα εις κάλπας!
Juan

Με πληρωμένες καμπάνιες από τον ίδιο στο facebook, στις οποίες δεσπόζει η φωτογραφία που βλέπετε και τον δείχνει να ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γνωρίζει και στηρίζει τις ενέργειες του.

17.2.21

Κατάληψη παράνομων μεταναστών σε σπίτια στο Σουφλί - Άφησαν πίσω τους ένα χάος - Έρχονται στη χώρα και με χιόνια (φώτο)

Σπίτια, των οποίων οι ιδιοκτήτες λείπουν στην Αθήνα, βρήκαν παράνομοι μετανάστες στο Σουφλί του Έβρου.

Οι αλλοδαποί έκαναν κατάληψη στα σπίτια για να... ζεσταθούν, αφήνοντας πίσω τους ένας πραγματικό χάος. 

Ούτε οι χιονοπτώσεις, ούτε το πολικό κρύο που επικρατούν στον Έβρο εδώ και μέρες, αλλά ούτε και ο “φουσκωμένος” ποταμός, μπορούν να αποτρέψουν την εισβολή παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και οι ροές συνεχίζονται.

17.2.21

Ρωσία: Σύλληψη 19 ισλαμιστών που σχεδίαζαν επιθέσεις

H Pωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 19 πρόσωπα που πιστεύεται ότι είναι ισλαμιστές μαχητές και ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στο Βόρειο Καύκασο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η FSB ανακοίνωσε πως από τους υπόπτους κατασχέθηκαν μια ζώνη για εκρηκτικά, αυτοσχέδιες βόμβες και αυτόματα όπλα.

https://www.viadiplomacy.gr/

17.2.21

Έφτασε η στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών να επισκεφθεί την Θράκη

Στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, λειτουργεί το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του οποίου η κύρια αποστολή είναι η επίβλεψη τήρησης της Συμφωνίας της Λωζάνης. Ο Ιωάννης Μεταξάς από το 1936(!) είχε εκφράσει την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών των κρατικών υπηρεσιών με τη δημιουργία υπηρεσίας με τίτλο «Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων», στη Γενική Διοίκηση Θράκης, με προϊστάμενο υπάλληλο του ΥΠΕΞ και με αρμοδιότητα την παρακολούθηση των διατάξεων για την προστασία των μειονοτήτων Από την δημιουργία του Γραφείου, το οποίο είναι το μόνο στην Ελλάδα που μιλά απευθείας στον Υπουργό Εξωτερικών, είχε και μια δεύτερη αποστολή εξίσου σημαντική, να φέρει τους μουσουλμάνους κοντά στο Ελληνικό κράτος.
17.2.21

Σάλος στη Βουλή με την απόπειρα αναγνώρισης «εθνικής μειονότητας» εντός Ελλάδας!


Η "Βουλή" συνεδριάζουσα! Μαγική εικόνα!!! (Τρεις και ο...κούκος!) Τελικά το σχέδιο νόμου ήταν προϊόν ηλιθιότητος ή Εθνικής μειοδοσίας; Ότι και να ήταν, ο υπουργός έπρεπε ήδη να είχε αποπεμφθεί σκαιώς, (εκτός αν εκτελούσε άνωθεν εντολή).

Juan

 16/02/2021 - 20:05μμ

Θαμμένο μέσα στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είχαν ένα εθνικό έγκλημα. Στην παράγραφο ένα του άρθρου οκτώ, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Θόδωρος Λιβάνιος, υπήρχε αναφορά στον όρο «εθνική μειονότητα», αναφερόμενος όμως στην ελληνική επικράτεια!

Το συγκεκριμένο το εντόπισε η Ελληνική Λύση, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος να βγάλει ανακοίνωση με την οποία αποκαλούσε την κυβέρνηση εθνικά επικίνδυνη και ζητούσε την παραίτηση της!

17.2.21

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021 (του Κων/νου Χολέβα)



 Στις 9 Φεβρουαρίου τιμήθηκε στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον Απόδημο Ελληνισμό η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας. Η ημερομηνία είναι συμβολική με στόχο να τιμηθεί ο Εθνικός ποιητής μας. Στις 9 Φεβρουαρίου 1857 απεβίωσε ο Διονύσιος Σολωμός, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων μάς άφησε τη σοφή παρακαταθήκη του: «Μήγαρις έχω άλλο στον νου μου, πάρεξ Ελευθερία και Γλώσσα;».

Με αφορμή αυτόν τον εορτασμό, η διεθνούς ακτινοβολίας Βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ δήλωσε ότι όποιος δεν κατανοεί τον ύμνο (κοντάκιο)  «Τη Υπερμάχω» δεν καταλαβαίνει καλά ελληνικά. Η κ. Αρβελέρ τόνισε ότι πρέπει όλα τα ελληνόπουλα να μάθουν τη διαχρονική ελληνική γλώσσα – και όχι μόνο τα Νέα Ελληνικά- ώστε να μπορούν να κατανοούν παλαιότερα κείμενα και ποιήματα και την  Ορθόδοξη υμνογραφία.

17.2.21

Ο Τσίπρας δεν ήταν ατύχημα. Επιλογή των Γερμανών ήταν!

 

Θανάσης Μαυρίδης

Το αφήγημα που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ατύχημα της ιστορίας έχει ένα σοβαρό ελάττωμα: Παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο λεγόμενος διεθνής παράγοντας τον ανέχτηκε, αν δεν βοήθησε στην άνοδο του. Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε το καλοκαίρι του 2015. Εκείνο που έγινε το καλοκαίρι ήταν τα αποκαλυπτήρια. Τρία κόμματα περίμεναν την «συνεργασία» με το «νέο». Οι ΑΝΕΛ που το κατάφεραν, το Ποτάμι που ακόμη περιμένει και ο ΓΑΠ που δεν πέρασε την βάση…

17.2.21

Χαρδαλιάς: «Μέχρι το βράδυ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» – Πού θα δοθεί προτεραιότητα


Mεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα Βόρεια Προάστια αλλά και σε όλη την Ελλάδα δίνει η Πολιτική Προστασία και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Μήδεια ήταν μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες που χτύπησαν τη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ τώρα το φαινόμενο «βρίσκεται σε ύφεση.«Από τις 4 έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ηλεκτροδότησης Όσον αφορά την παροχή νερού, αυτή έχει  αποκατασταθεί στο Κουκάκι, στο Ηράκλειο και στη Νέα Μάρκη.«Το μεγάλο στοίχημα είναι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΔΔΗΕ κάνει μεγάλη προσπάθεια.
16.2.21

Θα αγοράσουμε μόνο φρεγάτες ή και αμυντική συνδρομή; – Δια παραλείψεως εθνικό έγκλημα;

Η επιλογή της νέας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού έχει για πρώτη φορά στην ιστορία των αμυντικών προμηθειών αποκτήσει ένα τόσο κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια χαρακτήρα. Κι αυτό, επειδή για πρώτη φορά η προμήθεια ενός οπλικού συστήματος διασυνδέεται ευθέως με ρήτρα για γαλλική αμυντική συνδρομή, η οποία –εάν είναι αξιόπιστη– μπορεί να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων και ως εκ τούτου τις μέχρι τώρα ορίζουσες στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Μέχρι τώρα, πέντε ήταν τα κριτήρια που συνδυαστικά επικαθόριζαν τις τελικές επιλογές στην προμήθεια ενός οπλικού συστήματος: Πρώτον, η επιχειρησιακή δυνατότητά του.

16.2.21

Αιγύπτιοι για τουρκικό χάρτη: ''Είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα για τα σχέδια Ερντογάν''



Η Τουρκία στο στόχαστρο όλων των Αράβων (πλην Κατάρ) για τις γνωστές νεο-Οθωμανικές ορέξεις τους

Τελικά ένας χάρτης μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Τουρκία, παρά μια πιθανή εμπλοκή μικρού βεληνεκούς στις περιοχές που δρουν Τούρκοι και φιλότουρκοι Τζιχαντιστές.

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν με τον γνωστό πλέον σε όλους προκλητικό χάρτη με τις περιοχές που δήθεν θα επεκταθεί η Τουρκία έως το 2050, έχει ξεσηκώσει μια τεράστια οργή από την Κριμαία και την Αίγυπτο έως την Σ.Αραβία και τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου (πλην Κατάρ).

16.2.21

Ένοπλες Δυνάμεις του χιονιά…

 

Ένοπλες Δυνάμεις του χιονιά... from Militaire.gr on Vimeo.

16.2.21

Βγάζουν τον στρατό για να αντιμετωπίσουν τη Μήδεια!



Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης!

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

16.2.21

“Επέκταση επιχειρήσεων” κατά των Κούρδων ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα επεκτείνει τις διασυνοριακές επιχειρήσεις της εναντίον Κούρδων μαχητών μετά τον φόνο 13 Τούρκων τους οποίους είχαν συλλάβει στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή πως μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους κρατούμενους, στους οποίους περιλαμβάνονταν προσωπικό της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, την ώρα που τουρκικές δυνάμεις διεξήγαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης.

16.2.21

Οι ( κρυφές ) συνεισφορές του Κοινοτικού Σύμβουλου κ. Γερολάκου Μπάμπη!!!

κ. Μπάμπη Γερολάκο μαζί με το γιό του (!!!) 
16.2.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ : " Lightning Jack" (Western)


16.2.21

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ... Η ελληνικής κατασκευής φρεγάτα «Κωνσταντινούπολη» για το Πολεμικό Ναυτικό....!!!





Του Χρήστου Μαζανίτη, 

 Το σχέδιο ναυπήγησης ελληνικής φρεγάτας που βρίσκεται ως λύση τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό «πεντάγωνο», οι μνηστήρες και η αντίστροφη μέτρηση για τις αρχές Μαρτίου, οπότε θα ληφθούν οι αποφάσεις υπό τον Πρωθυπουργό. 


Ξαφνικά, μες στις προτάσεις για την επιλογή της νέας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού προέκυψε ακόμη μία λύση, η οποία μεγαλώνει τον (ευχάριστο λόγω επιλογών) πονοκέφαλο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
16.2.21

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ...!!! Νέο χαστούκι από τους Έλληνες στους πολιτικούς... Ποιους θεσμούς εμπιστεύονται!

 


Ο Στρατός βρίσκεται στην κορυφή έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας.


Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».
16.2.21

Μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα! Μέσα στα χιόνια, θερμό ιαματικό μπάνιο στα Λ. Αιδηψού!!!

 

16.2.21

«Κύμα» αποφάσεων στην Ευρώπη για αντισυνταγματικότητα των lockdown: Μετά τη Γερμανία και η Ολλανδία

 


Μετά τη Γερμανία και η Ολλανδία κρίνει αντισυνταγματικό το lockdown.

Δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση της Χάγης να ακυρώσει αμέσως τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς κρίνει πως στερείται νομικής βάσης. 

Η πρώτη απόφαση για αντισυνταγματικότητα του lockdown ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα από γερμανικό δικαστήριο το οποίο ακύρωνε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διότι «δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς».

16.2.21

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του Έβρου: Τους πιέζουν να πουλήσουν τα χωράφια τους για τους αλλοδαπούς - «Δεν τα δίνουμε»!


Δεν μπορεί  κανείς να φέρνει σε αντιπαράθεση την αστυνομία με το λαό, για να εξυπηρετήσει τα δικά του ή αλλότρια παρανοϊκά σχέδια και ειδικά στο Έβρο και στα νησιά. Θα πρέπει οι Ενώσεις Αστυνομικών να ξεκαθαρίσουν στους αρμοδίους ορισμένα πράγματα...
Juan

Πιέσεις δέχονται οι κάτοικοι στην κοινότητα Φυλάκιο του Έβρου για να πουλήσουν τα αγροτεμάχια τους, ώστε να γίνουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Τυρμπάκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Τυρμπάκη οι κάτοικοι είναι «ανάστατοι κι αγριεμένοι», ενώ είναι κάθετα αντίθετοι στην επέκταση των δομών φιλοξενίας μεταναστών στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

16.2.21

Αυτό που ονομάζουν "δομή" μήπως είναι μια νέα μεγάλη μουσουλμανική πόλη στη Σάμο;

Ο λαός, στις εκλογές θα ψηφίσει εκείνο το κόμμα που θα δεσμευτεί να απελάσει ΟΛΟΥΣ 
τους ξενόφερτους, είτε αυτό αρέσει είτε όχι σε βιτσιόζους εγχώριους ή ξένους ...λαγνομετανάστες!
Juan

 Τις φωτογραφίες από τη νέα υπό κατασκευή υπερδομή μεταναστών στη Σάμο στου Ζερβού δημοσίευσε ο γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του νησιού, Γιάννης Νέγρης.

Ωστόσο παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες αναρωτιέται αν αυτό που κάποιοι ονομάζουν δομή, είναι στην πράξη μια νέα και μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού πόλη, η οποία αν κρίνουμε από την εμπειρία της Μόριας θα αρχίσει να αποκτά και στοιχεία οικονομικής ζωής.
16.2.21

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων (17/02) - ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΑΝΘΗ 166

 Του συνεργάτου μας κ. Δημ. Λυκούδη, Θεολόγου-Φιλολόγου-Ιστορικου

16.2.21

Ο διεθνής τζιχαντιστής τρομοκράτης Ερντογάν κατηγορεί και απειλεί τις ΗΠΑ για τους Κούρδους 16 Φεβρουαρίου 2021, 09:



Ξεκάθαρα είστε υπέρ του ΡΚΚ είπε ο τζιχαντιστής – διεθνής τρομοκράτης Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τις ευθέως πλην σαφώς ότι ευθύνονται για τον θάνατο 13 Τούρκων αιχμαλώτων -αστυνομικών, στρατιωτικών και πρακτόρων- στο βόρειο Ιράκ.

Κατά την ομιλία του στο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα του Πόντου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ έλεγαν ότι δεν είναι με το ΡΚΚ αλλά «ξεκάθαρα είστε δίπλα τους, τους στηρίζετε».

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, αυτό το είδαμε από την αρχή».

Έφεραν, είπε, «χιλιάδες φορτηγά τεθωρακισμένα στο Βόρειο Ιράκ και τα παρέδωσαν στους τρομοκράτες.

16.2.21

Οι δύο υψηλόβαθμοι πράκτορες της MİT που «κάρφωσαν» τις σχέσεις Ερντογάν με τζιχαντιστές μεταξύ των νεκρών αιχμαλώτων στο όρος Γκαρά



Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 13 Τούρκων αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στο όρος Γκαρά ήταν και οι υψηλόβαθμοι πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών Ερχάν Πεκτζετίν και Αϊντίν Γκιουνέλ. Οι δύο πράκτορες είχαν αποκαλύψει το 2018, σε καταθέσεις που έδωσαν στους Κούρδους, τις σχέσεις του Ερντογάν και της υπηρεσίας τους με τους τζιχαντιστές. Αυτό δίνει μία άλλη διάσταση στην «εξόντωσή» τους στη σπηλιά στο όρος Γκαρά όπου κρατούνταν.

16.2.21

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1947


...Τυχόν ομοιότητες της τότε πολιτικής ρεμούλας
με το σήμερα, είναι εντελώς "τυχαία"!
Juan



 Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη, στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

16.2.21

ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ « ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΥΠΡΟ

 

               Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α – Νομικού      

Σύμφωνα με την  Αρχή «της κρατικής ισότητας» του Διεθνούς Δικαίου (Δ.Δ.) και την «συστατική θεωρία», προκειμένου ένα κράτος να αποκτήσει διεθνή νομική υπόσταση, θα πρέπει να τύχει της «Αναγνώρισης»   των λοιπών κρατών-μελών της Διεθνούς Κοινότητος,  η οποία γίνεται de jure και με μονομερή δικαιοπραξία, μπορεί, όμως,  να γίνει και de facto, όπως με την έναρξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των κρατών ή την ανταλλαγή εκπροσώπων.  

Το  Δ.Δ. δεν προσδιορίζει τον  αριθμό των κρατών των οποίων η Αποδοχή απαιτείται για το κύρος της Αναγνώρισης.  Υποστηρίζεται ότι ένας « λογικός» αριθμός θα μπορούσε να αναφέρεται σε πλειοψηφία κρατών ικανή, υπό συγκεκριμένες συνθήκες,  να το «στεριώσει» στην Διεθνή Κοινότητα. Πάντως, η εισδοχή του στον ΟΗΕ συνιστά βάσιμο κριτήριο για την ύπαρξη και  αποδοχή του.

16.2.21

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ VIDEO ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ



 

Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες καθώς και οι εκτάσεις και τα σύνορα όλων των κρατών ή κρατιδίων
     στις διάφορες περιοχές της ηπείρου!...  Πώς μεταβάλλονται όλα αυτά κάθε χρόνο!...

 Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφόρηση!... Η εκάστοτε χρονολογία αναγράφεται στη γωνία επάνω αριστερά της οθόνης.
 Είναι προφανές, ότι για να ετοιμαστεί αυτό το βίντεο απαιτήθηκε πολύ επίπονη και χρονοβόρα εργασία...

 Επειδή είναι κυριολεκτικά τεράστιος ο όγκος των στοιχείων, σας προτείνω δυο ενέργειες:

16.2.21

Πώς βλέπουν οι Τούρκοι την επανάσταση του 1821 και τι λάθη κάνουμε στην ιστοριογραφία μας



Δρ. Δημήτρης ΣταθακόπουλοΔρ. Παντείου Πανεπιστημίου – Οθωμανολόγος

06/02/2021
Αναφορές που λειτουργούν ως «μπανανόφλουδες» στην ιστοριογραφία και δίνουν λαβές στους Τούρκους.

Αν και τα θέματα του τίτλου του παρόντος έχουν εξαντληθεί από την έρευνα, με αφορμή ισχυρισμούς Τούρκων σχολιαστών, πως η Ελληνική επανάσταση του ’21 ( Εξέγερση – Στάση , isyanι κατ΄αυτούς και όχι επανάσταση ), ήταν «Χριστιανική Τζιχάντ» (sic) και οι κακούργοι ληστές στασιαστές (sic) έκαναν αλώσεις και σφαγές αμάχων μουσουλμάνων πχ Τριπολιτσά (sic) κάνοντας έτσι το πρώτο Βαλκανικό δράμα / Balkanlarda ilk Dram, ( γενοκτονία μουσουλμάνων – sic ), οι δε περιοχές που απελευθερώθηκαν, δεν ήταν Ελληνικές, αλλά Οθωμανικές και άλλων εθνοτήτων, αφού κι’ εμείς ΕκκλησιαστικοΔιοικητικά τις ονομάζουμε «Νέες Χώρες», δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω τις «μπανανόφλουδες» αυτές , για να τις αποφεύγουμε, στις δικές μας αναφορές, έστω και εάν επί πολλά χρόνια έχουν παγιωθεί δημιουργώντας το πρόβλημα.

16.2.21

Σύγχρονες απειλές και εθνική στρατηγική (Aντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Αναστασάκης)

 


Κάθε σύγχρονο κράτος, αναπροσαρμόζει την εθνική Αμυντική Στρατηγική του κάθε φορά που διαφοροποιούνται σημαντικά οι παράμετροι της Απειλής που αντιμετωπίζει. Συνήθως αυτό συμβαίνει σε διαστήματα από πέντε έως είκοσι ετών.

Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση (ΑΣΑ)

Στην Ελλάδα η τελευταία Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση (ΑΣΑ) πραγματοποιήθηκε το έτος 2001. Σκοπό είχε να καλύψει την εκτιμώμενη «Απειλή» για την πρώτη δεκαπενταετία του 21ου αιώνα. Σήμερα έχει ήδη απαξιωθεί όχι μόνο χρονικά, αλλά από τις ίδιες τις εξελίξεις.

16.2.21

Από τον Μπίσμαρκ στη Μέρκελ (του Αλέξη Παπαχελά)

 


«Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί αγαπιούνται εδώ και καιρό», δήλωσε χειροκροτούμενος ο πρόεδρος Ερντογάν όταν επισκέφθηκε επίσημα το Βερολίνο. Αναφερόταν σε μία ιστορική φράση του Μπίσμαρκ. Η οποία φαίνεται πως έως σήμερα καθορίζει την πολιτική του Βερολίνου έναντι της Αγκυρας. Καλό είναι να αναγνωρίσουμε αυτή την πραγματικότητα καθώς μπαίνουμε σε μια νέα γεωπολιτική περίοδο. Χωρίς συναισθηματισμούς και σπασμωδικές αντιδράσεις. Η Γερμανία θεωρεί πως η Τουρκία ανήκει στην παραδοσιακή σφαίρα επιρροής της και ότι τις δύο χώρες δένουν πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

15.2.21

Μέρες κρίσης Μαρτίου '87: Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» στο κεντρικό Αιγαίο!

     video με τον Ανδρέα Παπανδρέου.


Κατέρρευσαν οι διερευνητικές  πριν καν ξεκινήσουν. Ενώ κάποιοι ανέμεναν την έναρξη του 62ου  γύρου των διερευνητικών επαφών, η Τουρκία επέλεξε να βγάλει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» για έρευνες, κάτι που το Μάρτιο του 1987 είχε αποτελέσει αιτία οι δύο να έρθουν σε ένοπλη σύρραξη.

Αυτά βέβαια τότε. Τώρα είναι αμφίβολο πως και εάν θα απαντήσει η Ελλάδα.

15.2.21

Νίκος Νικολόπουλος: Το δικό μας κίνημα ενώνει δεν διχάζει τους Έλληνες



Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επιδιώκουμε την άμβλυνση των πολιτικών διαφορών απευθυνόμαστε στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ συζητούμε, συναινούμε και συνθέτουμε διαφορετικές τάσεις και απόψεις.

 Δεν αποδεχόμαστε για την Ελλάδα μας το ρόλο Αποικίας

και ούτε εμείς θα γίνουμε υποτακτικοί μιας Γερμανικής Ευρώπης.

 Πρώτα απ’ όλα είμαστε Έλληνες και ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

Συνήλθε η 34η σύνοδος της κεντρικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης και μετά από εισήγηση του προέδρου Νίκου Νικολόπουλου, αποφάσισε με 85 ψήφους υπέρ και 12 κατά την συμμετοχή στην ίδρυση συμπόρευση και εκλογική συνεργασία με το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

15.2.21

Η επικίνδυνη απαξίωση του υπουργείου Εξωτερικών – Έρχεται νόμος έκτρωμα για την ελληνική διπλωματία

    Γράφει ο Παντελής Σαββίδης* - 

Με όρους συντηρητικούς και συγκρατημένους, αυτά που συμβαίνουν στο υπουργείο Εξωτερικών, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνη απαξίωση. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Υπονομεύουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης και άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Κάτι που για χώρες όπως η Ελλάδα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Τουρκία, είναι εγκληματικό.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της χώρας νοιώθει την ανάγκη να αλλάξει, με νόμο μάλιστα, τον οργανισμό λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών.

15.2.21

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Αμερικανός πρέσβης

 


Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον θάνατο 13 τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της τουρκικής ηγεσίας.

Η Αγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι αντάρτες του PKK εκτέλεσαν 13 Τούρκους, ανάμεσά τους στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι καταδικάζει το συμβάν, αν επιβεβαιωθεί ότι η ευθύνη ανήκει στο PKK.

15.2.21

Ο Ερντογάν συνέλαβε 718 στελέχη του φιλοκουρδικού HDP

  Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 718 άτομα, ανάμεσά τους ηγετικά στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο η Άγκυρα θεωρεί ότι διατηρεί σχέσεις με τους αντάρτες του PKK, στους οποίους και επέρριψε χθες την ευθύνη για την «εκτέλεση» 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ.

«Μεγάλος αριθμός όπλων, εγγράφων και ψηφιακού υλικού που ανήκει στην (τρομοκρατική) οργάνωση κατασχέθηκε κατά τις έρευνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι επιχειρήσεις σε 40 πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

15.2.21

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «υποστηρίζουν τους «τρομοκράτες» του ΡΚΚ»



Ένα “αν” στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιμπαρτμεντ, “έβγαλε από τα ρούχα” του τον Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους κούρδους αντάρτες που, σύμφωνα με την Αγκυρα, «εκτέλεσαν» 13 Τούρκους στο βόρειο Ιράκ και χαρακτήρισε «αστείο» την ανακοίνωση με την οποία η Ουάσινγκτον καταδικάζει το συμβάν.

«Οι δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απαράδεκτες. Λέτε ότι δεν υποστηρίζετε τους τρομοκράτες, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεστε στο πλευρό τους», είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Τουρκίας.

15.2.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Υπεράνω του Νόμου"

15.2.21

Οι «ειδικοί» προετοιμάζουν το έδαφος: Διπλή μάσκα και επέκταση του lockdown - Αυστηρότερα μέτρα και για τη Θεσ/νίκη

 


Η χώρα οδεύει προς νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, αυτά αναμένεται να είναι η διπλή χρήση μάσκας και η επέκταση του lockdown. Ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη. 

Ήδη οι «ειδικοί» τα τελευταία 24ωρα έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν το έδαφος, υποστηρίζοντας πως για να αποδώσουν τα μέτρα θα χρειαστεί παράταση του lockdown. 

15.2.21

Ποιες χώρες θέλει να "καταπιεί" η Τουρκία έως το 2050 – Τι δείχνει ο χάρτης του Stratfor

 

Το απατηλό όνειρο των τουρκομογγόλων που πλήρωσαν για τη δημοσίευσή του!
Εμείς θα βάλουμε όπου κόκκινο χρώμα, γαλάζιο (στο τμήμα που αφορά τη Τουρκία)
Juan

Το φτωχόπαιδο από ένα χωριό του Πόντου που έγινε νεοσουλτάνος αποδεικνύεται συνεπής με το νεοοθωμανικό όραμά του. Πρόσφατα, το κρατικό κανάλι TRT1 έδειξε ένα χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τον γεωγραφικό χώρο, στον οποίο –σύμφωνα με τον Αμερικανό γεωπολιτικό αναλυτή Τζορτζ Φρίντμαν του αμερικανικού think tank Stratfor– θα ηγεμονεύει η Τουρκία έως το 2050. Το κανάλι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναπαράγουν τον χάρτη με ευχολόγια η Τουρκία να καταλάβει τις περιοχές που δείχνει ο χάρτης.

Στον χάρτη απεικονίζεται το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής, ολόκληρη η Αραβική Χερσόνησος, ο Καύκασος, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, η νότια Ρωσία και βέβαια η Ελλάδα!

15.2.21

Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Ιστορίας: Ὁ μονόδρομος τῆς ἀντίστασης…



 Ὁ μονόδρομος τῆς ἀντίστασης…

του Νεκτάριου Δαπέργολα

Διδάκτορος Ιστορίας

     Τα ὅσα ζοῦμε ἀπό τό μέτωπο τῆς δῆθεν πανδημίας, ὅλη ἡ συνεχῶς κλιμακούμενη παράνοια τῶν διαταγμάτων τοῦ δυστοπικοῦ συρφετοῦ μέ τά ὁποῖα ἀποτελειώνουν καί τά τελευταῖα ἴχνη που ἀπέμειναν ἄθικτα ἀπό τίς ζωές μας καί κυρίως ἀπό τήν ἀξιοπρέπειά μας, ὅλος ὁ πρωτοφανής φασισμός τῶν ἀπειλῶν, καθώς καί τοῦ ἐπερχόμενου πογκρόμ ἐναντίον ὅσων ἀρνοῦνται νά ἐμβολιαστοῦν (ἀρχικά οἱ γιατροί, μετά ἐμεῖς οἱ ὑπόλοιποι), ὅσα εἴδαμε σε Πάρνηθες καί Ἰκαρίες (μέ τόν ξετσίπωτο ἐμπαιγμό ἀπό τόν φασίζοντα γκαουλάιτερ τῆς ἀλαμανικῆς ἀποικίας καί τήν ἀνεκδιήγητη παρεούλα του), ὅσα ἐπίσης βλέπουμε καί σχεδόν ὁπουδήποτε ἀλλοῦ ἐμπλέκεται στέλεχος ἤ παρατρεχάμενος τοῦ διεστραμμένου ἐσμοῦ, ὅλο και περισσότερο ξεκαθαρίζουν το τοπίο. 

15.2.21

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: «Στην κατάψυξη» η Αττική μέχρι το βράδυ της Τρίτης


Ύφεση στα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας - Από το βράδυ ο χιονιάς θα ενταθεί - Από τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι αύριο το απόγευμα σφοδρές χιονοπτώσεις - Στο 0 θα πέσει η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας - Κολυδάς: Η σφοδρότερη χιονόπτωση της τελευταίας 12ετίας
Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό: