Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί είναι ανθελληνική η εφημερίδα Bild

Ο κ. Κάι Ντίκμαν.
Το αφεντικό του εντύπου που λατρεύει να μισεί την Ελλάδα.
Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ο τίτλος σας ενημερώνουμε ότι μεταφράζεται σε «εφημερίδα Bild + Τουρκία = Αγάπη».

Στις 28 Νοεμβρίου 2011 ο Νίκολας Μπλόμε, αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, παρέλαβε το «Ευρωπαϊκό Χρυσό Γαϊδουράγκαθο» για ένα δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο προέτρεπε την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να ξεχρεώσει. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, το ίδιο έντυπο, στην ηλεκτρονική έκδοσή του είχε αναρτήσει φωτογραφία από διαδήλωση αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος όπου υπήρχε ένα πλακάτ με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη σβάστικα. Η φυλλάδα έγραφε: «Με τον αγκυλωτό σταυρό - Οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη… και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων Ευρώ».
Τον Αύγουστο του 2013 η Bild είχε φτιάξει μια σειρά αφισών για τις γερμανικές εκλογές, τις οποίες πρότεινε να υιοθετήσουν τα κόμματα της χώρας. Τα συνθήματά τους έλεγαν: «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», «όχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», «ο Γιούργκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Κι αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Τι ζόρι τραβάει τούτη η φυλλάδα με τη χώρα μας; Για ποιο λόγο επιτίθεται με τόσο πάθος εναντίον του λαού μας;

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται κι ο … Αβραμόπουλος!

Οι κάλπες των ευρωεκλογών και των Περιφερειών θα φέρουν πολιτική αναμπουμπούλα. Αυτό πρέπει να είναι κανείς είτε τυφλός, είτε ένοικος του Μαξίμου για να μην το καταλαβαίνει. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είναι ούτε τυφλός, ούτε ένοικος του Μαξίμου. Βλέπει αυτό που έρχεται και όπως μαθαίνω κάνει… positioning.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της «διπλωματίας» στην πολιτική. Όπερ σημαίνει πως δεν θα έβγαινε ποτέ στο «αντάρτικο» καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αφήστε δε που έχοντας καεί με τον «χυλό» του ΚΕΠ (το θυμάστε;) τώρα φυσάει και το «γιαούρτι». Όπως όμως θα έχετε παρατηρήσει είναι «εξαφανισμένος». Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να επιβάλλει στον εαυτό του την εγκράτεια της «εξαφάνισης»; Σας πληροφορώ αφάνταστα.

Το τρίτο δάνειο και η στρατηγική Σαμαρά

Με τις λέξεις θα συνεχίζει να παίζει ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό να κερδίζουν χρόνο παραμένοντας στην εξουσία. Κάπως έτσι, από εκεί που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε τρίτο δάνειο και τα κενά θα τα καλύψουν με την έξοδο στις αγορές, τώρα προετοιμάζουν το έδαφος για να το παρουσιάσουν περίπου ως δώρο.

586,94 κοροϊδίες...

Το συγκλονιστικό ποσό των 586,94 ευρώ θα δοθεί σαν επιδότηση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς!
Ανά οικογένεια βεβαίως, όχι ανά άτομο, διότι αλλοιώς δεν θα έφτανε ούτε το δάνειο των 95 εκατομμυρίων που πήρε το μεγκάλο κανάλι!

Όμως γιατί τόσο "κατσαρό" ποσό; Γιατί όχι 550 ή 600 ευρώ που είναι πιό "στρογγυλό";
Εδώ υπάρχει η υποψία ότι στην αρχή ήταν 600 ευρώ και υπήρξε κάποια παρακράτηση 13,06 ευρώ σαν κάποιο είδος φόρου, ή κράτησης, ή ΦΠΑ!