Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για παιχνίδι

Προς ΚΑΙΣΣΑ και τους διανεμητές του επιτραπέζιου «GRAFFITI πες το με ένα σκίτσο!».

Διαμαρτύρομαι έντονα, για το περιεχόμενο/κείμενο κάποιων καρτών στο παιχνίδι «GRAFFITI πες το με ένα σκίτσο!» της ΚΑΙΣΣΑ, Οικογενειακά. Διαφημίζεται σαν παιδικό επιτραπέζιο για ηλικίες 12+.

Τα Άγια Θεοφάνεια και το θαύμα στον Ιορδάνη

Στα Θεοφάνεια (επίσης Θεοφάνια ή Φώτα), που εορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου, τιμούμε και θυμόμαστε την Βάπτιση του Ιησού Χριστού. Η λέξη Θεοφάνεια σημαίνει φανέρωση/αποκάλυψη του Θεού και αναφέρεται στην φανέρωσητης Αγίας Τριάδας που έγινε κατά την Βάπτιση του Χριστού.
Η αρχαιότερη αναφορά στη γιορτή των Θεοφανείων που έχει διασωθεί είναι από τον Κλήμη Αλεξάνδρειας. Στην Πρωτοχριστιανική Εκκλησία και μέχρι τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. οι Χριστιανοί γιόρταζαν την ίδια μέρα τα
Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια, τιμώντας επίσης την ίδια μέρα την προσκύνηση του Χριστού από τους Ποιμένες και τους Τρεις Μάγους.

O Μr. Ασίστ φοράει... πράσινα

Στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Α1 πέρασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Α1 είναι από το απόγευμα της Πέμπτης ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Πριν από το ξεκίνημα του αγώνα με τον Πανιώνιο, ο «3D» χρειαζόταν μόλις 4 τελικές πάσες για να προσπεράσει τον Άγγελο Κορωνιό που ήταν στην πρώτη θέση 1.264 και φυσικά κανείς δεν αμφέβαλε ότι θα τα καταφέρει.

Το ματωμένο δάκρυ του πρωθυπουργού.

Όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε πως "τον πιάνουν απλοί άνθρωποι στο δρόμο και του λένε για την πατρίδα και το μισθό μου να δώσω" δεν γνώριζε ακόμα πως ένας μισθός θα ήταν...λίγος!!
Δεν γνώριζε, επίσης, πως η κροκοδείλια δήλωσή του θα δημιουργούσε...σχολή υποκριτικής!! Πως, ένας - ένας υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, σύζυγοι θα έσπευδαν να εγγραφούν (δωρεάν), θέλοντας να υπηρετήσουν την "τέχνη του πατριωτισμού".
Το μοναδικό, κόκκινο δάκρυ που κύλησε από το αριστερό πρωθυπουργικό μάτι, προκάλεσε σεισμό τύπου Χιλής και τσουνάμι Ειρηνικού αρχιπελάγους στα μυαλά και τις καρδιές των ελλήνων και ελληνιστών συνεργατών του:

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ !! Συλλογικὴ παραφροσύνη… - ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο!

Τὸ Εὐρωπαϊκὸ Συμβούλιο ὑποδεικνύει τὴν ὑποβολὴ ἀποφάσεως 12267, διὰ τῆς ὁποίας μεταξὺ ἄλλων συνιστᾶται νὰ καταπολεμηθῇ ὡς σεξιστικὴ στερεοτυπία (!) ἡ χρῆσις τοῦ ὅρου «μητέρα» . Συνιστᾶται λοιπὸν ἡ παράκαμψις τῆς χρήσεως τῆς ἐννοίας αὐτῆς, ὡς ἀνασταλτικῆς τῆς «ἰσότητος τῶν φύλων». Ἔτσι ἀξιολογεῖται ὁ ῥόλος τῆς μητέρας ὡς παθητικὴ λειτουργία. 

Ἰδιαιτέρως «προωδευμένη» ἐπ᾿ αὐτοῦ προκύπτει ἡ Ἑλβετία. Συμφώνως πρὸς νέαν ὁδηγίαν περὶ τῆς ὑπηρεσιακῶς ἐνδεικνυμένης γλώσσης, ἐμπίπτει ἡ χρῆσις τῶν ἐννοιῶν «πατέρας» καὶ «μητέρα» εἰς τὴν κατηγορίαν τῶν καλουμένων «ἐννοιῶν διακρίσεων»· συνεπῶς τὰ παιδιὰ δὲν θὰ μποροῦν ἐπισήμως νὰ ἔχουν πατέρα καὶ μητέρα ἀλλὰ «γονεϊκὰ μέρη» ἢ «α΄ καὶ β΄ γονικὸ» ὡς γονεῖς. «Ἡ ὁδηγία εἶναι ὑποχρεωτικὴ προκειμένου περὶ ὑπηρεσιακῶν δημοσιευμάτων καὶ ἐγγράφων», ἐξήγησε ἡ Isabel Kamber, ὑποδιευθύντρια τοῦ Γερμανικοῦ τομέως τῆς Κεντρικῆς Γλωσσικῆς Ὑπηρεσίας τῆς ὁμοσπονδιακῆς καγκελαρίας τῆς Ἑλβετίας.

Σιγά τα χιόνια !!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χίονι και μας ακούγεται παράξενο. Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα 20 μέτρα ύψος. Δείτε και ένα βίντεο για το πως το καθαρίζουν..

Οι φωτογρφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις.

Ralph Lauren - Fall Winter 2010/2011 Full Fashion Show


Οι καλύτερες ατάκες σε πινακίδες..

Θα πεθάνετε στο γέλιο...
Αγγελία σε εφημερίδα της Αθήνας:
«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ» (αντι για Java)

Σε κάποια ταμπέλα κάπου στην Αθήνα:
«ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Μεγάλη η πτώση στη ζήτηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων το 2010

Τεράστια είναι η υποχώρηση στο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, τόσο προς τα νοικοκυριά όσο και προς τις επιχειρήσεις.

Στελέχη των τραπεζών αποδίδουν την υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης στην μειωμένη ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια εκ μέρους των νοικοκυριών, όσο και στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων δανείων που απορρίπτονται από το τραπεζικό σύστημα.

C'était un rendez-vous

Το C'était un Rendezvous είναι μια σύντομη ταινία (κάτω από 10 λεπτά) του1976 από τον Claude Lelouch, που δείχνει οδήγηση υψηλών ταχυτήτων μέσα στο Παρίσι.

Η ταινία παρουσιάζει την οδήγηση οκτώ λεπτών ενός αυτοκινήτου μέσα στο Παρίσι νωρίς το πρωί (05:30 π.μ.). Ξεκινά στη σήραγγα του περιφερειακού του Παρισιού Peripherique στο Porte Dauphine, με εικόνα από τη θέση του οδηγού, χωρίς να φαίνεται το όχημα και από στη λεωφόρο Foch. Περνά από γνωστά αξιοθέατα όπως η Αψίδα του Θριάμβου, την όπερα Garnier και την πλατεία Place de la Concorde, με τον οβελίσκο της, καθώς και τα Ηλύσια Πεδία.

Τρελός οδηγός

ΔΕΙΤΕ: Αλλά μην τον μιμηθείτε

Το Abu Dhabi βάφει τους δρόμους τους για να μάθουν οι οδηγοί τα νέα όρια ταχύτητας

Στο Abu Dhabi πρόσφατα άλλαξαν τα όρια ταχύτητας σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης. Οι υπεύθυνοι θέλοντας να κάνουν μια κίνηση ώστε όλοι να γνωρίζουν που ισχύουν τα νέα όρια ταχύτητας, αποφάσισαν να βάψουν με κόκκινο χρώμα την άσφαλτο, στα κομμάτια του δρόμου όπου ισχύουν πλέον τα νέα όρια ταχύτητας. Πανέξυπνη ιδέα, σαφώς καλύτερη από την χρήση πινακίδων.

Εν Ιορδάνη...

Το απολυτίκιον της εορτής των Θεοφανείων.
Ήχος α'
Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,
η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,
τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,
αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα,
καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς,
εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές.
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός,
καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.
(δείτε το video)

Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Ιβήρων