Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο τύπος και όχι η ουσία.

Ο Τσαρούχης είχε πει πως «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Μπροστά από αυτό όμως θα πρέπει να προταχθεί κάποια άλλη ευρύτερη αλήθεια «Στην Ελλάδα κυριαρχεί ο τύπος και όχι η ουσία». Εξάλλου και η δήλωση που υπονοούσε ο Τσαρούχης είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό στοιχείο.

Κατ’ αρχήν ας δούμε τι συμβαίνει στο ελληνικό δίκαιο. Εκεί κυριαρχεί η απόλυτη τυπικότητα. Ο δικαστής ελέγχει με θρησκευτική ευλάβεια για το εάν οι διάδικοι τήρησαν τον τύπο.

ΑΙΣΧΟΣ! φιμώνουν τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"! Πωλούν τις κεραίες (δήθεν...) για παλιοσίδερα!!!




Συνεχίζεται η αποδόμηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με επόμενο θήμα το ραδιοφωνικό σταθμό βραχέων της «Φωνής της Ελλάδας». 
Πρόκειται για 39 κεραιοσυστήματα βραχέων κυμάτων που στεγάζονται στην Αυλίδα και τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκποιήσει ως παλιοσίδερα. 
Το πρόγραμμα των βραχέων που ξεκίνησε πριν από 75 χρόνια εκπέμπει σε 5 συχνότητες που καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη με εκπομπές στα ελληνικά για τους απόδημους, καθώς και ξενόγλωσσο ενημερωτικό πρόγραμμα. Οι εγκαταστάσεις ελέγχονται ακόμη από τους απολυμένους της ΕΡΤ και μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ήδη, πριν από ενάμιση χρόνο είχαν αποξηλωθεί βίαια οι εγκαταστάσεις των βραχέων στη Θεσσαλονίκη.

Κάποτε πρέπει να καταλήξουμε: Αρχιμαφιόζος ή απλώς βλάκας ο Σημίτης;

Ο Άκης έτοιμος για ισόβια.

Ο Μαντέλης σύντομα στο εδώλιο για δωροληψία.

Ο Σμπώκος.

Ο Γιάννος.

Ο Τσουκάτος.

Ο Βερελής.

Το μισό (και βάλε) Υπουργικό Συμβούλιο του “Καταλληλότερου” τά’ πιανε από παντού.
Κάποια στιγμή πρέπει αποφασίσουμε τί τελικά ήταν ο “Εκσυγχρονιστής”.